https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Visokemu jubileju šolstva v Odrancih se je poklonil tudi predsednik Pahor

Odranci, 19.06.2017 ob 9:30  

V soboto so na OŠ Odranci s slavnostno akademijo obeležili 160-letnico šolstva in 65-letnico otroškega varstva v Odrancih. Zbrane je ob tej priložnosti nagovoril tudi predsednik države RS Borut Pahor.


Podeljene občinske plakete in priznanja

Na slavnostni akademiji so bile podeljene tudi občinske plakete in priznanja, ki jih je podelil župan Občine Odranci Ivan Markoja. Plaketi Občine Odranci sta letos šli v roke Osnovni šoli Odranci in Vrtcu Mavrica za poseben pomen, ki ju imata instituciji za kraj, ter Štefanu Viragu za izjemen trud pri ohranitvi celovite osnovne šole v Odrancih. Priznanji Občine Odranci pa sta prejela Štefan Bogdan za pomembno vlogo pri izgradnji šolske telovadnice in za splošno aktivno angažiranost  v korist kraja ter Ciril Kavaš za pomoč pri gradnji telovadnice in priključka k osnovni šoli ter za pomoč njegove družine pri zagotavljanju uspešnega delovanja šole.

Pahor: »Dobro zgledate za 160 let«

Zbrane je na slavnostni akademiji ob jubileju nagovoril predsednik Republike Slovenija Borut Pahor. Uvodoma je zbrane nasmejal s komplimentom namenjenim šoli, da dobro zgleda za svojih 160 let. Med drugim se je v nagovoru spomnil vloge, ki jo ima šola v sodobnem času: »Šola danes bolj kot izobraževalna institucija postaja, kar je zelo težko, vzgojna institucija.« Kot je pojasnil, mladi danes informacije in njihove razlage dobivajo na mnogo več načinov, kot so jih njihovi starši, starši so obremenjeni s številnimi obveznostmi, zaradi česar se vzgojna vloga prenaša na šolo. Kot je izpostavil, je med številnimi znanji in vrednotami največje poslanstvo šole to, da mlademu človeku poleg znanja privzgoji tiste človeške vrline, ki mu bodo pomagale, da bo na prihodnost gledal z upanjem in ne s strahom.

Protokolarno priznanje šoli

Ob jubileju je predsednik Pahor šoli podelili tudi protokolarno priznanje, ki ga kot predsednik države podeljuje posameznikom in skupnostim, ki po svoji definiciji ali zaradi posebnih naporov in naprezanj pripomorejo k temu, da se poglobi zaupanje in spoštovanje med njimi, da se vzgaja za strpnost, za telo, za spravo in da drug drugemu dajo občutek, da prihodnost pripada vsem in da nihče iz nje ne bo izključen.

Zbrani so si ogledali filmček, ki jih je popeljal  v zgodovino šolstva v Odrancih, nato pa so se v kulturnem programu predstavili otroci iz Vrtca Mavrica ter šolarji iz odranske osnovne šole, ki so v pesmi, plesu in izštevankah zbrane popeljale skozi mlada leta otrok nekoč in danes. Zapel je tudi Mešani pevski zbor, dogajanje pa je pospremila Pihalna godba Markovci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.