https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predsednik Pahor s položitvijo venca v Črenšovcih počastil združitev Prekmurcev z matično domovino

Črenšovci, 17.08.2017 ob 7:00  

Na predvečer praznika Združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom je predsednik Borut Pahor položil venec pred spomenikom Jožefa Klekla v Črenšovcih.


Predsednik Borut Pahor se že tradicionalno ustavi ob spomeniku Klekla in se s položitvijo venca pokloni prekmurski pripadnosti matični domovini.

Pomembnosti praznika sta se v svojih nagovorih spomnila tudi župan Občine Črenšovci Anton Törnar in poslanec v državnem zboru Republike Slovenije Jožef Horvat. Törnar je povedal, da nas praznik, ki ga Prekmurci praznujemo 17. avgusta, opominja na to, da vemo, kdo smo, od kod izviramo, kdo so naši predniki in naše korenine ter dodal, da nam te korenine dajejo pesrpektivo za prihodnost. Poudaril je, da smo ponosni slovenski državljani, ki imamo to, kar mogoče nekaterim drugim manjka, in sicer domovinsko pripadnost.

Poslanec Horvat se je v nagovoru dotaknil pomembnih mož, ki so zaslužni za slovensko mejo, med drugim prav Klekel, ki je zaslužen, da se je Prekmurje združilo oziroma povezalo s svojo matično domovino. Kot je pojasnil, namerava že v teh dneh v državnem zboru podati pobudo, da bi se ob tem prazniku vsako leto odvijala proslava na državnem nivoju. Kot je pojasnil, se zaveda, da v preteklosti to ni bilo možno, danes, ko smo bolj optimistični in ko so časi boljši, pa bi po njegovih besedah morali vsakemu državnemu prazniku povrniti državno proslavo.

Podelili plakete Občine Črenšovci

Na prireditvi so bile podeljene tudi plakete Občine Črenšovci. Letos sta plaketi šli v roke kolesarki Darji Horvat in Moškemu vokalnemu kvintetu Aeternum. Darja Horvat je kot evropska prvakinja v 24-urnem ultra kolesarjenju prejela plaketo za izjemne dosežke na področju ljubiteljskega kolesarjenja. Moški vokalni kvintet Aeternum pa je plaketo prejel za izjemne dosežke na glasbenem področju. Poleg drugih uspehov je kvintet zmagal na 22. Mednarodnem festivalu pesmi in vina na Korčuli v kategoriji mednarodnih izvajalcev.

Moški vokalni kvintet Aeternum je na včerajšnji prireditvi z izborom pesmi pričaral domoljubno vzdušje, ki so ga v krajši dramski predstavi obudili tudi gledališčniki KTD Črenšovci, zapele so Ljudske pevke upokojenke, na druženju s predsednikom za občinsko zgradbo pa so zaigrali Ljudski godci, zaplesali pa domači folklorniki.

Ob tej priložnosti so razdelili tudi slovenske zastave, ki so jih tudi letos nabavili domačini v okviru akcije Kupim in izobesim slovensko zastavo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Jožef Kustec
      21.08.2017 ob 10:49 Jožef Kustec

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.