https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

VIDEO in FOTO: Ekumensko bogoslužje v Evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti

Murska Sobota, 22.01.2018 ob 13:00  

V nedeljo, 21. januarja, je v Evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti potekalo ekumensko bogoslužje, h kateremu so bili povabljeni verniki treh krščanskih Cerkva, prisotnih v Pomurju. Verniki so molili za povezanost kristjanov.


Bogoslužja so se udeležili murskosoboški rimskokatoliški škof msgr. dr. Peter Štumpf, ki je imel tudi nagovor, duhovnik Evangeličanske cerkve v Murski Soboti mag. Leon Novak, pastor Binkoštne cerkve v Murski Soboti Andrej Bojnec, stolni župnik Goran Kuhar in inšpektor Evangeličanske cerkvene občine Murska Sobota dr. Robert Celec.

 

Ekumenízem je gibanje za edinost med kristjani po celem svetu. Pri tem ne gre za združenje vseh kristjanov v eno Cerkev, temveč za medsebojno povezovanje in upoštevanje enakovrednosti različnih Cerkva. 

Gradivo za letošnji teden molitve za edinost so pripravile krščanske cerkve Karibskega področja, kjer je zgodovina krščanstva zaznamovana s protislovjem. Kolonizatorji so namreč na eni strani uporabljali Biblijo, da so z njo opravičevali podjarmljenje prvotnih prebivalcev. Na drugi strani pa je Biblija postala vir tolažbe in osvoboditve za mnoge, ki so trpeli pod nasiljem kolonizatorjev. Tudi dandanes je Sveto pismo še vedno vir tolažbe in osvobajanja.

V sklopu bogoslužja so zapeli: glasbena skupina Selah, člani Binkoštne cerkve Murska Sobota in člani mešanega pevskega zbora Rimskokatoliške cerkve sv. Nikolaj.

Video utrinek si lahko pogledate spodaj.

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. ffran
      23.01.2018 ob 18:19 ffran

      Kjer so pa verniki ?!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.