https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

V osebnem avtomobilu prevažal osem državljanov Kosova, ki so v državo vstopili na nedovoljen način

12.12.2017 ob 7:25  

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, ki so se končale le z materialno škodo, deset kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, prijeli osem tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo, in dva primera povoženja divjadi.

 

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu, tatvino prodajnih artiklov v trgovini, tatvino registrske tablice z oznako MB UL-333, tatvino denarja iz pisemske pošiljke ter tatvino mobitela. Poleg tega so obravnavali še vlom v kletne prostore gostinskega lokala, poškodovanje registratorja delovnega časa v enem izmed podjetij na območju PP Lendava, tujca, ki je uporabljal ponarejeno vozniško dovoljenje Srbije, poskus vloma v stanovanjsko hišo ter izsiljevanje preko spleta.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in enkrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Na avtocesti je bil zaustavljen voznik osebnega avtomobila srbskih registrskih tablic. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da v notranjosti prevaža osem državljanov Kosova, ki so v državo vstopili na nedovoljen način. Zoper voznika je bil odrejen pripor in bo s kazensko ovadbo priveden na pristojno sodišče. Tujci bodo vrnjeni madžarskim varnostnim organom.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali čez dan na območju PP Lendava.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.