https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurci razvili aplikacijo, ki opozarja na policijske radarje in kontrole

29.05.2018 ob 15:00  

V začetku maja letos je pomursko podjetje predstavilo mobilno aplikacijo BrezKazni.si, katera uporabnike opozarja na bližnje policijske radarje, meritve hitrosti in kontrole. Nova aplikacija omogoča anonimno medsebojno obveščanje med vozniki. Voznik, ki opazi radar ali policijsko kontrolo s pomočjo aplikacije, obvesti ostale voznike v okolici. Mobilna storitev je med uporabniki kot kaže zelo priljubljena, saj je v spletni trgovini Google Play že dosegla 2. mesto na lestvici najboljših brezplačnih aplikacij v Sloveniji.


Kako deluje?

"Gre za popolnoma brezplačno aplikacijo, ki ne vsebuje čisto nobene reklame in je tako prijazna za uporabnika. Namen aplikacije je anonimno medsebojno obveščanje med vozniki o policijskih kontrolah in radarjih. Uporabniki tako lahko dodajajo radarje ali policijske kontrole, vozniki, ki se pa nahajajo v bližini teh lokacij, prejemajo zvočna obvestila," so o aplikaciji povedali razvijalci.

     

Velika priljubljenost med uporabniki

Aplikacija, katere namen je medsebojno obveščanje med vozniki, se je v 13 dneh povzpela na 1. mesto med brezplačnimi aplikacijami na AppStore-u v Sloveniji in v 14 dneh na 2. mesto med brezplačnimi aplikacijami na Google Play-u v Sloveniji. Če voznik opazi radar, s pomočjo aplikacije obvesti ostale voznike. Ostali vozniki v bližini radarja prejmejo tudi zvočno obvestilo. Vsak uporabnik lahko doda radar, aplikacija pa omogoča tudi ogled radarjev in policijskih kontrol na razdalji do 30 kilometrov. Prav tako lahko uporabniki sporočijo, da radarja ali kontrole na lokaciji več ni.

Aplikacija je brezplačna za uporabo in je uporabna brez registracije. Za uporabo potrebujete pametni telefon z operacijskim sistemom Android ali iOS in vgrajeni GPS sistem.

Razvijalci opozarjajo

"Mobilna aplikacija BrezKazni.si naj bo le pripomoček, da si ne prislužite kazni zaradi manjšega prekrška in naj vas niti slučajno ne nagovarja k neupoštevanju cestno prometnih predpisov."

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.05.2018 ob 16:46 čondraš gost

      Strogo bi prepovedal takšne in podobne " lovilce " radarjev in objavljanje lokacije radarjev preko radijskih postaj . Ljudje božji, to je zgolj in samo potuha bedakom in agresivnežem na cesti in popolnoma nič drugega. Dvomim da policaji zatežijo če si vozil 5 km / h prehitro. Z odkrivanjem lokacij radarjev pa daješ potuho divjakom, ki bodo ko s ebodo izognili radarju, še bolj brezskrbo stiskali na plin. Ko vam bo kakšen tak povozil vam ljubo osebo,ali žival si pripišite del krivde.

      4 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.05.2018 ob 19:28 Juki gost

        glih takše majo policaji radi ka kakšen km prehitro idejo celo pa se njihova uspešnost neverjetno poveča če spostavijo nesmiselne omejitve

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.05.2018 ob 22:03 čondraš gost

        Na podlagi vaših ocen se vidi da imate IQ nekajkrat nižji od število konjev v avtu, pa vaš avto ima enega konja preveč, za volanom . Na koncu pa imate ravno taki ki skozi naselja divjate, nalepljene nalepke na avtu...POZOR otrok...videl ničkolikokratm, potem pa z otrokom v avtu divjate..pa parkirate na mestih za invalide, če se da pred vhodom v trgovino kjer ni označenega parkirnega mesta, ne uporabljate signalizacije, ne varnostne razdalje..sistemsko kršenje predpisov..s prepihom v glavi.

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.05.2018 ob 13:27 Katastrofa gost

      pa saj tole že WAZE aplikacija dela (v lastništvu google maps)...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.05.2018 ob 13:28 Katastrofa gost

      https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waze&hl=en_US

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.