https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Galex v novo poslovno leto z menjavo vodstva

18.01.2018 ob 6:00  

Farmecevtska družba Galex iz Murske Sobote je znova izvedla menjavo vodstva. Lanskega septembra, ko je družbo zapustil Stevan Trebec, je vodenje družbe prevzel Matej Breznik (v preteklosti direktor Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke), ki ga je sedaj na direktorskem položaju zamenjala Simona Škerjanec.


Škerjančeva, ki je v družbo kot prokuristka prišla istočasno kot Breznik, v preteklosti pa prav tako delala v javni agenciji za zdravila in medicinske pripomočke, pojasnjuje, da je bilo že ob njenem prihodu v družbo dogovorjeno, da bo kmalu prevzela vodenje Galexa, je pa takrat zahtevala nekajmesečni uvajalni rok, v katerem bi se dodobra seznanila z družbo.

Potem ko nova direktorica napoveduje pozitivne številke za preteklo leto, pa pojasnjuje, da za letos načrtujejo posodobitev proizvodnje in optimizacijo stroškov. Kot dodaja, pričakujejo dodatna vlaganja v opremo s strani ruskega lastnika, kar bi omogočilo prestrukturiranje in širitev proizvodnje. Tudi načrti o prodoru so še vedno aktualni, pojasnjuje.

Napoveduje tudi presojo o proizvodnji tako široke palete izdelkov in pojasnjuje, da želijo ohraniti le tiste, ki so perspektivni. Delovati želijo v smeri prepoznavnosti na slovenskem trgu, hkrati pa spet delati tudi z zdravili, poroča Večer.com. Registracije novih generičnih zdravil trenutno ne načrtujejo, saj jih je veliko stala »šola« s perindoprilom, kjer so vložili pet milijonov evorv in s tem tudi pahnili družbo v finančne težave.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.