https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prekmurski Oktoberfest letos kar dva dni, nastopajo Plavi orkestar in Veseli Begunjčani

Beltinci, 03.10.2017 ob 7:00  

Pomurski Oktoberfest, ki ga prireja Društvo za kulturo in umetnost Beltinci s podporo Občine Beltinci in v sodelovanju s podjetjem Minean d.o.o. je v petih letih iz manjše prireditve zrasel v dvodnevni festival, ki privablja obiskovalce od blizu in daleč. Letos se bo odvijal 6. in 7. oktobra.


Petkova zabava s skupino Tropik in Plavim orkestrom

V petek bodo za zabavo v šotoru ob beltinskem gradu skrbeli DJ Herflex, Skupina Tropik in zasedba Plavi orkestar. Slednji bodo v Beltincih nastopili v okviru svoje turneje »Everblue Tour«, s katero navdušujejo občinstvo širom po Balkanu, tokrat pa se bodo ustavili tudi v Sloveniji.

Petkovo dogajanje ob druženju s pivom in »oktoberfest kulinariko« se bo pričelo ob 19. uri z nastopom DJ-a, ob 20. uri bo sledil nastop Skupine Tropik, ob 23. uri pa bo oder pripadel zasedbi Plavi orkestar. Karte v predprodaji je možno kupiti do vključno četrta, in sicer po ceni 10 evrov, na dan dogodka pa bo cena karte znašala 15 evrov. Orgnizatorji pravijo, da bodo tisti, ki bodo v petek vstopnico kupili do 20:30, bodo ob karti prejeli še brezplačno pivo ali vodo.

V soboto kulinarična tržnica, aktivnosti za najmlajše in prava »Oktoberfest« zabava

V soboto pa se bo dogajanje pričelo že zgodaj popoldan. Že od 12. ure naprej se bo na grajskem dvorišču odvijala kulinarična tržnica, kjer se bodo obiskovalci lahko okrepčali z izbrano ponudbo slovenskih craft piv ter mnogimi kulinaričnimi dobrotami, med katerimi ne bodo manjkali burgerji, prekmurske jede, sladoledne rolice, palačinke, kurtoši in še kaj. Manjkal ne bo niti kavni mobilni kotiček.

Letos so dodali tudi program za najmlajše, in sicer se bodo v soboto ob 14. uri pričele aktivnosti z Bumerangom sreče. Otroci se bodo lahko udeležili jesenskih ustvarjalnih delavnic iz jesenskih materialov, ali pa se preizkusili v igrah, kot so metanje podkev, lačna buča in drugih. Manjkali ne bo niti foto kotiček in poslikave obrazov.

Ob 20. uri pa se bo dogajanje preselilo v šotor. Nastopila bo Prekmurska godba Bakovci z Mažoretkami, župan bo z zabitjem pipe v sod slavnostno »odprl« festival, nato pa se bo druženje nadaljevalo ob ritmih Skupine D-dur, ansamblom »Me tri do polnoči« in Veselimi Begunjčani.  Vstop je v soboto brezplačen.

Oba dni pristna »Oktoberfest« kulinarika

Oba koncertna večera pa bodo obiskovalcem na voljo pristne »oktoberfest« dobrote, med katerimi ne bodo manjkale niti slovite preste, bele klobase in meso s krače. Stregle bodo natakarice v dirndlnih, majkali pa ne bodo niti litrski vrči za pivo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.