https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes bo objavljeno povabilo za izbor programov javnih del

24.10.2017 ob 12:30  

Zavod RS za zaposlovanje bo danes objavil povabilo za izbor programov javnih del za prihodnje leto, za izvedbo katerih je namenjenih 25 milijonov evrov. V razpisu bodo posebne kvote sredstev namenjene za izvedbo socialnovarstvenih programov, programov za vključevanje dolgotrajno brezposelnih ter programov z različnih področij.

Posebne kvote sredstev bodo namenjene za izvedbo tistih programov javnih del, ki bodo namenjeni vključevanju dolgotrajno brezposelnih oseb z nižjo ravnjo izobrazbe, ter programov s področja kmetijstva, vzgoje, izobraževanja, športa, okolja, prostora, kulture in drugih programov javnih del, so danes sporočili iz zavoda.

Prihodnje leto bo v javna dela vključenih približno 4500 dolgotrajno brezposelnih oseb. Javna dela bodo prednostno namenjena prav tej skupini, saj se njihov delež kljub postopnemu povečevanju gospodarske rasti in pozitivnim premikom na trgu dela povečuje.

"S posebno kvoto sredstev za programe te skupine želimo povečati njihov delež v skupnem številu vključenih v javna dela. S posebno kvoto sredstev za izvajanje socialnovarstvenih programov pa želimo upoštevati tudi potrebe najbolj ranljivih uporabnikov storitev na lokalni ravni, kot so invalidi, starejši, otroci in mladostniki," so zapisali.

 

Vir: STA

    Komentarji

    1. gost
      24.10.2017 ob 19:31 77 gost

      Sem invalid tretje kategorije, že 8 let ne morem dobiti dela zaradi delodajalcev,ko jim pokažem odločbo zpiza.glede javnih del me pa nočejo zaposliti,ker so pa krive občine.Ta denar ki je namenjeni prav nam težko zaposleni si ga pa spet nekdo da v svoj žep.Krivi so delodajalci in občine in ne zpiz,Sem pa 100% da bi več naredil dobrega,kot pa kakšen pijanec ali lenuh ampak delodajalci prav podpirajo pijančke in lenuhe.Delodajalci nismo vsi delavni invalidi isti jaz in še meni podobni bi več naredili kot pa si vi delodajalci mislite.Pa vas delodajalce prosim da se mi ne izgovarjate na zakonodajo ker jo vi največ kršite,invalida naj prej sprobati en mesec in potem povejte če je dober ali pa ne.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.10.2017 ob 21:30 gost

      Pozabil, si pa, da službo dobijo tudi take, ki jim je fajn, da jih nekdo malo poteplja po zadnjici. Kajti taka bo še rit polizala vodilnim. Za njo pa delajo drugi, ker so na skupni normi, ti pa ne upajo pisniti, trepečejo kak stare babe,Moraš pa biti tudi član občinskih veljakov, imaš službo, nisi invalid, pa kljub temu dobiš novo službo v invalidskem podjetju. Ja, prijateljstvo občinskih veljakov nekaj šteje, jebi ga tako je. Ne sekiraj se, ti bodo imeli samo pol metra širši grob, če sploh, S takimi pa vodilni lahko manipulirajo, saj z dobrim poštenim delavcem to ne morejo, tam vodilni izgubljajo dostojanstvo, ki ga niso nikdar imeli, niti ne vedo, kaj to je. So le navadni posranci, ki se skrivajo pred narodom, oziroma se izven firme naroda izogibajo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.