https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Špoljarič in Žužek zmagovalki pri dekletih in pričakovano Možič z Udrihom pri fantih

Murska Sobota, 26.8.2018  

Zaključni dan srednje-evropskega pokala v odbojki na mivki je prinesel zmago dveh dvojic za Slovenijo. Špoljarič in Žužek sta v finalu premagali sestri Kuhar. Možič in Udrih sta šele v drugem nizu strla odpor žilavih gostov iz Cipra, ekipe Savidis / Siapanis. Uspeh ekip iz Slovenije sta dopolnili dvojica fantov iz regije, Bedrač in Kovačič, s šestim mestom po tesnem porazu v tekmi za peto mesto z ekipo iz Avstrije in Vori / Krajcar z zmago v srečanju za deveto mesto.


Zadnji dan tekmovanja #MEVZABeachVolleyU18 je sicer minil v zahtevnih vremenskih razmerah, a večjih težav odbojkarice in odbojkarji na mivki z vremenom niso imeli. Nekaj malega dežja jih ni motilo, da ne bi prikazali izvrstnih iger. Tako smo imeli priliko videti nekateri izvrstne dvoboje, še posebej je treba izpostaviti finalno srečanje pri fantih, ki je postreglo z res napeto tekmo, še posebej v prvem nizu. Potem, ko je že delovala, da gostujoča ekipa iz Cipra, Savidis/Siapanis obvladuje položaj v prvem nizu, sta Možič in Udrih pritisnila na plin in z nekaj sreče na koncu ta prvi niz tudi dobila. Zaradi po njegovem sporne sodniške odločitve, je protestiral trener mladeničev iz Cipra, ki sta se v Murski Soboti pridno pripravljala na tekmovanje že dva pri pričetkom tekem. V drugem nizu sta potem Možič in Udrih držala korak že od samega začetka in v drugi polovici nizi z nekaj dobrimi potezami, tako s servisom kot tudi z obrambo udarcev pokazala, da deveto mesto na evropskem prvenstvu in naslov državnih prvakov nista naključje.

Finalno srečanje pri dekletih je postreglo z nekoliko manj drame. Špoljarič in Žužek sta unovčili dobro formo iz predtekmovanja in predvsem z izjemnimi servisi nista pustili sestrama Kuhar, da bi razvili svojo prepoznavno igro. Slab začetek prvega niza je sestri Kuhar stal možnosti za morebitno zmago. A če upoštevamo, da sta igrali v višji starostni kategoriji, je to izjemen uspeh in že naslednjo leto bosta imeli možnost napadati naslov pokalnih srednje-evropskih zmagovalk. Sestri Kuhar sta tokrat nastopili pod vodstvom trenerja Andreja Turka iz Ljubljana Volley. Igralki ŽOK Ljutomera, Rosić / Kosi sta končali tekmovanje na zadnjem, desetem mesto, a pridobili pomembne izkušnje, še posebej upoštevajoč, da je bil to njun prvi uradni skupni nastop v odbojki na mivki.

Fantje iz regije, dvojici Vori / Krajcar in Bedrač / Kovačič so več kot upravičili posebno vabilo organizatorja tekmovanje, Cone.center Murska Sobota. Še posebej sta lepo presenetila slednja, že z uvrstitvijo v četrtfinale, kjer sta sicer morala priznati premoč poznejšima zmagovalcema Možiču in Udrihu, a sta v tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta najprej premagala v treh nizih premagala dvojico iz Češke republike, Herman / Berčik in potem zelo tesno, prav tako v treh nizih priznala poraz v srečanju za peto mesto z dvojico iz Avstrije, Anntoni / Krasnig in tako osvojila končno šesto mesto. Tudi Vori in Krajcar sta dosegla lepo zmago v tekmi za deveto mesto, z dvojico iz Avstrije, Stockhammer / Pöllhuber. Dvojice iz regije so trenirale in nastopale pod vodstvom trenerja ŽOK Ljutomer, Andreja Tota, po dogovoru s trenerjem OK Panvita Pomgrad Pomurje, Dejanom Fujsom.

Uspeh ekip iz Slovenije sta dopolnila Rozman in Šen, ki sta v srečanju za tretje mesto premagala dvojico Travnik / Založnik in tako zagotovo upravičila posebno vabilo organizatorja. Odlično se je odrezala tudi koroška naveza Primik / Ramšak, ki je v tekmi za sedmo mesto premagala ekipo iz Češke, Herman / Berčik. Srednje-evropski pokal v odbojki na mivki za mlade se je zaključil s podelitvijo pokalov in medalj najboljšim trem ekipam fantov in deklet ter z obljubo organizatorja tekmovanje ne le o ponovitvi tega tekmovanja v naslednjem letu temveč tudi z napovedjo kandidature za evropsko prvenstvo v odbojki na mivki za mlade v odbojki na mivki do osemnajst let.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.