https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V Pomurju se obeta tisoč novih delovnih mest

Gornja Radgona, 10.03.2018 ob 6:03  

Občina Gornja Radgona zaradi širitve industrijske cone pospešeno vodi postopke za povečanje industrijske cone Mele, novi proizvodni in poslovni obrati pa bi lahko ustvarili tisoč novih delovnih mest.


Povečano industrijsko območje bi se naj razširilo tudi na gozdna zemljišča za objekti podjetja Reflex, ki je v državni lasti. Zaradi tega je občina Gornja Radgona Slovenskim državnim gozdovom predlagala zamenjavo gozda na tem območju v velikosti 8,5 hektarja. Območje širitve, ki vključuje tudi državni gozd, je del 14 hektarjev velikega območja, ki je, po podrobnem prostorskem načrtu občine (OPPN), že namenjeno pozidavi in širitvi industrijske cone. Slovenski državni gozdovi se bodo o predlogu zamenjave gozda še odločali, občini pa bodo dali soglasje za izvedbo parcelacije.

Foto: RSG

Hkrati je zaradi širitve industrijske cone občina že začela postopke za spremembo namembnosti prostora v smeri bližnje vasi Črešnjevci. V tem primeru gre za obdelovalna kmetijska zemljišča v velikosti sedem hektarjev, ki pa so pretežno v lasti fizičnih oseb in le v manjšem delu državni (v lasti sklada kmetijskih zemljišč in gozdov). Občina je to območje že pred leti hotela nameniti širjenju industrijske cone, sedaj ima tudi vso komunalno opremo, a niso dobili soglasja ministrstva za kmetijstvo.

Širjenje industrijske cone Mele in spreminjanje namembnosti tega območja, je na eni od sej obravnavala tudi vlada RS, predlog pa je pripravila tudi komisija državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj. V zvezi s tem je lani Gornjo Radgono obiskal predsednik državnega sveta z ekipo, vodstvo občine pa mu je predstavilo bistvene probleme, s katerimi se srečujejo.

Tisoč novih delovnih mest v obdobju petih do desetih let

Za širitev industrijske cone in pripadajoče infrastrukture je občina že izbrala izvajalca, prav tako je za pripravo dokumentacije zagotovila sto tisoč evrov iz občinskega proračuna.

"Širitev industrijske cone Mele je strateško razvojno vprašanje, ne le gornjeradgonske občine, ampak tudi regije," je za Pomurje.si povedal gornjeradgonski župan Stanislav Rojko.

Večina zaposlenih na območju Gornje Radgone prihaja iz drugih pomurskih krajev, z načrtovano širitvijo industrijske cone pa se obetajo tudi nova delovna mesta. Podjetja, ki že delujejo v industrijski coni, napovedujejo rast v kratkem času, prostor za nove proizvodne zmogljivosti pa iščejo tudi vlagatelji od drugod. Na podlagi teh obetov in če bo lokalni skupnosti uspelo zagotoviti dovolj prostora za širitev industrijske cone v bližini, župan tako napoveduje tisoč novih delovnih mest v obdobju petih do desetih let.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.03.2018 ob 10:43 Stromar gost

      Lendavska občina bi se lahko kaj naučila..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.03.2018 ob 12:25 gost

      Zdaj se pocasi koncujejo zupanski mandati in se obcani lahko opraviceno vprasamo, koliko delovnih mest so ustvarili zupani z njihovimi ekipami!? Koliko investitorjev so pripeljali v svoje obcine in ce tega niso bili sposobni v stirih letih, nimajo kaj iskat na teh funkcijah! Dobre obcine naj ostanejo in slabe brez vizij pa ukinit, ker ni nobenega haska!!!!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.03.2018 ob 12:50 pajšlin gost

      Vse toliko časa pišejo koliko delovnih mest se obeta .V Lendavi bi Avstrijci za pridelavo zelenjave zaposlili 600 ljudi .V Soboti so se bahali koliko jih bo zaposlil Bisol in še mnogo ostalih investitorjev o katerih pa ni duha ne sluha .Po mestu se delajo cone 30 ,ploščadi ,prekaple se okrog spomenika zmage drvarnica se gradij a vse to ne prinaša delovnih mest .Vse se trgajo kako ljudij znoruiti da bi spet volili za te ki so pri koritih .V vojski smo rekli obečanje ludom radovanje

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.03.2018 ob 12:58 gost

      Vse se dela pred volitvami - po volitvah mir, tišina in polnjenje žepov novih političnih obljubljencev, ničvreden narod.Politična golazen.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.03.2018 ob 14:59 gost

      Nej z tako brzino, ker počasi bo primanjkovalo delovne sile v Pomurju, te rastlinjak v Lendavi, te Planika v Turnišču, te Paradajz, zdaj v Radgoni, malo se umirite.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.03.2018 ob 15:36 Naci+ gost

      (PRE)SELITEV SEJMA - V Radogoni oziroma njunih "satelitih" (Mele, Črešnjevci...) trenutno nimajo dovolj prostora za indutrijsko izgradnjo, zato hočejo golosek na 10 hektarjih,kar bo velika škoda; na drugi strani pa so zemljišča in objekti Pomurskega sejma, za katerega menim, da bi zanj bilo bolj primerno mesto v MS oziroma okolici, kjer zametek že stoji - expo. Sedanji prostor PS ne omogoča širitve in morebitni nov booom, kot je bil za časa Yu, ko je bilo na kmetijjskem sejmu 240.000 obiskovalcev. Torej: proč stiska v GR in ureditev sejmišča v bližini avto ceste, povrh za sedanji in bodoči kmetijski minister stanuje v bližini. Ta predlog pa polagam tudi v usta novim polikom in bralcem Pomurca.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.03.2018 ob 18:30 pika na i gost

      Ni slaba ideja. Ampak najprej izkoristiti industrijska območja propadlih tovarn(mura, pomurka...) ali pa podreti objekte in tam narediti njive. Zmaga pa NACI+ z idejo o selitvi sejma v M.S.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.03.2018 ob 19:10 gost gost

      V Soboti nede nika, ka plantarič odhaja za ministra za notranje zadeve, Židan je tak odločo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.03.2018 ob 2:09 AUss gost

      Da te prevarajo,ti ni potrebno biti nor,dovolj je da si dober in pošten....

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.