https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Sobočani po porazu proti Salonitu ostajajo na petem mestu v modri skupini

Murska Sobota, 11.3.2020  

V soboto, 7. marca, sta se pomerila Salonit Anhovo iz Kanala in domača Panvita Pomgrad v 8. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane v telovadnici Osnovne šole I v Murski Soboti.

 

PANVITA Pomgrad – SALONIT  Anhovo 1:3 

PANVITA POMGRAD: Vori, Vinkovič 5, Drvarič 5, Ražnatović 17, Pulko 21, Grabar, Bedrač 4, Marovt, Plesec 2, Rojnik 9, Novak in Vrabl (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

SALONIT ANHOVO: Karnel 4, Basaneže 8, Novljan 7, Kavčič, Čabarkapa, Peterlin 12, Kovačič, Tomič 8, Vrtovec 27, Jererb in Šarič (libero). Trener: Igor Šimunčič.

Odbojkarji Salonita so v Murski Soboti po slabih dveh urah igre s 3:1 uspeli ugnati Panvito Pomgrad in se tako Sobočanom oddolžiti za zadnji poraz v Kanalu s 3:2. Napeto in izenačeno tekmo smo tako gledali zgolj v uvodnih dveh nizih, nato pa so na parketu murskosoboške dvorane zagospodarili razigranejši Kanalci, ki so brez posebnih težav dobili zadnja dva niza. 

V uvodnem nizu je Salonit prvič ušel Panviti pri izidu 15:17, a je Nikola Ražnatović Sobočane vrnil v igro in z dvema točkama zapored izid izenačil. Kanalci so zatem znova naredili občutnejšo razliko pri izidu 17:21 in tudi po dveh odmorih domačega trenerja Aleša Hribarja ter menjavi na sprejemalskem mestu Vasja Plesec / Jakob Rojnik preobrata ni bilo.

V drugem nizu je ob Ražnatoviću pri Panviti Pomgrad Rojnik ostal na parketu in igra je bila obetavnejša. Domači blok je naredil razliko in Panvita je povedla s 17:13, nato pa se je znova ustavilo. Po nepotrebnih lastnih napakah domačinov je Salonit izid izenačil na 17.točki. Hribar je skušal zmesti nasprotnika tudi z menjavo Dino Vinkovič / Nikola Ražnatović in po vrnitvi izkušenega Ražnatovića ter dveh točkah prednosti Sobočanov v končnici drugega niza je po Peterlinovi napaki sledilo izenačenje v nizih na 1:1.  

V zadnjih dveh nizih pa je nato igral samo še Salonit. In to kljub temu, da je Panvita odlična odprla tretji niz z as servisom Urbana Drvariča. Toda po začetnem vodstvu z 2:0 je bila tekma odločena praktično že po deseti gostujoči točki. Domačini so še naprej imeli težave pri sprejemu servisa in po vodstvu s 14:10 in številnih domačih menjavah brez učinkovitega murskosoboškega napada preobrata ni bilo.

V zadnjem, četrtem nizu pa so se Sobočani očitno že predali. Točko za točko je še naprej zbiral nezaustavljivi korektor Salonita, Matic Vrtovec, ki se je ustavil pri 27.točki in z uspešno zaključenim napadom tudi končal tekmo v Murski Soboti za zmago Salonita s 3:1.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.