https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Mestna občina Murska Sobota podeljuje 97 štipendij za nadarjene študente

12.11.2016 ob 10:05  

Murska Sobota, 11. november 2016 – Mestna občina Murska Sobota je preko javnega razpisa za štipendiranje nadarjenih študentov v Mestni občini Murska Sobota, ki je bil odprt od 16. 9. 2016 do 20. 10. 2016 izbrala 97 študentov. Za štipendije nadarjenim študentom je v proračunu MOMS za študijsko leto 2016/2017 predvidenih 210.000,00 EUR.


Na razpis se je prijavilo 105 kandidatov, od tega je razpisne pogoje izpolnjevalo 97 kandidatov. Najvišja štipendija je predvidena v znesku 227 EUR, najnižja pa v znesku 142 EUR. Izbor je opravila tri članska komisija, sestavljena iz dveh predstavnikov Mestne občine Murska Sobota in enega predstavnika Pomurske izobraževalne fundacije (PIF).

Kriteriji za vrednotenje vlog v postopku izbora nadarjenih študentov so bili: vrednotenje učnega oz. študijskega uspeha ter vrednotenje izjemnih šolskih ter študijskih in izven šolskih ter študijskih dosežkov.

Izbrani študenti bodo na posebnem dogodku v mesecu decembru slovesno podpisali pogodbe o štipendiranju.Mestna občina Murska Sobota želi vsem študentom uspešno študijsko leto, v upanju, da s svojim znanjem doprinesejo k razvoju Mestne občine Murska Sobota in celotne pomurske regije.

Foto MO Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.