https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Terme Lendava Madžarom, čigave bodo Terme Banovci?

Murska Sobota, 27.07.2018 ob 6:00  

Finančni holding Sava, ki je neslavno končal v prisilni poravnani, je prodal Terme Lendava. Prodaja premoženja je del finančnega prestrukturiranja, vse za korist upnikov. 

Sklad Comitatus, ki je v 100-odstotni lasti Madžarske, je kupec Term Lendava. Za Hotel Lipa, apartmajsko naselje Lipov gaj, kamp, pet hotelskih bazenov, velneški del in zemljišče, na katerem je mogoče zgraditi še en hotel, so Madžari pripravljeni odšteti 9 milijonov evrov. ˝Posel bo predvidoma končan šele v začetku prihodnjega leta, saj morajo v Savi premoženje pred tem še izločiti v novo družbo. Terme Lendava so namreč pred leti pripojili v družbo Sava Turizem,˝ poroča portal Finance. 

Terme Lendava so najslabši del Savinega turističnega premoženja. Da bi ohranili zdajšnjo raven poslovanja, bi po neuradnih informacijah morali vložiti vsaj 5 milijonov evrov, po oceni Save pa bi v prenovo morali vložiti 11 milijonov evrov. Portal Finance pa pišejo tudi, da imajo terme po neuradnih informacijah še približno 2 milijona evrov inšpekcijskih kazni zaradi različnih kršitev predpisov, kar je tudi potrebno dodati kupnini. Sava bo kupnino porabila za vlaganje v svoje objekte in poplačilo upnikov. 

Upniki Save so dobili 9 milijonov evrov za prodajo Term Lendava. Pri poslu je najboljši kriterij količina, veliko denarja. ˝Pri tujih naložbah se sicer vse bolj pojavljata dva pomisleka, prvič, ali se kupujejo za državo strateške naložbe, visoka tehnologija, investicije v inovativno vojaško opremo in podobno. In drugič, ali zasebne naložbe kupujejo države oziroma državna podjetja iz tujine ter ali so te države, ki posredno kupujejo in vstopajo v lastništvo, demokratične ali diktatorske oziroma avtokratske. Ti pomisleki so posebej pomembni pri načrtovanem enotnem evropskem screeningu tujih naložb in vzpostavitvi pravil zanje,˝ so zapisali na spletni strani Finance. 

Prodajajo se tudi Terme Banovci 

Finančni holding Sava se je lotil tudi prodaje družbe Terme Banovci. Za Terme Banovci je prišla le ena ponudba za okrog 3,5 milijona evrov. Odločitev, ali bodo terme prodali po tej ceni, pa bo sprejeta predvidoma jeseni.

Tuje naložbe iz Madžarske se kar vrstijo

Kot že omenjeno so Madžari kupili Terme Lendavo. Z več kot 50 lokacij je trenutno največja naložba veriga bencinskih servisov Mol, ki je madžarsko državo podjetje. 

Razvpita je zgodba o madžarski investiciji podjetij in posameznikov v "Janševe medije." Ne moremo pa mimo nogometne akademije v Lendavi, za katero so Madžari namenili več milijonov evrov.

Največji projekt z Madžari je oziroma bi bila madžarska investicija v drugi tir.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.07.2018 ob 9:23 77 gost

      kaje politik svoj drek nete odaval mater vam sajavo

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.07.2018 ob 10:51 Gost 11 gost

      Rajsi madzari kateri bodo poskrbeli kot nasi kateri bi se svojo mamo odali:( madzari so tak vec naredile za naso regijo kot slovenci smecene, pa koj k## briga ostale slovence za prekmurje se pred par tedni bi nas odali zdaj pa se bunite !? Vec skode naredijo bosanci albanci srbi kot madzari v sloveniji imajo kulturo katere se ze tisocletja drzijo!

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.07.2018 ob 13:06 Yeap gost

        Po 30 letih si lahko nastavimo ogledalo in povemo da nimamo kadra ki bi znal vodit en usran hotel.Lipa je bila pred pr.30 leti zgrajena iz samoprispevka(prisilnega) občanov Lendave.Zastonj si tam en kuhar in čistilka prizadevata za čim boljše poslovanje hotela če nimaš dobrega vodstva in menadžmenta.Zato ti gost11 dam en velki plus glede tvojega komentarja.Na koncu koncev je zaposlenim čisto vseeno za koga delajo,vsi hodimo v službo da plačujemo račune.

        11 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.07.2018 ob 13:56 Ghost gost

      Ne samo na področju turizma , na NOBENEM PODROČJU nimamo ustrezno usposobljenega kadra, mi se samo nekaj kurčimo in duvamo brez veze , kadrovanje pa tako ali tako poteka po strankarski , prijateljski ali družinski liniji , in ja vse propada in samo še Albanija nas ni prehitela in to lahko vidi vsak , ki koliko toliko hodi po svetu.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.07.2018 ob 14:33 gost

      Orban je čeden pomali mo pa pod madžarami. Bar mo madžarski se nafčo.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.07.2018 ob 15:23 gost

      Kader je mogoče v družinskij firmaj, kjer "sinovi" nadaljujejo delo pradededekov, kjer se nadajuje družinska tradicija. Pa še tam firme drvijo v stečaje. V vseh drugih firmah vodi firme ološ, politična, nastavljena, rodbinska, diktatorska,nesposobna vodenja.Da ne govorimo o sposobnosti teh "na drugih področjih". Firme, kjer vodilni ne poznajo ure. Da o minutah ne govorimo, potem pa pravijo da njihovi delavci delajo od 5:00 do 15:00 8ur.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.07.2018 ob 21:28 gost

      Gost 11 tudi od mene en veliki plus! Kaj so nasi hoteli in zdravilisca pomenila v bivsi drzavi in kje so pristali danes!? Pa kaksni kadri so na vodilnih mestih v teh nasih podjetij??? Socializem vrni se!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.07.2018 ob 9:30 Gost 2 gost

      Gost - Yeap Ti si verjetno bil dvakrat v hotelu na pijači in si velik manager, da veš govoriti o menedžmentu (pa jih ne branim ampak želim realno oceniti zadevo). Kakšen pa so možnosti bile v Lendavi, ko so bile Terme vedno pod lastnikom, ki ni bil iz lokalnega okolja (Golfturist, Radenci, Moravci, Sava) in so vedno Terme izkoriščale, vse pa je bilo dirigirano. Lendavčani pa itak nikoli niste cenili delo, trud in požrtvovanje, odrekanje teh zaposlenih v Lendavi, zato sploh nimate pravice govoriti o tem.Kdor ni delal v teh poklicih, se sploh ne zaveda kako težko je to delo v turizmu, predvsem ko ga nihče ne ceni in vsi znajo samo kritizirati. Plače zaposlenih pa sploh ne omenjajmo za to delo (deljeno, prazniki, nedelje, psihično in fizično težko delo), nato te pa na kakšni zabavi, ko delajo ti zaposleni tudi 16 ur in več ter poslušajo vsakega pametnjakoviča, ki je spil dva špricerja, kako je potrebno delati, da je pijača draga, da naj dela hitreje itd.. Upajmo, da bo bolje ampak začnimo pri sebi in začnimo ceniti spoštovati te poklice in to delo (vseh zaposlenih).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.