https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Nezakonito prevažala več kot sto pasjih mladičev, zaslužila bi okrog 60.000 evrov

18.09.2018 ob 14:00  

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v petek, 14. 9. 2018, ob 11.45 na avtocesti iz smeri Pinc proti Mariboru v bližini izvoza Gančani zaustavili in  kontrolirali 45-letnega voznika tovornega vozila znamke Iveco in 50-letnega sopotnika, oba državljana Italije.

Pri pregledu listin in zunanjosti vozila je bilo najprej ugotovljeno, da na vozilu ni veljavne vinjete, kot prometno dovoljenje pa je voznik izročil le kopijo, za kar mu je bila izrečena globa.

Med postopkom se je iz tovornega prostora vozila slišalo množično cviljenje živali. Voznik  je bil pozvan, da odpre vrata tovornega prostora. V vozilu so bili nameščeni večji in manjši zabojniki. Pri pogledu v zabojnike  je bilo v le-teh  polno pasjih mladičev. Psi so bili stlačeni v zabojnike in zaprti v kletke, kjer ni bilo posod z vodo in hrano. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da tujca nezakonito prevažata 107 pasjih mladičev, med katerimi je  eden poginil. Na vprašanja, če imata ustrezne papirje sta na vpogled dala le 18 potnih listov za pse.

Policisti so obvestili pristojno inšpekcijo VURS, ki je postopek prevzela in pse odvzela, ter jih namestila v zavestišče za živali. Podan je bil predlog pristojnemu  prekrškovnemu organu Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Tujcema bo izdana odločba pristojnega prekrškovnega inšpektorja in globa v višini 800 evrov.

Po nestrokovni oceni bi tujca s prodajo psov zaslužila okrog 60.000 evrov.

Foto: Policija

 

    Komentarji

    1. gost
      19.09.2018 ob 8:23 mladenka gost

      pa kaj si nori uboge živali ,kam vse to pelje ,kaj bo zaj z temi kužekami sirote male,jaz bi vzela enega uboge male sirote,to bi morale biti višje kazni ,inpa večje nadzori.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.