https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Novi fosili poskrbeli za zabavo na Trgu svobode v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, 26.08.2018 ob 8:00  

V soboto, 25. julija, se je prvi dan živahnega sejemskega dogajanja v Gornji Radgoni zaključil z Radgonsko nočjo. Slednja je potekala na Trgu svobode, kjer so nastopili predskupina Metulj in kot glavna skupina hrvaška legendarna pop zasedba Novi fosili. Dnevno dogajanje v sklopu Radgonske noči je žal zaradi slabega vremena bilo odpovedano. Slabo vreme pa ni odvrnilo k obisku večernega koncerta. 


Skupina Novi fosili je menjala že več članov, danes delujejo v sestavi Sanja Doležal na vokalu, Marinko Colnago na bas kitari in Vladimir Kočiš na kitari. Vladimir Kočiš je prejel vzdevek Zec, ker je bil zagrebški prvak Zagreba v teku na 60 metrov. Sanja Doležal je kot zanimivost že kot otrok posnela reklamo za izdelke Medolino in Frutolino.

Že prvi album jim je prinesel diamantno ploščo in je bil prodan v več kot 200.000 izvodih. Hit "I do not love you" je bil prodan v več kot 65.000 izvodih. Album "Still Alone" je bil prodan v skoraj 500.000 izvodih in je tudi najbolje prodajan album Novih fosilov. 

V Jugoslaviji so vsi poznali pesem "Diridonda" s katero so se Novi fosili predstavili leta 1976 na Splitskem festivalu. Marsikomu je dobro poznan njihov album "Za dobra stara vremena", ki je bil nagrajen leta 1986. Leto kasneje so Novi fosili predstavljali Jugoslavijo na tekmovanju za pesem Evrovizije v Bruslju ter s pesmijo "Jaz sem plesalka" osvojili odlično četrto mesto. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2018 ob 10:15 DEBELI FUKJENEC gost

      Dečki to, ne pa Murko in NIKA Zorjan. Hrvaška muzika zakon!!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.08.2018 ob 12:12 radgončan gost

      Murko pa Nika, kdo sta tadva? Še nisem slišal za njiju. A sta slučajno to pevca?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.08.2018 ob 13:59 Branko gost

      Debeli fuknjenec, imaš pravo ime.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.08.2018 ob 13:41 gost

      Tivadar, Retaše što to je, pa kakši zvezdi z Hrvaške?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.