https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V Ormožu v tovarni očal do marca brez zaposlitve 228 ljudi

24.01.2017 ob 9:00  

Vodstvo italijanske družba Safilo, ki je ena izmed vodilnih proizvajalk sončnih in korekcijskih očal visoke mode, je napovedala reorganizacijo podružnice v Ormožu. Zaradi reorganizacije se načrtuje zmanjšanje števila zaposlenih za 228 od skupno 846.

Posledica tega bo zmanjšanje števila zaposlenih v ormoški tovarni, do nedavnega poznani pod imenom Carrera Optyl. Brez dela naj bi tako ostalo 228 od skupno 846 delavcev, kolikor jih je trenutno zaposlenih v Ormožu.

Po navedbah družbe, je ocena pokazala potrebo po optimizaciji organizacije, struktur, upravljanja, znižanja stroškov ter potrebo po večji okretnosti in višji stopnji prožnosti proizvodnje in storitev. Navajajo, da pri tem gre za del strateškega načrta skupine, ki vključuje popolno preoblikovanje in modernizacijo do leta 2020. Ena izmed glavnih strateških usmeritev je obnoviti vodilni položaj skupine v proizvodnji očal, to pa naj bi dosegli z bolj učinkovito in odzivno globalno dobavno verigo. Z reorganizacijo tako želijo ustvariti ustrezne pogoje za močno in trajnostno prihodnost tovarne v Ormožu, kar naj bi zagotovilo njeno vlogo v dobavni verigi skupine, ki sicer vključuje sedem tovarn, poroča prlekija-on.net. Poleg ormoške so te še v Italiji, ZDA in na Kitajskem.

Foto: zurnal24.si

Merila za izbor 228 presežnih delavcev naj bi določili skrbno in pošteno, kjer bodo upoštevali tako strokovne kot socialne vidike, pri tem pa bodo sodelovali s sindikatom, svetom delavcev in ustreznimi drugimi agencijami. Načrt presežnih delavcev bodo izvedli v več fazah do marca.
Tovarna v Ormožu je bila sicer ustanovljena leta 1975, del skupine Safilo pa je od leta 1996.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.01.2017 ob 20:53 gost

      Torej spet rabijo državno pomoč od države.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.