https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Liniji Živa: solata in zelišča (KMG Panorganic) posebna nagrada za inovativnost

22.02.2017 ob 11:30  

Inštitut za nutricionistiko je minuli konec tedna predstavil najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v preteklem letu. Posebno nagrado za inovativnost pri ponudbi lokalnih živil je prejelo podjetje KMG Panorganic za linijo predpakiranih svežih solat in zelišč Živa.

 

Spodbujati proizvajalce živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil

Inštitut je nagrade podelil že tretje leto. Osnovni namen tega nekomercialnega projekta je spodbujati slovenske proizvajalce živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo. Na ta način želijo potrošnikom zagotoviti pestrejši izbor kakovostnih živil z več vidikov: ugodnejša prehranska sestava in prijaznost potrošniku ter okolju. Temu je bilo prilagojeno tudi ocenjevanje živil. V prvi vrsti so upoštevali prehransko sestavo živil, saj s projektom želijo spodbuditi ponudbo živil, ki so še posebej koristna za zdravje.

Na razpis je prispelo 47 predlogov

Med njimi so bila izbrana najboljša živila v posameznih kategorijah. Nagrade so prejeli Spar Slovenija za ječmenov hlebček, Ljubljanske mlekarne za EGO Quark, podjetje Avokado za linijo izdelkov »I like tofu«, Žito za pirino vlečeno testo, Mlekarna Planika Kobarid za EKO jogurt s konopljinim oljem in podjetje Nutrisslim za žita za zajtrk BIO body cleanse muesli. Posebno nagrado za inovativnost pri ponudbi lokalnih živil je prejelo podjetje KMG Panorganic za linijo predpakiranih svežih solat in zelišč Živa.

Inštitut je proizvajalcem nagrajenih živil omogočil uporabo posebnega znaka za označevanje in oglaševanje nagrajenih živil.

Linija Živa: solata in zelišča (KMG Panorganic) - Posebna nagrada za inovativnost pri ponudbi lokalnih živil

Živa je linija predpakiranih svežih solat in zelišč, pridelanih v Sloveniji. Potrošnikom se tekom celotnega leta prodajajo rastoče v lončkih, kar omogoča ohranjanje svežine živila do trenutka, ko se odločimo za uporabo. Linija vključuje več različnih vrst solat, ki ustvarjajo pisan krožnik pristnih in svežih okusov. V ponudbi so tudi različna zelišča, nepogrešljiva sestavina moderne kuhinje.

FOTO: FB KMG Panorganic 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.02.2017 ob 20:56 gost

      pazite, ka ešče nebi što zemlou pođu

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.02.2017 ob 11:30 gost

      Lehko bi inovativnost pokozali še tak, ka bi inovativno pokrili toti svoj NLP pri Lotmerki, ki zej že nekej časa ponoči tak strašno fest sveti. Ziher bi prišparali nekej energije in tüdi svetlobno onesnažüvaje bi bilo preci mešo. Ven pa so napredno podjetje, ali?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.