https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Več kot 500 tabornikov iz vse Slovenije taborilo v Domanjševcih na Goričkem

Domanjševci, 18.06.2018 ob 6:05  

V Domanjševcih na Goričkem je od petka 15., do nedelje, 17. junija, v okolici taborniškega doma potekal državni taborniški mnogoboj, na katerem je okoli 500 tabornikov iz vseh koncev Slovenije preizkušalo taborniška znanja in veščine ter obenem osebnostno raslo.


Državni mnogoboj 2018 je organizirala Zveza tabornikov Slovenije in društvo tabornikov Rod Veseli veter iz Murske Sobote. Številni mladi udeleženci iz vseh koncev Slovenije so postavili svoje taborišče in šotore v bližini evangeličanske cerkve v Domanjševcih in tabornega doma Zveze tabornikov Pomurja.

Kot so zapisali organizatorji, je namen tekmovanja, poleg preverjanja taborniških znanj in veščin, ki so jih mladih osvajali med šolskim letom, predvsem podpora za razvoj mladega človeka, nadaljnje poglabljanje znanja, promocija vseživljenjskega učenja, preživljanje prostega časa v naravi, graditev skupinskega duha, razvijanje občutka medsebojne pomoči in spoznavanje ter druženje vrstnikov iz vse
Slovenije.

Udeleženci večdnevnega tabora so se preizkusili in pomerili v različnih panogah glede na starostno skupino, kot so premagovanje ovir, postavljanje šotora, signalizacija kratkega sporočila, orientacija, postavljanje signalnega stolpa in ognja, v lokostrelstvu, šaljivih spretnostnih nalogah in še čem. Omenjene aktivnosti so se izvajale na travnikih v neposredni okolici doma, v bližnjem gozdu in na nogometnem igrišču v Domanjševcih.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.