https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Veržej NAJ občina 2016 v kategoriji manj kot deset tisoč prebivalcev

24.11.2016 ob 7:05  

Bralci revije Eko dežela so za  NAJ občine 2016 izbrali Ljubljano, Žalec in Veržej. Občina Veržej je prejela najboljše ocene v kategoriji manj kot 10 000 prebivalcev.

Po celoletni raziskavi so bralci izbrali najboljše občine – občine, ki so svojim občanom najbolj prijazne – glede na 12 različnih kazalnikov, po katerih so jih spraševali. Pri vsakem kazalniku so naredili tri kategorije: najbolje ocenjeno mestno občino, najbolje ocenjeno občino z več kot 10.000 prebivalci in najbolje ocenjeno občino z manj kot 10.000 prebivalci. Med mestnimi občinami je bila najbolje ocenjena letošnja Zelena prestolnica Evrope, Mestna občina Ljubljana, med občinami z več kot 10 000 prebivalci občina Žalec, med občinami z manj kot 10 000 prebivalcev pa občina Veržej.   

Občina Veržej najbolje ocenjena občina z manj kot 10 000 prebivalci

Občino Veržej sestavljajo vasi Veržej, Banovci in Bunčani, njena površina je 12 km2. Posebno skrb občani posvečajo ekologiji, saj imajo Banovci in Veržej urejeno čistilno napravo in kanalizacijo, urejen odvoz smeti. Zelo se posvečajo tudi močni družbeni dejavnosti na področju gasilstva, kulture, športa in turizma. »Sem zelo zadovoljen, tudi osebno godi takšna pohvala. V občini poskušamo biti blizu vsem občanom – 1350 nas je in vsi se poznamo med seboj. To je mogoče le v manjših občinah. Če se ne srečamo na Občini, se pa kje drugje: v trgovini, pri maši ali pa na gasilski veselici. Tako je tudi pot reševanja težav zelo hitra,« je prednosti majhnosti ob najvišjih ocenah v anketi izpostavil Slavko Petovar, župan občine Veržej.

Foto: verzej.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.11.2016 ob 15:24 sousid z Dokležovja gost

      ČESTITKE Verženci !!! Mala občina lahko zelo veliko naredi, če si sama vse ureja in ni kot KS večje odbčine odvisna od volje velikih. Seveda je vse odvisno od tega, kakšnega župana ima, kakšen je občinski svet in nazadnej tudi občinsko upravo. Slavko, občinski svetniki, občinska uprava in vsi občani, še enkrat iskrene ČESTITKE !

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.11.2016 ob 22:52 Pušpek Štrumpf gost

      No ja. Vse pa res ni tako perfektno. Po mojem osebnem prepričanju Veržej ne bi smel biti občina, premalo prebivalcev. Kar se tiče zadolženosti po prebivalcu bi verjetno dobila tudi "visoko" mesto med zapufanci. Preveč zaposlenih na občini, preveč denarja gre popom in fuzbalerom, ceste razpadajo, neizkorišeno novozgrajeno parkirišče, pločnike zarašča plevel, nič se ni naredilo na področju poplavne zaščite in še bi se našlo. Ampak glavno, da je nagrada!

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.11.2016 ob 8:24 Matej gost

      Volga nima pojma o ničem, zaj pa de tu Veržeji diktirala... koza

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.11.2016 ob 11:38 gost

      Še veliko boljše bi lahko bilo, pri 2 zaposlenih na občini bi lahko letno privarčevali vsaj 35-40000 evrov za ta denar bi se marsikaj lahko naredilo .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.11.2016 ob 18:25 Gost gost

      ČESTITKE, Slavko, občinski svetniki, občinska uprava in vsi občani !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.11.2016 ob 12:46 gost

      Še en dokaz, da ni dobro samo tam, kjer je veliko. Bravo, Verženci! Zaslužili ste si ta laskavi naslov, saj zadnje čase spremljam, kar se dogaja v občini. Ena redkih občin, ki ima osnovno infrastrukturo "pošlihtano" oz. pod streho. Zasluge za to imajo prav gotovo župan Slavko Petovar, občinski svet, kateremu so politične zdrahe in kupčkanja tuja, in občinska uprava.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.