https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

MEVZA U16: zaključna srečanja v znamenju avstrijsko-slovenskih dvobojev pri fantih, pri dekletih ekipa iz Češke republike zasluženo prva

Murska Sobota, 6.9.2017  

Cona.center je minuli konec tedna, na letnem kopališču v Murski Soboti, organiziral srednje-evropski pokal za mlade odbojkarje na mivki. Nastopilo je skupno 23 ekip iz Avstrije, Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovenije in iz gostujoče države – Nemčije.  

Drugi dan srednje-evropskega pokalnega tekmovanja je minil v znamenju zaključnih srečanj in zelo spremenljivega in hladnega vremena. Pri fantih sta vlogo favoritov upravičila Rok Možič in Toni Travnik ter prepričljivo osvojila prvo mesto. Pri dekletih lokalni ljubljenki, sestri Ajda in Gaja Kuhar nista zmogli ponovno zmagati v polfinalnem dvoboju z ekipo iz Češke republike – Marketo Svozilovo in Elisko Tezzele. Igralki iz Brna sta potem v finalu sicer prepustili prvi niz zelo mladi ekipi iz Slovenije Izi Zbičajnik in Maji Marolt, vendar sta se potem v nadaljevanju razigrali in zasluženo prišli do njune prve mednarodne zmage. Tekmovanje je zaznamovala močna in dolgotrajna nevihta, a so mladi igralci dokazali, da se dobro znajdejo tudi v zahtevnih vremenskih razmerah.

Nova igrišča odbojke na mivki na letnem kopališču v Murski Soboti so uspešno prestala tudi svoj mednarodni krst. Na srednje-evropskem pokalu za mlade odbojkarje na mivki do šestnajst let je nastopalo 23 ekip iz šestih držav. Odzvale so se nekatere najboljše ekipe iz članic srednje-evropske odbojkarske federacije – MEVZA, iz Avstrije, Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Češke Republike ter kot gostujoča država Nemčija.

Organizator Cona.center Murska Sobota je podelil posebno vabilo izbranim ekipam iz Pomurja. Tako so imeli možnost nastopiti pri fantih par Niko Kovačič in Marko Stvarnik, ki sta v skupini osvojila drugo mesto. Po porazu v četrtfinalu proti favoritoma in poznejšima zmagovalcem Roku Možiču in Toniju Travniku sta potem v srečanju s parom iz Hrvaške Cindrić/Krznarić zmagala z 2:1 v nizih in osvojila končno 7. mesto. Pri dekletih sta s posebnim vabilom nastopili Pia Krajcar in Kaja Marton. Potem, ko sta v skupini osvojili tretje mesto sta v razigravanju za 9. – 12. mesto dvakrat zmagali in osvojili izvrstno končno 9. mesto. Najprej sta z 2:0 premagali dvojico iz Madžarske Kovács/Tamáska in potem še v tekmi za 9. mesto z 2:1 v nizih dvojico iz Hrvaške – Purgar/Karatović. Obe dvojici sta prikazali zavzeto igro in več kot upravičili nastop s posebnim vabilom.

V četrtfinalnih srečanjih pri fantih posebnih presenečenj ni bilo, zato smo potem v polfinalu gledali medsebojne dvoboje ekip iz Avstrije in Slovenije. Rok Možič in Toni Travnik sta v rahlem dežju prepričljivo premagala dvojico Rozman/Šen in se uvrstila v veliki finale. Drugi polfinalni dvoboj je potekal hkrati na sosednjem igrišču in tesno z 2:0 (21:18 | 21:19) je zmagala dvojica Glatz/Hiedl proti Krassnig/Antoni. Veliko težje razmere za igro so imela dekleta, ki so polfinalna srečanja igrala sredi dneva in sredi največje nevihte. Vse nastopajoče so se pogumne spopadle z neugodnimi razmerami, v katerih smo videli en slovensko-slovenski in en češko-slovenski dvoboj. Občinstvo je z zanimanjem pričakovalo predvsem srečanje na igrišču št. 1, kjer sta se lokalni ljubljenki, sestri Ajda in Gaja Kuhar ponovno pomerili z zelo močno in predvsem višjo ekipo iz Češke Republike, dvojcem Svozilova/Tezzel. Potem ko sta prvi niz sestri Kuhar prepustili igralkama iz Brna šele na razliko z 21:23 sta v drugem potem izgubili s 16:21. V drugem polfinalu pri dekletih sta Zbičajnik/Marolt v izjemno tesnem dvoboju premagali dvojico Špoljarič/Babnik Jeglič z 2:1 v nizih (15:21 | 21:19 | 15:13).

Ker se je vreme drugi dan srednje-evropskega pokala potem tekmovalcev in tekmovalk končno usmililo so tekme za tretje mesto potekale sicer brez dežja a v že precej hladnem vremenu. Za tretje mesto smo spremljali srečanje med Rozman/Šen za Slovenijo in Krassnig/Antoni za Avstrijo. Zmagala sta Slovenca z izidom 2:0 (21:17 | 21:18) in tako prislužila prvo odličje domačim ekipam. Pri dekletih sta na prvo igrišče ponovno stopili uveljavljeni domači tekmovalki v odbojki na mivki, sestri Kuhar in se za 3. mesto pomerili s soigralkami iz Gorenjske – Zalo Špoljarič iz Kamnika in Ano Babnik Jeglič iz Nakla. V napetem dvoboju sta sestri Kuhar unovčili svoje izkušnje in trening čez poletje v Labda Akademiji, pod vodstvom trenerja Andreja Tota, ki je bil tudi vodja delegacije ekip iz Slovenije pri dekletih, ter zmagali z 2:1 (21:17 | 18:21 |15:11) v nizih.

Medtem so fantje igrali finale. Državni prvak v Sloveniji v starostnih kategorijah U17, U19 in U21 (da, v vseh treh) ni dopustil presenečenja in tokrat sta s priložnostnim partnerjem Tonijem Travnikom premagala dvojico iz Avstrije – Glatz/Hiedl za 2:0 (21:17 | 21:12) v nizih. Finale pri dekletih se je pričel nekaj po 17. uri v že skorajda jasnem vremenu. V 1. nizu je dvojica Iza Zbičajnik in Maja Marolt, iz Mozirja in Braslovč, taktično dobro uresničevala zamisli trenerja Gorana Cestnika, ki je bil tokrat sicer vodja delegacije pri fantih in prvi niz zmagala z 21:19. V drugem nizu sta se potem predstavnici Češke Republike, Marketa Svozilova in Eliska Tezzele razigrali in pokazali, da sta ne le visoki igralki, prva meri celih 180 cm, druga pa 176 cm temveč imata široko znanje odbojke na mivki. Drugi niz sta izjemno prepričljivo dobili z 21:8 in potem tudi odločilnega tretjega s 15:9.

S podelitvijo spominskih plaket se je tako končal srednje-evropskih pokal za mlade odbojkarje na mivki do šestnajst let. Organizator obljublja, da se bo zavzel in tudi prihodnje leto organiziral regijsko tekmovanje za to starostno kategorijo. Strokovni vodja v Cona.center Murska Sobota, Alojz Kerec je ob zaključku povedal: “O nekaterih izmed danes nastopajočih bomo v odbojki na mivki še veliko slišali.” Naj se to uresniči tudi za koga izmed domačih tekmovalk in tekmovalcev.

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. REALIST
      07.09.2017 ob 21:24 REALIST

      Ni mi jasno, da takšen rang tekmovanja ne sodijo sodniki ampak amaterji. Škoda.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.