https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zaupnica Čebašek-Travnikovi padla, Prekmurka pa še naprej ostaja na čelu zdravniške zbornice

16.03.2017 ob 7:10  

Na včerajšnji seji skupščine zdravniške zbornice predsednici Zdenki Čebašek-Travnik niso izglasovali zaupnice. Prekmurka pa še vedno ostaja na čelu zbornice.


Na glasovanju o zaupnici je Čebašek-Travnikovi podporo izrazilo 35 članov skupščine, 42 jih je bilo proti, poroča STA. Vendar pa je predsednica zbornice po seji povedala, da bo zbornico vodila tudi v prihodnje, saj je nezaupnica ne obvezuje k odstopu. Kot je pojasnila novinarjem po seji, pa bo v prihodnje spremenila nekaj prvin, med njimi tudi komuniciranje s članstvom in mediji.

Glasovanje o zaupnici se je izvedlo na predlog štirih regijskih odborov zbornice. Botrovalo mu je dogajanje okoli višine plače nove predsednice, ki je službo nastopila s 1. marcem tega leta ter prejemala plačo v višini osem tisočakov bruto. Čebašek-Travnikova je na januarskih volitvah predsednika zdravniške zbornice s tesnim razultatom premagala prejšnjega predsednika Andreja Možino. Takoj po potrditvi njenega mandata 13. februarja pa so se v javnosti pojavili očitki na višino plače, ki jo je želela na novem položaju.

Kot se je že pred dnevi branila Čebašek-Travnikova, višina plače po njenem mnenju ni tisto, zakaj si nekateri želijo njen odhod s čela zbornice, saj kot pravi, plača predsednika zbornice v preteklosti ni bila problem, čeprav so njeni predhodniki prejemali enako oziroma celo višjo plačo. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.