https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Zlata gazela v roke lendavskemu podjetju VIRS

22.10.2019 ob 21:00  

V Cankarjevem domu so danes razglasili prejemnike najboljših izmed najhitreje rastočih in bonitetno odličnih slovenskih podjetij. Za zlato gazelo 2019 so razglasili Virs iz Lendave. 

Na dogodku so med 18 nominiranimi podjetji razglasili šest regijskih gazel, izmed teh šestih pa so nato razglasili še prejemnike zlate, srebrne in bronaste gazele. Zlata gazela je postalo podjetje Virs, d. o. o., srebrna Alpod, d. o. o. in bronasta MI elektronika, d. o. o.

Podjetje VIRS, d.o.o. iz Lendave je specializiran dobavitelj opreme za varjenje in rezanje. Pokrivajo področje elektroobločnega varjenja, plazemskega rezanja, laserskega rezanja in rezanja z vodnim curkom.

Foto: Jaka Gaser

Zbrane na razglasitvi prejemnikov tradicionalnih nagrad slovenska gazela, ki jih družba Dnevnik podeljuje uspešnim slovenskim podjetjem, je nagovoril predsednik vlade Marjan Šarec.

Predsednik vlade je na začetku poudaril, da je prireditev izjemnega pomena za slovensko podjetništvo in gospodarstvo, saj gre ne le za priznanje, pač pa tudi in predvsem spodbudo podjetnikom za naprej. »Kajti brez uspešnega gospodarstva in podjetij ni denarja za vse drugo«, tega zavedanja pa je po mnenju predsednika vlade včasih premalo.

Poudaril je, da si Vlada RS z ukrepi prizadeva biti v pomoč slovenskemu gospodarstvu in ob tem spomnil na davčno razbremenitev regresa, vendar je za takšne ukrepe vsakič znova potrebno zahtevno usklajevanje mnenj.

»Nekateri se zavedamo, da je podjetništvo tveganje. Vsak dan je treba sprejemati takšne in drugačne odločitve in ena napačna odločitev lahko povzroči verižno reakcijo in zaton podjetja. Zato je še toliko bolj pomembno, da podjetnikom podelimo priznanje, jim izkažemo čast, izrečemo zahvalo za vztrajanje in ves trud ter tudi za to, da lahko živimo z roko v roki in drug z drugim.«

Po besedah predsednika vlade je namreč ključno medsebojno razumevanje, vsako delo je treba ceniti, videti ne le sebe in se včasih znati vživeti tudi v druge.

Foto: Nebojša Tejić, STA

Slovenska gazela se podeljuje najboljšim hitro rastočim slovenskim podjetjem. Pri izbiri podjetij za slovensko gazelo si organizator prizadeva nagraditi tista, ki jih odlikujejo hitra rast, prilagodljivost in dinamična podjetnost. Po podatkih organizatorja so to najpogosteje majhna družinska podjetja, ki so s svojo inovativnostjo uspela najti tržno nišo. Projekt poteka od leta 1991, s šestimi regijskimi in državnim izborom pa je nadgrajen od leta 2001. V tem času se je uveljavil kot največji poslovni dogodek v Sloveniji z namenom spodbujati poslovno drznost, inovativnost in mednarodno uspešnost slovenskih podjetij.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2019 ob 21:51 Emma gost

      Vabim vas v zasebni seks klub - www.lady4.fun To je najboljši kraj za iskanje spolnega partnerja! Čakam vas tam :)

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2019 ob 6:04 gost

      Ka pa plače zaposlenih? So primerne,ali so zgolj samo podobne štipendijam,kot je že to v Sloveniji navada.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.10.2019 ob 6:07 Xxl gost

      V virsu pod 1000 evrov neto nima nobeden.. Pohvalno in želimo si lahko samo še več takih podjetij.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.10.2019 ob 7:09 vars gost

      Čestitke!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.10.2019 ob 7:50 indženeri gost

      Pa logično, da nimajo pod jurja plače, če pa je večina inženirjev zaposlenih tam. Sicer pa bi bila sramota za inženirja delati za manj kot 1000 EUR !

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.10.2019 ob 17:48 Lendavski nadvojvoda gost

      Ogračeki,se vijdi ge je pamet doma.Tu se dela,ne pa samo kritizira DF-ja,ki je nič kriv,vendar daleč v ospredju pred vami.Pa eni so od vas prišli ,nemreju delati med fuzbal kulturo.Pametni lidje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.