https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zaradi poledice včeraj v Pomurju veliko poškodb, prometnih nesreč in preglavic v šolah

02.02.2017 ob 11:00  

Po deževnem torku je včerajšnje jutro prineslo hudo poledico na cestah in pločnikih tudi v Pomurju. V Splošni bolnišnici Murska Sobota so sprejeli povečano število bolnikov, ki so potrebovali oskrbo zaradi padcev na ledu.

Včeraj do 11. ure, ko so se ledene ploskve z dvorišč, pločnikov in cestnih površin počasi začele umikati, je bilo tako pregledanih 31 bolnikov, 12 pa so jih zaradi poškodb do takrat tudi že hospitalizirali, poroča Večer.

Foto: dnevnik.si

Po besedah Suzane Rauš s Policijske uprave Murska Sobota je led nekaj težav prav tako povzročil v prometu: med 5. in 8. uro zjutraj se je zgodilo sedem nesreč, v katerih pa ni bilo poškodovanih, škodo je utrpela le avtomobilska pločevina.
Prav zaradi poledenelih cest in poledice je odpadel pouk v šoli pri Mali Nedelji. Breda Žunič, ravnateljica, je že sama med vožnjo v službo doživela neprijetnosti, zato se je po telefonskem klicu z informacijo, da je cesta po hribu, ki pelje do šole, poledenela, odločila, da odpove pouk: »Varnost je na prvem mestu, odpadli dan bomo spomladi že nadomestili z delovno soboto.« K pouku v šolo pri Mali Nedelji je sicer prišlo le sedem učencev od 158, v vrtec pet od 65 kratkohlačnikov, za katere pa so poskrbeli. Danes bo tam pouk predvidoma potekal normalno. Večina drugih pomurskih devetletk je včeraj pouk začela z zamudo, saj so zaradi poledice zamujali avtobusi, praksa na skoraj vseh šolah pa je bila taka - tudi v Osnovni šoli Puconci -, da so več šolarjev kot običajno k pouku z avtomobili pripeljali starši.
V noči na sredo in včeraj zjutraj je imelo Cestno podjetje Murska Sobota, ki v Pomurju vzdržuje 700 kilometrov cest, v službi 50 ljudi ter 35 vozil in strojev. Da so poskrbeli za prevoznost prometnic, so porabili 260 ton soli in 90 kubičnih metrov posipnega materiala. Na terenu je bil tudi Dars. Murskosoboška avtocestna baza, ki skrbi za pomursko avtocesto od Pinc do Cerkvenjaka oziroma do Svete Trojice, je to posula s 120 tonami soli.

Foto: eko.dnevnik.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.