https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Pomurski tehnološki park aktiviral mlade talente v Pomurju k povezovanju z domačim gospodarstvom

14.11.2016 ob 14:00  

Z namenom povezovanja regijskega gospodarstva in bodočih perspektivnih kadrov iz pomurske regije je Pomurski tehnološki park v okviru Programa spodbujanja konkurenčnosti pomurske regije v letu 2016 in 2017 izoblikoval projekt »Aktivacija mladih talentov - razvoj poslovnih idej  in njihov preizkus v praksi«.

V minulih dneh so začeli z aktivnostmi projekta, v sklopu katerega bodo skupaj z Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer, Srednjo poklicno in tehniško šolo Murska Sobota, Biotehniško šolo Rakičan in Ekonomsko šolo Murska Sobota iskali izvirne rešitve za podjetniške izzive. S projektom se spodbuja povezovanje mladih kadrov z gospodarstvom ob strokovni podpori zunanjih mentorjev. Mladim je omogočeno neposredno delo na konkretnem podjetniškem projektu s pomočjo katerega mladi lahko predstavijo svojo kreativnost in talent že v fazi formalnega izobraževanja. Projekt tako spodbuja kreativne posameznike (talente) ter skupine pri iskanju in soustvarjanju novih inovativnih podjetniških zamisli.

Cilji projekta so:

Identifikacija mladih talentov in spodbujanje povezovanja mladih talentiranih kadrov z domačim gospodarstvom ob strokovni podpori mentorjev; Preprečevanje bega možganov iz regije in povečevanje regijskega podjetniškega potenciala; Prenos znanja in prakse med izobraževalno in gospodarsko sfero. Ciljno skupino končnih upravičencev predstavljajo: dijaki šol lociranih v Pomurju; pomurski študenti; brezposelni iskalci zaposlitve. Vsebinska področja izzivov: ekonomija, strojništvo, oblikovanje, informatika, biotehnika.

Ponudba za mlade

K reševanju izzivov so povabili vse mlade iz pomurske regije, ki se izobražujejo v domači regiji oziroma drugih visokošolskih in univerzitetnih središčih. Sodelujejo lahko individualno oziroma kot delovni timi z navedbo ključnega člana tima). Katere so glavne koristi za mlade? Priložnost za izvedbo projekta, ki se navezuje na njihovo smer usposabljanja. Pridobitev izjemnih izkušenj skozi delo v poslovnem okolju. Priložnost za razvoj novih veščin. Učenje odgovornosti in samostojnosti. Pridobitev referenc za bodočo zaposlitev. Sooblikovanje posameznih poslovnih rešitev za podjetja. Praktična nagrada za vsakega udeleženca. Denarna nagrada za najboljše izzive.

Foto: FB Pomurski tehnološki park

Ponudba za podjetja

V okviru projekta lahko sodelujejo vsa razvojno naravnana podjetja in organizacije iz pomurske regije, ki bodo s pomočjo osebja tehnološkega parka oblikovala izzive za mlade ter s pomočjo organizatorja vzpostavila oziroma okrepila partnersko sodelovanje z akademsko sfero, ki deluje na izobraževalnih inštitucijah. Za podjetja in organizacije tako sodelovanje omogoča reševanje posameznih poslovnih problemov in pridobivanja novih idej (znanj, konceptov, poslovnih modelov, možnosti za uvajanje novih tehnologij, ustanavljanje novih profitnih centrov oziroma spin-off podjetij,…). Projekt podjetjem in organizacijam omogoča spoznanje potencialno zanimivih, ambicioznih in nadpovprečno sposobnih domačih kadrov iz regije. Sodelovanje v projektu zagotavlja tudi »outsourcing« idej, za katere podjetje ali organizacija nima dovolj virov ali niso zanimivi na kratek rok, vendar dolgoročno omogočajo nove razvojne možnost.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.11.2016 ob 22:25 tinč gost

      V celotnem sestavku se večkrat ponavlja beseda mladi, mladim za mlade. Vse lepo in prav. Kaj pa starejši?! A starejši človek, ki ima znanje, izkušnje, modrost, lahko potem crkne? Edino, kar mu preostane je, da gre za svojimi vrstniki v Avstrijo s trebuhom za kruhom. Mladi pa le naj v domači regiji delajo za minimalca.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.