https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Folklora na grajski ploščadi, godalni kvartet v murskosoboški evangeličanski cerkvi

Murska Sobota, 28.06.2018 ob 14:00  

V okviru Folkarata 2018 sta včeraj, na grajski ploščadi soboškega gradu, nastopili skupini iz Republike Tuva (Rusija) in Peruja. V murskosoboški evangeličanski cerkvi pa so prisluhnili godalnemu kvartetu ADRIA.

V murskosoboški evangeličanski cerkvi je nastopil godalni kvartet ADRIA, ki ga sestavljajo mednarodni glasbeniki, ki so si, kljub razdaljam v kilometrih, blizu po muzikalnosti in umetniških ambicijah. Prav zato se vedno znova najdejo skupaj na odru, naj bo v Sloveniji, Avstriji, Belgiji, ali kjerkoli drugje. Njihov repertoar zajema najlepša glasbena dela napisana za ta sestav, ki je eden izmed najprominentnejših v klasični glasbi a kompleksen skoraj, kot poroka med štirimi ljudmi. 

Z radovednostjo prav tako odkrivajo dela sodobnikov in skladbe njihovih rojstnih dežel. Vsak izmed članov doprinese k skupni igri solističen pridih, saj se poleg kvarteta intenzivno udejstvujejo tudi kot solisti in v drugih komornih sestavih. Ana Julija MLEJNIK – violina Tina ČEH – violina Cecilia COTERO – viola Sebastian BERTONCELJ – violončelo

Folkart: Republika Tuva - ansambel Sayani

Iz ruske Republike Tuva je nastopil nacionalni ansambel Sayani, ki predstavlja običaje in življenje starodavnega nomadskega ljudstva, katerih potomci so ohranili lasten jezik in prvotno, izvirno kulturo. Njihova predstava temelji tudi na mitih in legendah preostalih azijskih ljudstev, živečih na tem območju. Vsekakor je to bila ena največjih atrakcij letošnjega Folkarta.

C.I.D.A.N. MiPeru - Peru

Iz perujskega glavnega mesta je prišla skupina C.I.D.A.N. MiPeru, ki na izjemen, pristen način prikazuje izročila Inkov, najbolj poznane civilizacije, ki je živela na območju Peruja. Začetki skupine segajo v začetek leta 1985. Svetovno znano folklorno skupino C.I.D.A.N. MiPeru združuje izjemna zgodovina, prepletanje različnih vplivov in starodavna kultura.

Nastop folkloristov je bil zaradi dežja predčasno zaključen. Današnji nastop plesalcev iz Črne gore in Kenije je zaradi dežja prestavljen v Gledališče Park.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.