https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na prvi dražbi Roberta Časarja v Lendavskih Goricah iztržili le 70 evrov

Lendavske Gorice, 28.11.2019 ob 11:00  

V Lendavskih Goricah je te dni potekala prva dražba premoženja Roberta Časarja, nekdanjega prvega moža Luke Koper. Dražba je potekala zaradi prisojenega dolga upravljalcu koprskega pristanišča, na njej pa so iztržili le slabih 70 evrov.


Od več kot sto premičnih predmetov so v Lendavskih Goricah prodali le sabljo za odpiranje penine in električni opekač ter pečko v skupni vrednosti 70 evrov. Skupna ocenjena vrednost predmetov v počitniški hiši Roberta Časarja je bila 8500 evrov, same dražbe pa se je udeležil le en kupec in kupil omenjene tri predmete.

Med najcenejšimi predmeti so bili umivalnik, radiator in ventilator, ki so bili ocenjeni vsak po šest evrov, najdražji predmet pa je bil ograjen pesjak s pasjo uto in drvarnico, katera ocenjena vrednost je znašala 1000 evrov.

Izvršitelj dražbe je bil Tadej Poljak, ki je prodajal različne premične predmete, od miz in foteljev do raznovrstnih sodov in sodčkov do sesalnikov, žara, sekire in nastavkov za vijačenje, meni, da bo na prihodnji dražbi, najbrž še letos, prodal vse predmete, saj bo izklicna cena za tretjino nižja.

Luka Koper je sprožila izvršbe nad premoženjem Roberta Časarja, takoj ko je na sodišču pravnomočno uspela z odškodninsko tožbo proti  Časarju in novogoriškemu nepremičninarju Marjanu Mikužu zaradi poslov z zemljiščem na Orleški gmajni. Sodišče je nato pritrdilo Luki Koper, ki je od obeh terjala 2,4 milijona evrov.

Foto: luka-kp.si

Izvršbe se nanašajo na nepremičnini v Lendavi in v Portorožu. V Lendavskih Goricah so polovico omenjene hiše že prodajali, vendar ni bilo zanimanja, medtem ko v Portorožu dražbe še ni bilo.

Na sodišču medtem traja tudi postopek v tožbah, ki ju je glede dopustnosti izvršb na obe nepremičnini sprožila Časarjeva nekdanja soproga Ksenija Sedmak, ki je vmes postala solastnica obeh hiš, so ta teden pisale Primorske novice.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.11.2019 ob 11:14 gost

      JANŠEV ČUDEŽNI DEČEK. SAMI POŠTENJAKI V STRANKI SDS. DESNIČARJI - TO JE VAŠ PONOS. ŠE DALJE VOLITE TAKŠNE POŠTENJAKE. Ta dražba je pa navadno norčevanje iz ljudi. Napraviti dražbo za predmete v vrednosti 8.500 evrov, za katere se vnaprej ve, da jin nihče ne bo kupil, je bedarija in zapravljanje denarja. Njegov milijoni evrov so pa skriti.

      30 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.11.2019 ob 15:56 gost

        DESNIČARJI VSAJ ZA SVOJE GREHE ODGOVARJAJO IN SO OBSOJENI IN SEDIJO, ZDAJ PA TI NAPIŠI SAMO MENI ENO IME LEVIČARA, KOMUNISTA, KI JE BIL OBSOJEN IN SEDI. TO TI BO PREKLETO TEŽKO.

        12 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.11.2019 ob 19:34 gost

        15:56...... si prepričan? Zato je Časar pobegnil iz Slovenije in so ga pozneje ujeli?? Komunistov pa že desetletja ni več razen tisti, ki so ostali v stranki SDS.

        13 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.11.2019 ob 12:04 gost

      Tole so ljudje z imenom in priimkom! Ljudje ki so nekaj dosegli, in si upali tudi nekaj mimo zakona narediti, kajti priložnost zamujena , ne vrne se nobemna !!!! Zdaj pa nesposobni levaki delajo dražbe za drobtinice. Nesposobneži , kreteni !!!! Sami lopovi na oblasti!

      9 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.11.2019 ob 14:38 gost

        Matej Raščan je tudi človek z imenom, ki si je nekaj upal in nekaj dosegel????????? Saj res - 34 milijonov evrov dolga, ki ga bomo pokrili davkoplačevalci.

        19 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.11.2019 ob 12:38 gost

      Kaj je pa Časar dosegel?? Janša ga je postavil na položaj, kateremu ni bil dorasel in je Luki napravil izgubo. Lopovščino ima pa že v krvi.

      23 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.11.2019 ob 13:19 gost gost

      Bravo, za tej 70 € lejko ide izvršitelj s tajnico na kavo, ostale stroške pa bomo itak plačali davkoplačevalci.

      22 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.11.2019 ob 13:54 gost

      NE POZABITE VSI TISTI KI KUPUJETE NA DRAŽBI KUPUJETE DOLG IN NE ASTNINO.

      17 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.11.2019 ob 15:49 OBTOŽENI RUBI OBTOŽENEGA gost

      Spoštovani pisuni, če že pišete, bodite vsaj toliko korektni in napišite kdo je izvršitelj Tadej Poljak, Tadej Poljak, je eden od obtoženih v primeru Balkanski bojevnik, nemoteno opravlja službo sodnega izvršitelja. Ministrstvo za pravosodje ga je zdaj uradno pooblastilo še za hrambo in upravljanje predmetov, ki jih zaseže policija. Poljak, bil obsojen na dve leti in pol zapora. Zdaj vidite v kaki državi živimo.

      22 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.11.2019 ob 22:54 lendavske gorice gost

      Hdheheheheheheheh, pred leti, ko se je zadeva začela sem napovdela točno to. Sizifovo delo !!!! To kaj so iztržili še za potne stroške danes ni bilo dovolj. Škoda sploh te stavri peljati dalje, ker bodo stroški še višji koristi pa nobene.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.11.2019 ob 20:03 Lendavski nadvojvoda gost

      Mater,pud trsun Lendavskih goric san prišeu na svejt,pa nič prišvercanuga kupil.Te vijdli,mi je dosta,neman trgovskuga v sebi,moja pa ma,šče mene je ubrnula,šče Časar de se ekonomije včiu.😎

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.