https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Franc Jurša: »Še vedno najbolj cenim pristne medčloveške odnose, zato sem res veliko med ljudmi«

Ljutomer, 28.12.2017 ob 13:00  

Ob koncu leta smo na našem portalu dali besedo tudi pomurskim poslancem. Spregovorili smo o minulem letu in se skupaj zazrli v leto 2018. Franc Jurša, pomurski poslanec iz vrst stranke DeSUS, Pomurcem in Pomurkam želi zdravo, srečno in uspešno leto 2018.

Kako izgleda vaše delo v domačem okolju, to je v poslanski pisarni, na terenu?

Poskušam biti čim več v stiku z ljudmi, poslušam njihove težave in tudi nasvete in jih poskušam pomagati, v kolikor je to v moji moči. Ponedeljki, razen ko poteka seja Državnega zbora, so tudi uradno rezervirani za delo v poslanski pisarni. Najdete me v Ljutomeru, na Ormoški 33, vsak 2., 3. in 4. ponedeljek med 9. in 11. uro. Domačini vedo, da sem jim vedno dosegljiv tudi po telefonu in pa čez vikend, kjer me boste pogosto srečali na sprehodu po mestu. Še vedno najbolj cenim pristne medčloveške odnose, zato sem res veliko med ljudmi.



Kako pogosto ste prisotni v domačem okolju? Se vračate vsak teden?

Domov se največkrat vračam enkrat tedensko, saj v Ljubljani pogrešam domače okolje, družino in našo čudovito naravo. Za vikende pa sem zagotovo vedno v Prlekiji, pa tudi počitnice najraje preživljam kar doma.

Na kateri dosežek/rezultat svojega dela v minulem letu ste najbolj ponosni? In zakaj?

Ponosen sem na našo poslansko skupino DeSUS, ki jo vodim; na naše poslanke, poslance in našo strokovno službo. Prazniki so lepa priložnost, da se spomnimo na sodelavce in se jim zahvalimo za prizadevnost in prijateljstvo. Sicer pa sem vesel, da se letos vsi upokojenci dobili regres, da smo ustavili padanje pokojnin, da smo pripravili in vložili zakon za odpravo krivic; predlagamo namreč, da bi se upokojencem povrnil zaostanek 8,4 % pri usklajevanju pokojnin. Prav tako sem vesel, da smo zvišali minimalno pokojnino za polno pokojninsko dobo na 500 evrov, s tem smo skoraj 53 tisoč ljudem olajšali življenje. Je pa pred nami še mnogo izzivov.

Katerim vprašanjem oz. problematikam, vezanim na Pomurje, bi po vašem mnenju v prihodnjem letu morali posvetiti več časa in aktivnosti?

V Državnem zboru smo pomurski poslanci zelo dejavni, neformalno smo povezani v »Klub pomurskih poslancev« in vedno usklajeno in tvorno sodelujemo, ko je govora o Pomurju. Še več časa bo treba posvetiti razvojnim, gospodarskim temam, vse to v povezavi s trajnostnim razvojem. Naše naravne danosti so še vedno preslabo izkoriščene, prihodnost vidim v ekološkem turizmu, naši hrani, izvrstnem vinu, naravi, pridnih ljudeh …

V prihodnjem letu nas čakajo dvoje volitve, tako državno-zborske kot tudi lokalne. Se nameravate v prihodnje še bolj udejstvovati na lokalnem ali državnem nivoju? Menite, da lahko več storite za dobrobit Pomurja ali Slovenije?

To odločitev bom sprejel v začetku leta. Ker pa gre za odločitev, ki vpliva na celotno družino, jo bom vsekakor sprejel skupaj s svojo življenjsko sopotnico.

Kaj bi zaželeli Pomurcem in Pomurkam v prazničnem času in v prihodnjem letu?

Želim vam vse dobro! Miren božič in predvsem zdravo, srečno in uspešno leto 2018. Obenem pa bi želel čestitati tudi ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Bodimo enotni, strpni in ponosni kot pred 27. leti, ko smo se odločili za samostojno pot.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.