https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

EKO PARK: Za nihanje temperature vode v vodnem stolpu Črenšovci so lahko krivi različni dejavniki

28.03.2017 ob 14:00  

EKO PARK v popravku letnega poročila navaja, da so za nedopustno visoka nihanja temperature vode v vodohranu v Črenšovcih lahko krivi tudi drugi dejavniki in ne nujno nezadostna termična izoliranost vodohrana.


EKO PARK d.o.o. je februarja 2017 objavil Letno poročilo o skladnosti pitne vode na oskrbovanih območjih v upravljanju Javnega podjetja EKO-PARK d.o.o. Lendava. V predmetnem poročilu je pod naslovom »OPIS DELOVANJA PV SISTEM A« bil opisan tudi problem oskrbe s pitno vodo v občinah Črenšovci in Odranci glede neustrezne temperature pitne vode v poletnih mesecih in pozimi. Kot razlog za tako stanje je EKO- PARK d.o.o. v poročilu zapisal, da vodohran v Črenšovcih ni zadostno termično izoliran, kar naj bi bila nedopustna projektna napaka. EKO-PARK d.o.o. je do takega zaključka prišel zaradi  nedopustno visokih temperatur pitne vode poleti in nizkih pozimi, na območju občin Črenšovci in Odranci. K takemu zaključku je prispeval tudi dopis Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, v katerem med dolgoročnimi ukrepi za sanacijo neprimernih temperatur pitne vode priporočajo proučitev možnosti hlajenja vode, izolacij in podobnih ukrepov.

Kljub vsemu navedenemu je EKO-PARK d.o.o. ponovno proučil vsebino poročila v delu, ki se nanaša na vodohran Črenšovci in ugotovil, da so lahko previsoke temperature poleti in  prenizke pozimi posledica tudi drugih dejavnikov in da na podlagi tega ni možno trditi, da vodohran ni zadostno  termično izoliran in da je bila storjena napaka pri projektiranju. Glede na navedeno EKO-PARK d.o.o. javno demantira del poročila, ki se nanaša na pomanjkljivosti vodohrana Črenšovci. Letno poročilo o skladnosti pitne vode na oskrbovanih območjih v upravljanju Javnega podjetja EKO-PARK d.o.o. Lendava v letu 2016  je ustrezno popravil in kot popravljenega objavil na  spletni strani http://eko-park.si/voda-monitoring/ .

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.03.2017 ob 17:48 gost

      Pritisk akterjev je bil velik in se je pač moralo poročilo spremenit.To je SLOVENIJA.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.03.2017 ob 20:57 čudež gost

        oprosti jim gospod , saj ne vedo kaj pišejo (delajo NE!) še malo pa bodo pričeli popravljati zakone Termodinamike in to v Sloveniji ??? delali bodo čudeže , sprememba temperature brez energije ?

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.03.2017 ob 18:39 Boštjan Š. gost

      Največji vpliv ima dnevni horoskop za bika (tele), ki to verjame.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.03.2017 ob 20:34 STANISLAV gost

      VSAKA VAM ČAST STROKOVNJAKI ZA vode na ćelu z vsevedim ,vsemogočnim in nepogrešljivim ritoliznikom GEKEŠOM NA DEMANTIRANJU POROČILA O VODI..PA VI IMATE SAMI SEBE ZA BUDALE.........

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.03.2017 ob 20:51 vodno tele gost

      Zamenjat ljudi in na to mesto postavit poštenjake. Halo, res mislite, da smo kreteni??????????

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.03.2017 ob 22:47 gost

      Problem je v tem, da cevi niso dovolj globoko vkopane v zemljo (min. 80cm). Ponekod niti 60 cm ni! Zato pa pride do pregrevanja/ohlajanja vode na poti v stolp (to traja baje 5-7 dni). Sama voda v stoplu se minimalno segreje/ohladi.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.03.2017 ob 22:54 gost

      Minimalna globina vodovodov s premerom do DN/OD 63 znaša praviloma 0,9 m do temena cevi in 1,2 m za vodovode z nazivnim premerom nad DN/OD 63 od dokončno urejenega terena. Maksimalna globina vodovoda praviloma ne sme presegati 2 m do temena cevi od dokončno urejenega terena.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.03.2017 ob 6:32 Vrelec gost

      Problem ni vodni stolp. Problem so plitvo položene cevi in zasipni material. Cevi niso zasipali z zemljo ampak z gramozom. Seveda bi pa projektant in nadzornik v eni osebi moral predvideti podnebne spremembe (poletne temperature) in cevi položiti še globje.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.03.2017 ob 10:46 gost

      Ka je krivo pizdo materino -SONCE IN temperature pod ničlo, kdaj je še človek v poslih, kjer si je napolnil žep bil krivec! Takši talekof san še nej vidu, za budale lahko imate svoje partnerje in svoje otroke!!!

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.03.2017 ob 15:39 gost

      Ve pa kak inači bi se projektant in hkrati nadzornik vozil z novim Mercedesom M klase, kupljenim pred kratkim ha?

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.03.2017 ob 20:10 lep je dan gost

      Delat se spravte, pa si sami kaj ustvarite, nej ka tu gor klamfate bedarije, kere izvirajo iz čiste nevoščljivosti..Tipično slovensko, še bole prekmursko..vsakoga keri si kaj ustvari in je uspešen, trbej popljuvati..in si s tem olajšati svoje manjvrednoste komplekse...leni ste pa telko, ka se ne pozanimate kakšoga Mercedesa vozi..nej ka bi še što prečital poročila in analize..glavno ka se pljuva..ja bravooo

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.03.2017 ob 20:50 al capone gost

      lep je dan, pljuva se po nesposobnežih, prevarantih, lopovih, belih cganih, če bi bili dobri, se o njih nebi govorilo, in seveda uspešni v poslu. To je zakon in s tem se treba sprijaznit. Zakaj se ne pljuva po privatnikih, ki so začeli iz nič in so postali gospodarski fenomeni poznani po svetu???Ali v drugih panogah zelo uspešni ljudje!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.03.2017 ob 21:34 lep je dan gost

      Pri nas se pljuva po vseh, ki imajo vec..sicer bo pa resnica prisla na dan. Karma je..

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      30.03.2017 ob 13:54 gost

      Pri nas v Lendavi pa je sosed-sosedu najslabši prijatelj. Glavna stvar so obrekovanje in trači. Pa tudi coprnija ni izumrla.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.03.2017 ob 20:25 goost gost

        Za nihanje temperature vode v vodnem stolpu Črenšovci so lahko krivi različni dejavniki ; se popolnoma strinjam ; pozimi je dejavnik mraz in poleti vročina ? Bravo znanstveniki , še vedno je pa posredi temperaturna skala !!

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      31.03.2017 ob 8:39 Lala gost

      Bravo znanstvenik..govora je o temperaturi zemlje in ne temperaturi v vodohramu..bo treba boljse brat..vodohran je po vseh izracunih pravilno izoliran. :-)

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.