https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Dispečerski center zdravstva začel sprejemati klice na pomoč

29.09.2018 ob 12:00  

Dispečerski center zdravstva v Mariboru je v noči na soboto začel sprejemati prve klice za nujno medicinsko pomoč in razporejati razpoložljive ekipe nujne medicinske pomoči na terenu.

Center, ki se nahaja na Trgu Leona Štuklja, so odprli že v začetku junija, po uradnem odprtju prostorov pa so tam do sedaj potekala testiranja tehnologije, prilagoditve in usposabljanja delavcev.

Center je eden od dveh načrtovanih v sklopu novega sistema zagotavljanja nujne medicinske pomoči v državi. Kakovost nujne medicinske pomoči v državi naj bi se s centroma izboljšala, saj saj naj bi prispevala k hitrejšemu in učinkovitejšemu nudenju pomoči. Ljubljanski dispečerski center je začel operativno delovanje že aprila, mariborski pa bo začel delovati v soboto ob treh zjutraj. 

FOTO: arhiv UKC Ljubljana

Oba centra sta podobno zasnovana in po potrebi lahko eden sam nadzira položaj v celotni državi. Za zdaj dispečerski center v Mariboru prevzema le območje mariborskega zdravstvenega doma, načeloma pa bo pokrival 120 občin v vzhodni polovici Slovenije, kjer živi nekaj več kot 880.000 ljudi.

Dokončna vzpostavitev Dispečerske službe zdravstva v državi je predvidena do konca leta 2019, delovala pa naj bi 24 ur na dan, vse dni v letu ter sprejemala vse nujne klice z zdravstvenega področja. Predvideno je, da bosta oba centra poleg razporejanja nujne medicinske pomoči, še vodila evidenco razpoložljivih zmogljivosti bolnišnic, urgentnih centrov in javnih zdravstvenih zavodov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.09.2018 ob 8:33 Gost gost

      Pa prekmurci itak spadamo,pod Madžare,k Lentiji.Pa mo njih zvali.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.