https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Namesto državi namenite del dohodnine društvom, čas le še do konca tega leta

Murska Sobota, 19.12.2019 ob 9:00  

Tudi letos so vsi davčni zavezanci upravičeni, da del dohodnine, namenite društvom ali organizacijam, ki ga še kako potrebujejo. Časa imate še samo do konca tega leta.


Ste vedeli, da lahko različnim humanitarnim in dobrodelnim društvom finančno pomagate tudi tako, da jim z izpolnitvijo enostavnega obrazca namenite del dohodnine? Prispevek v višini 0,5 % vas ne stane nič in v primeru, da ga ne namenite nikomur, ostane v državnem proračunu. Donacija za davkoplačevalca tako ne predstavlja nobenega stroška, pomeni le, da se del dohodnine nameni izbrani organizaciji, namesto, da bi ga pustili državi. Prispevek dela dohodnine je za društva najpomembnejši in največji vir prihodkov v posameznem letu.

Del dohodnine, ki bo sicer šla v državno blagajno, lahko namenite enemu ali pa največ petim upravičencem, vendar skupni seštevek ne sme presegati 0,5% dohodnine. Zahtevo lahko davčni zavezanci oddate na dva načina – preko sistema eDavki ali na kateremkoli od davčnih uradov, čas za to pa imate do 31. decembra.

Na seznamu objavljenem tukaj, zasledimo kar 124 društev ali organizacij samo iz Murske Sobote, ki jim lahko namenite del dohodnine, še več pa jih je po celotnem Pomurju. Sem spadajo npr. Društvo za zaščito živali Pomurja, Lions klub Murska Sobota, Škofijska karitas in Rdeči križ, različna dobrodelna društva za pomoč ljudem v stiski, za pomoč otrokom, športna društva, čebelarska društva, zdravstvene organizacije, gasilci in mnogi drugi.

Lani so tako državljani društvom in organizacijam podarili več kot pet milijonov evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.