https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Panvita Pomgrad suvereno premagala Salonit Anhovo

22.10.2017  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so po všečni predstavi proti Salonitu Anhovo vknjižili drugo zmago v sezoni in po skoraj uri in pol igre Kanalcem v Murski Soboti prizadejali prvi prvenstveni poraz.

Panvita Pomgrad : Salonit Anhovo 3 : 0

Set 1 - 26:24
Set 2 - 25:16
Set 3 - 25:19


Postava in dosežene točke Panvito Pomgrad:

Bogožalec 26, Grut 11, Rojnik 11, Flisar 8, Javornik 3, Kasnik 1, Ratkai S., Hrastovec, Banič, Pečnik, Banič, Ratkai J, Felkar, in Bedrač.

Postava in dosežene točke Salonit Anhovo:

Gadnik 13, Čabarkapa 11, Ilič 9, Basaneže 5, Tomič 4, Česnik, Šarič, Jereb, Karnel, Drobnič, Kovačič.

Igra domačih odbojkarjev zasedbe trenerja Dejana Fujsa je bil tokrat res vrhunska. Sobočani so proti Salonitu pokazali raznovrstno, hitro in odločno predstavo, ki je bila proti Salonitu Anhovo za povrh še zelo učinkovita tako, da se vmesna nihanja niti niso poznala. Panvita Pomgrad je bila tokrat dejansko boljša od nasprotnika v vseh elementih odbojkarske igre pri čemer pa na drugi strani z izjemo sprejemalca Dejana Čabarkape in korektorja Saše Gadnika ni bilo razpoloženega igralca.

Obračun v Murski Soboti se je bržčas odločil v uvodnem nizu, ki so ga na razliko dobili Sobočani. Kanalcev namreč v nadaljevanju praktično ni bilo za prepoznati. Panvita Pomgrad je tokrat vrhunsko odprla tekmo ter povsem nadzirala dogajanja na parketu. Po vodstvu s 16:12 pa je pri Panviti Pomgrad zanihala učinkovitost v napadu, kar so izkušeni Kanalci s pridom izkoristili, in izid izenačili na 16.točki. Tekmeca sta se nato izmenjavava v vodstvu za točko, v razburljivi končnici pa je Panvita Pomgrad po uspešnem napadu Aljoše Bogožalca in zaključni točki Andreja Gruta izkoristili drugo zaključno žogo za zmago v uvodnem nizu z 1:0.

Foto: Arhiv Pomurec.com

V nadaljevanju pa je zatem igralo samo še domače moštvo. Gostujoči trener, Andrej Urnaut je vmes skušal spremeniti potek srečanja tudi z menjavami, a mu to tudi po menjavi organizatorja igre Matija Jereba z Irenejem Karnelom ni uspelo. Najučinkovitejši igralec na tekmi, domači korektor, Alojša Bogožalec je tako brezkompromisno zaključil drugi niz za vodstvo Panvite Pomgrad z 2:0.

Zadnji, tretji niz pa je bil zatem izenačen samo do 17.točke. Jereb se je vrnil v igro pri Salonitu in ko je že kazalo na zanimivejšo končnico so odbojkarji Panvite Pomgrad znova vajeti igre prevzeli v svoje roke. Domači bloker, Gregor Javornik je pri 19:18 za Panvito Pomgrad z začetnim udarcem naredil razliko treh točk, razigrani Sobočani pa so nato po bloku Gadniku in zatem z napadom Jakoba Rojnika z druge črte hitro zaključili še tretji niz in tako dobili tekmo z maksimalnih 3:0.  

Pavnita Pomgrad bo v naslednjem krogu, prihajajočo soboto, gostovala pri Triglavu v Kranju, nato pa v Mursko Soboto v soboto, 4. novembra, prihaja aktualni državni prvak, ACH Volley.



    Komentarji

    1. gost
      22.10.2017 ob 14:43 gost

      Ena najboljših tekem Panvite zadnji čas. Odlična igra, Bogožalec raztural.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2017 ob 7:54 gost

      odlična igra, samo tako naprej in bo letos visoka uvrstitev!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.10.2017 ob 18:58 gost

      Prvensvo se komaj začalo, je pa lipou viditi Panvito na prvon mesti

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.