https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Soki v projektu 20 za 20 z glasbili obogatil tudi turniško šolo

01.06.2017 ob 10:00  

Osnovna šola Turnišče je že 49. šola, ki je v dobrodelnem projektu »20 za 20« prejela glasbila. Bobnar zasedbe Elvis Jackson Marko Soršak Soki je varašanske učence razveselil s parom cajonov, kitaro in bas kitaro.


Na OŠ Turnišče so včeraj pripravili 14. letni koncert. Zbranim se je v ubranih pesmih predstavilo pet zborov, in sicer OPZ Vrtca Turnišče, Mlajši OPZ Turnišče, OPZ DOŠ Dobrovnikm OPZ Pojoče bučke OŠ Turnišče in MPZ OŠ Turnišče. Ubrano zborovsko petje so z instrumentalnimi vložki popestrili številni šolski glasbeniki, z opernim petjem pa je zbrane navdušila solistka Pia Novak.

Presenečenje večera pa je bil nedvomno obisk bobnarja zasedbe Elvis Jackson Marka Soršaka Sokija, ki je v dobrodelnem projektu »20 za 20« tudi turniški šoli priskrbel nova glasbila. Turniški osnovnošolci so se razveselili dveh cajonov, kitare in bas kitare, za katera so sredstva podarili lokalni donatorji.

Kot je ob predaji glasbil povedal Soki, je projekt nastal ob 20. obletnici njegovega  bobnarskega delovanja. Takrat je k sodelovanju povabil 20 slovenskih glasbenih izvajalcev med njimi tudi Siddharto, Big Foot Mamo, Mi2, Vlada Kreslina, Tinkaro Kovač in številne druge, s katerimi so posneli dokumentarni film, katerega sporočilo je, da se splača v življenju početi to, kar si želimo. Cilj projekta je bil z donacijami zbrati sredstva, ki bi omogočila nakup glasbil za deset slovenskih šol. Je pa že uvodoma projekt presegel svoj cilj, saj so zbrali sredstva, ki so omogočila nakup glasbil za kar 23 šol. To je avtorju projekta dalo zagon, da projekt nadaljuje in tako je OŠ Turnišče že 49. šola, ki je dobila glasbila.

Kot je pojasnil Soki, ga v nadaljevanje projekta žene emocionalni moment, ki se zgodi po tistem, ko šole dobijo glasbila, pišejo mu namreč številni učitelji, starši in učenci, kakšen navdih so šolarjem podarjena glasbila, nemalokrat jim pomenijo tudi izhod iz težav, jih povežejo med sabo in dajo nek nov navdih ali smisel. Kot je še dodal Soki, s projektom še ni zaključil, saj si je kot novi cilj zadal, da bi z glasbili obdaril 100 slovenskih šol. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija