https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na Čebeljem gradiču na Goričkem slovesno ob 70. obletnici Čebelarskega društva Rogašovci

Serdica, 21.04.2018 ob 21:00  

V soboto, 21. aprila je od 14. ure dalje, na Čebeljem gradiču v Serdici na Goričkem, potekala slovesnost ob 70. obletnici tamkajšnjega Čebelarskega društva Rogašovci. 


Na slavnostni proslavi s kulturnim programom so bila podeljena priznanja in odlikovanja najzaslužnejšim članom društva. Zbrane so na prireditvi pozdravili in nagovorili predsednik Čebelarskega društva Rogašovci, Herman Kisilak, predsednik Čebelarske zveze Slovenije, Boštjan Noč, podpredsednik ČZS, Janez Vencelj, dr. Stanko Kapun, s strani strokovnega odbora ČZS, predsednik ČZD Pomurja Janko Rožman in medena kraljica Mateja Šoštarič.

Župan občine Rogašovci Edvard Mihalič je čebelarskemu društvu čestital in se jim zahvalil za dolgoletno požrtvovalno ter uspešno delo. Prireditev je obiskal tudi predsednik čebelarjev iz Felbacha Alojz Rauch iz dežele Štajerske v Avstriji. Kot so se strinjali govorci, se za prihodnost čebelarstva v Sloveniji in na Goričkem ni bati, saj smo Slovenci narod čebelarstva. Obenem smo na tem področju svetovna velesila in prepoznavni po celem svetu.

Na slovensko pobudo 20. maj razglasili za svetovni dan čebel

Govorci na prireditvi so med drugim poudarili tudi bogato zgodovino in tradicijo čebelarstva na Slovenskem ter izjemno mesto, ki jo ima naša država na področju čebelarstva v svetovnem merilu. Na slovensko pobudo so namreč Združeni narodi lani, 20. maj razglasili za svetovni dan čebel. Dan bo namenjen zavedanju izjemnega pomena čebel za preživetje človeka.

»Naj cveti in medi na prelepem Goričkem«

Člani čebelarskega krožka z mentorico na Osnovni šoli Sveti Jurij in pevci zbora Rožmarin so pripravili kulturni program z glasbeno točko, igranjem violine in harmonike ter plesom. Eden izmed govorcev na prireditvi pa je sklenil svoj govor z besedami: »Naj cveti in medi na prelepem Goričkem«. Po opravljeni slovesnosti s kulturnim programom, so udeleženci prejeli skupno spominsko fotografijo, nato pa nadaljevali druženje s pogostitvijo v lepem sobotnem popoldnevu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2018 ob 22:43 udba gost

      Bilo kuda udba svuda. Kaj ta udbovec mora res biti povsod zraven?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.