https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

S sejmi Lov, Ribolov in Naturo se boste aprila zagledali in povezali z naravo

Gornja Radgona, 03.04.2019 ob 14:45  

V petek, 12. aprila 2019, se v Gornji Radgoni začneta 11. Mednarodni sejem lovstva in ribištva ter 5. Mednarodni sejem zelenega turizma in bivanja NATURO. Sejma bosta za obiskovalce odprta vse do 14. aprila 2019.


Srečko Žerjav, direktor strokovne službe Lovske zveze Slovenije, dr. Miroslav Žaberl, predsednik Ribiške zveze Slovenije ter Jože Prah, predstavnik Zavoda za gozdove in Turistične zveze Slovenije so na novinarski konferenci predstavili 1. Mednarodni sejem lovstva in ribištva in 5. Mednarodni sejem zelenega turizma in bivanja.

11. Mednarodni sejem lovstva in ribištva bo postregel s pestro ponudbo lovske, kinološke in ribiške opreme, s terenskimi vozilo, oblačili ter številnimi drugimi izdelki za počutje v naravi. Na sejmu bodo sodelovali domači kot tudi tuji razstavljavci iz Avstrije, Češke, Hrvaške, Italije, Madžarske, Slovaške in Srbije.  

Lovska zveza Slovenije bo predstavila svoje sodelovanje v Federaciji evropskih lovskih zvez - FACE in skupaj s Strokovno-znanstvenim svetom pripravila že 11. Slovenski lovski dan, katerega namen je ozaveščanje javnosti o pomenu lova in trajnostne rabe naravnih virov. Izpostavili bodo tudi lovsko strelivo in nakazali na 110-letnico revije Lovec, ki bo prihodnje leto. 

Ribiška zveza Slovenije bo skupaj s 64 ribiškimi družinami poskušala širši javnosti približati dejavnosti, povezane z varovanjem voda in ribjega življa. Predstavili bodo tudi projekt Ujemite naravo, ki poteka v sodelovanju s Centrom za kartografijo favne in flore.

Tudi Zavod za gozdove bo predstavil projekte, v katerih sodeluje, največji poudarek bo dal revitalizaciji populacije risa. Največ prostora in časa bodo na sejmu namenili projektu LIFE Lynx, v katerega je vključenih 5 držav - Slovenija, Hrvaška, Italija, Slovaška in Romunija. Z mednarodnim sodelovanjem bodo doselili rise in slovaškega in romunskega dela Krpatov v Slovenijo in na Hrvaško. 

Na sejmu se še bodo predstavili Strelska zveza Slovenije, Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed, Kinološka zveza Slovenije, Lovsko kinološko društvo Maribor, ki bo organiziralo 14. državno razstavo psov vseh lovskih pasem ter Društvo ljubiteljev ptičarjev.

Sejem ne bo samo strokoven in poučen, ampak tudi zabaven in tekmovalen. Potekalo bo 12. Državno prvenstvo in 5. Odprto mednarodno prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja. Obiskovalci bodo lahko poskusili specialitete na tekmovanju v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe ter izvedeli kdo pripravlja najboljše divjačinske salame. 

Namen 5. Mednarodnega sejma zelenega turizma in bivanja NATURO je povezati ponudnike trajnostno usmerjenega turizma in ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa v naravi ter bivanja z naravo. Na sejmu se bo predstavilo 135 razstavljavcev iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske. Predstavili bodo zelene turistične destinacije, doživetja v naravnih zdraviliščih, raziskovanje v krajinskih parkih, ideje za pohodniške in planinske ture, oddih na turističnih kmetijah in razvajanje pri kulinaričnih ponudnikih.  

V sklopu velike razstave Pomurske turistične zveze in projekta Visit Pomurje bodo lahko obiskovalci začutili utrip Pomurja in našli številne razloge za obisk. Organizirana bo tudi Tržnica NATURO, kjer bodo pridelovalci ponujali domače dobrote. 

Osrednjo sejemsko predstavitev bo pripravila Turistična zveza Slovenije. Pod njenim okriljem bodo svoje dejavnosti in ponudbo predstavile regijske turistične zveze in številna turistična društva iz celotne Slovenije. 

Sejem LOV, RIBOLOV ter sejem NATURO bosta odprta od petka 12. do nedelje, 14. aprila 2019 od 9.00 do 18.00 ure.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.