https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Astrid Kuljanić s Transatlantic Exploration Company na tokratnem Skritem dvorišču

Murska Sobota, 22.07.2018 ob 6:05  

Skrito dvorišče pri Hranilnici prekmurskih dobrot je tudi včeraj, 21. julija, privabilo obiskovalce, ki so prisluhnili zasedbi Transatlantic Exploration Company. 


Obiskovalci so lahko med drugim prisluhnili brazilskim skladbam z veliko jazzovske improvizacije.

Zasedbo sestavljajo: Astrid Kuljanić – glas, Rogerio Boccato – tolkala, Ben Rosenblum – harmonika, Mat Munza – bas.

Eklektična hrvaška pevka in skladateljica Astrid Kuljanić s stalnim naslovom v New Yorku slovi po raznolikosti slogov in glasbenih tehnik, s čimer v hipu začara poslušalce. Ljubezen do jazza jo je odpeljala na magistrski študij na prestižni Manhattan School of Music. V njeni novi skupini so se ji pridružili imenitni ameriški glasbeniki, s katerimi je leta 2017 izdala album Riva in ga predstavila na razprodani koncertni predstavitvi v The Weill Recital Hall at Carnegie Hall v New Yorku. Astrid aktivno nastopa v Ameriki in Evropi, njeno poslanstvo pa je združevanje najrazličnejših kultur, navaja ZKTŠ. Prav zato je ustanovila Crescendo Music Festival na otoku Cresu, ki že deset let združuje glasbenike in umetnike iz mednarodnega in lokalnega prostora.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.