https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Gasilci s Hrašenskega Vrha vedo, kako je, ko ti pogori lasten dom

Murščak, 27.10.2018 ob 19:32  

V soboto, 27. oktobra, so se gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Hrašenski Vrh spustili čez Murski Vrh v Murščak, kjer je zagorelo gospodarsko poslopje. Vse je bila na srečo samo vaja, tamkajšnji gasilci pa so ob tem lahko izvedli vse postopke in preverili pripravljenost za pravo gasilsko intervencijo. To je ena od številnih gasilskih vaj v Pomurju, ki so se zvrstile in se še bodo do konca meseca požarne varnosti (oktobra). 


Pred leti je udar strele povzročil, da je v celoti pogorel Gasilski dom na Hrašenskem Vrhu. Žalostni dogodek tradicijo gasilstva med domačini ni ustavil. Letos so se celo odločili za izgradnjo novega doma, a za to bodo potrebovali veliko finančnih sredstev. V praksi je velikokrat tako, da gasilci za izgradnjo ali dograditev gasilskega doma namenijo veliko prostovoljnih ur oziroma svojega dela. Vsekakor pa so zaželeni sponzorji oziroma donatorji, ki takšno gradnjo pospešijo. 

PGD Hrašenski Vrh ima za gašenje na voljo cisterno, ki lahko shrani 5000 l vode. To vsekakor zadošča za prvih nekaj minut na mestu požara. Po pogovoru z enim od članov PGD Hrašenski Vrh pa na terenu zelo dobro sodelujejo tudi s sosednjimi gasilskimi društvi (iz Vučje vasi, Kapele, Radencev in drugih). 

Vaja v Murščaku je potrdila njihovo dobro pripravljenost, ob tem so sodelovale tudi predstavnice nežnejšega spola. Časovno so do mesta današnje gasilske vaje prispeli tudi v zelo kratkem času. Hitrost je tista, ki je v takšnih kritičnih trenutkih najbolj pomembna saj se velikokrat zgodi, da ob hiši ne nahaja vodnjak ali cisterna s pomočjo katere bi lahko gašenje potekalo veliko hitreje. Pohvala lastniku, ki je ponudil svoje gospodarsko poslopje za namen izvedbe gasilske vaje. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija