https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Poletni tabor Bumeranga Sreče že šesto leto povezal otroke, šport, naravo in zabavo

07.08.2017 ob 7:10  

Že šesto leto zapored se je v Občini Gornji Petrovci odvijal Poletni tabor Bumerang Sreče. Letos so se člani odločili, da se bodo vrnili na lokacijo, kjer so s tabori pričeli, v Stanjevce.


Društvo Bumerang Sreče je tabor organiziralo za več kot 30 otrok, od 31.7. do 3.8.2017. Otroci so bili stari od 4 do 13 let, za njih je skrbelo 10 animatorjev in prostovoljcev društva.

Otroci so vsak dan pričeli aktivno, z jutranjo telovadbo in se tako prebudili v nov dan, poln ustvarjanja, eksperimentiranja in razvijanja novih veščin.

Članice in prostovoljci društva so vsak po svoje kreativni na različnih področjih in tako so poskrbeli, da so otroci izdelovali izdelke iz najrazličnejših materialov na poletno in morsko tematiko. Letos so se odločili, da še posebej spodbudijo zvedavost pri otrocih in so se lotili tudi eksperimentov v »laboratoriju«. Tam so priklicali pravi strašen tornado v kozarcu in izdelali rakete, ki so jih nato tudi izstrelili visoko v nebo.

Društvo Bumerang Sreče vsako leto stke tudi kakšno novo prijateljstvo z drugimi društvi, organizacijami in posamezniki v Pomurju in tako so tudi letos k sodelovanju povabili zunanje goste.  Otroci so z lončarko Moniko iz Turnišča ustvarjali izdelke iz gline, nogometašice iz ŽNK Pomurje Beltinci so jih naučile nekaj novih nogometnih trikov, Marko iz Turnišča je s svojim slackline-om omogočil hojo po vrvi vsem otrokom, članica Sandra (Ančabananča) pa je poskrbela, da so si otroci iz sveže nabranih cvetlic spletli čudovite venčke.

Ker pa jih je lovil vročinski val, so se hladili na vse možne načine. V torek so se že tradicionalno odpravili v kopališče in čofotali cel dan, v sredo so si pripravili Stanjevski vodni park s škafi, škropilniki in drčo, ki je bil pravi hit letošnjega poletja. Škropili so se z vodnimi pištolami in se igrali z vodnimi baloni. Zatekli so se v senco, v naravo in ležali na dekah ter opazovali listje v mogočnih krošnjah dreves. Pripravili so si tudi osvežilne ledenke in se kakšen dan skrili tudi v domači kino.

Vsako leto najdejo tudi kakšno pesem, ki se usede v srce in jo zapojejo kot himno tabora. Letos je bila to skladba Pustite nam ta svet (V. Kreslin).

Zadnji dan v četrtek so otroci pripravili nastope za starše, ki so kljub vročini bili veseli vsega, kar so imeli otroci za pokazati. Osvežili so se s hladnimi sadnimi nabodali, ki so jih za njih skrbno pripravili otroci, nato pa je prišel čas za slovo.

Namen tabora je otrokom omogočiti kakovostno preživljanje prostega časa, vedno pa se zgodi tudi to, da se otroci povežejo, nastane veliko novih prijateljstev, člani društva pa so najbolj veseli, če otroci dobijo nova znanja in veščine, široke nasmehe na obrazu in lepe spomine, s katerimi se potem vedno znova vračajo na njihove bumerangastične tabore.

Tabor je bil organiziran na prostovoljni bazi članov ter prostovoljcev društva, pri izvedbi pa so pomagali mnogi donatorji od blizu in daleč, podprla pa jih je tudi Občina Gornji Petrovci.

Tudi letos je slogan Društva Bumerang Sreče več kot zaživel: »Ko se združijo otroci, narava, šport in zabava…«.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.