https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Vojska ne bo dobila izjemnih pooblastil

2.4.2020  

Vladni predlog, s katerim bi podelili izjemna pooblastila vojski pri širšem varovanju državne meje, ni prejel potrebne dvotretjinske večine navzočih.

Včeraj je ob navzočih 19 poslancih za predlagan sklep glasovalo 11, kar je manj od dveh tretjin, zato predlog ni bil sprejet. Proti je glasovalo 7 poslancev. SDS, SMC, NSi in DeSUS so predlog podprli še poslanci opozicijskih SAB in SNS, poslanci LMŠ, Levice in SD pa so predlogu že v razpravi nasprotovali.

"Izpostavili so, da potrebe po dodatnih pooblastilih vojski ni, saj pritisk migrantov popušča. Menijo, da naj vojska v kriznih razmerah zaradi epidemije pomaga pri drugih nalogah, kot so logistika, helikopterski prevozi, razkuževanje in humanitarno udejstvovanje. Nekateri so sicer izrazili pripravljenost na ponoven razmislek o aktivaciji 37.a člena ob spremenjenih varnostnih razmerah," poroča Sta.

Pripadniki Slovenske vojske bi v primeru potrditve predloga, pooblastila pod pogoji, ki so predpisani za policiste, izvajali skupaj s Policijo v skladu z načrtom Policije in na podlagi usmeritev Policije na območju odsekov, sektorjev in sekcij ob slovenski schengenski meji (državna meja med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško) v pasu 5 km zračne linije od mejne črte oziroma do najbližje cestne komunikacije, če cestne komunikacije v tem 5 km pasu zračne linije ni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2020 ob 7:34 VELEIZDAJA - SRAMOTA gost

      SRAMOTA IN VELEIZDAJA, levičarji in komunisti se bojijo lastne slovenske vojske ZAKAJ TOVARIŠI ? Ni države na svetu kjer vojska ne bi pomagala pri taki situaciji ko gre za življenje in smrt in razbremenila policijo to noben pameten ne more razumeti. SPOŠTOVANI DRŽAVLJANI, DO KDAJ BOMO ZRAVEN GLEDALI, DA BO PEŠČICA POLITIČNIH LEVIČARSKIH NORCEV DRŽALA V ŠAHU CELO DRŽAVO IN DRŽAVLJANE. Ti tovariši vsi skupaj na zadnjih volitvah niso dobili 5 % glasov vseh državljanov, od kje jim torej pravica da terorizirajo celo državo. Javno objaviti imena vseh teh poslancev, ki se bodo zapisali v slovensko zgodovino kot izdajalci slovenskega naroda.

      47 33 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 8:51 Žajbelj iz mesta gost

        Problem so ideološke travme iz preteklosti, za komuniste znana kognitivna disonanca in izguba stika z realnostjo. Nekak so se sami sebe prepričali ka se ponavlajo 30. leta prejšnjoga stoletja v Nemčiji. Ker je situacija enaka, nej? (sarkazem seveda)... Ignoranca, iz katere izhaja aroganca (najpogosteje: nezaslužena moralna superiornost) bo pogubila naše komuniste. Bolj informirani do ljudje postajali, manj se jih bo slišalo.

        21 24 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 10:05 akter gost

        Šarčeva vlada je bila stalno pod kritiko Janše in ostalih, da je ni sposobna zadržati beguncev. Sedaj je na oblasti Janševa vlada in mora najprej dokazati, da bo boljša od Šarčeve. Seveda brez vojske. Če pa bi Sloveniji grozil veliki begunski naval, pa bodo zagotovo stopili skupaj in postavili vojsko na mejo.

        26 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 10:06 akter gost

        Šarčeva vlada je bila stalno pod kritiko Janše in ostalih, da je ni sposobna zadržati beguncev. Sedaj je na oblasti Janševa vlada in mora najprej dokazati, da bo boljša od Šarčeve. Seveda brez vojske. Če pa bi Sloveniji grozil veliki begunski naval, pa bodo zagotovo stopili skupaj in postavili vojsko na mejo.

        22 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 10:26 puurdi gost

        Pa ka bi tij rad meu v notranjosti države več politistov ,ka bi nas kontrolirali na vsakem koraku tou bi rad ka ti je janša obečau ka si tak pameten !

        22 8 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2020 ob 7:57 gost

      Še več kot veleizaja - -žalostno res žalostno.Beda slovenska.

      25 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.04.2020 ob 8:15 čondraš gost

      bedaki komunajzerski, provokatorji proti slovenski, ovadit bi jih bilo treba za proti državno ravnanje ! Vojake plačujemo za valjanje po blatu pa za afne guncat, zdaj ko bi lahko dejansko prišli do izraza, pa še to bolj simbolično, se najdejo debili z levice in stranke SD in LMŠ ter pač tipično nagajajo in delajo protidržavno. Bog ne daj, ampak če se bo zgodil stampedo s strani ilegalcev, pričakujem kazenske ovadbe zoper omenjene politike. Še gospa s stranke SAB se je na seji zgražala nad nagajanjem levih opozicijskih strank, prekleta zaplankanost slovenska.

      33 29 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 9:09 Gosak gost

        Tudi Janša je bil nekaj časa član komunistične partije, in to dokaj zavzet. Ali bi morali torej tudi njega "ovaditi"? Osebno pa se sicer strinjam, da bi lahko vojska dobila posebna pooblastila za varovanje južne meje pod pogoji, ki so predvideni v vladnem predlogu.

        25 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 9:30 čondraš gost

        Mislim da JJ, četudi kot nekdanji komunist, NE nasprotuje napotitvi vojakov na mejo. Torej je tvoje klanfanje brezpredmetno.

        17 20 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 14:11 Ilus gost

        Gosak- V preteklosti, pred letom 1990 je marsikdo bil v zločinski komunistični partiji, ker je moral biti, vkolikor je hotel imeti dobro delovno mesto. Vendar eni so spregledali, drugi pa še zmeraj zagovarjajo komunistično ideologijo, katera žal nikjer na svetu ne deluje, razen v Severni Koreji in Venezueli. Žal pri nas še zmeraj SD, LMŠ in Levica so zagovorniki zločinskega komunizma.

        23 17 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.04.2020 ob 8:58 Drzavljan gost

      Vojsko s policijskimi pooblastili nujno rabimo na meji!! Enostavno ne razumen opozicije!!

      26 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.04.2020 ob 8:59 ASD gost

      Saj Luka Mesec de se k mami pod gunjpo skril, kda de puknolo... Pritisk migrantov pojenja??? Pa vij ste ja fuknjeni. V Turčiji in Grčiji že puške pokajo, mij pa še vedno živijmo v senjaj...

      27 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.04.2020 ob 9:41 ZAKAJ SE BOJIJO ? gost

      Levičarji in rdeči komunisti se seveda bojijo, da bi prišli časi, da bi odgovarjali za svoje pizdarije od 1945 pa do danes, dosti imajo na svojih ramenih - to je edina razlaga njihovega straha v bistvu gre za strahopetce, ki so se leta 1991 vsi poskrili. AMPAK NE VOJSKA LJUDSTVU KI IMA V SLOVENIJI PO USTAVI OBLAST BO IZVEDLO PREJ ALI SLEJ "DRŽAVNI UDAR" NAD TO BANDO.

      22 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.04.2020 ob 9:45 gost

      Ja Lukec se bo k mami skril ,da mu nosek obriše.Smrkavec neodgovoren neolikanec levi.

      20 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.04.2020 ob 9:52 pipi gost

      Sramota za našo Politično vlado,ki v takšnih kriznih časih ne more v tednu ali dveh sprejeti zakon ali dva.Lahko vas je sram,da tako delate proti svojim državljanom in proti volji ljudem v teh teških časih.Če se Slovenska vojska šteje med Profesionalno vojsko bi morali biti zdaj že davno-kot Avstrijska vojska na mejah.Ker pa mi nismo Profiji,ampak pač ena Paravojaška desetina se to ne bo zgodilo.Oni bodo še vedno fino v kasarnah sedeli ,delajo tako ali tako nič,ponoči pa hodijo dežurat v kasarno,tam poležavajo od dolgega časa.Jaz se sprašujem eno drugo vprašanje. KAJ JE Z POMOŽNIMI POLICISTI -REZERVISTI? KJE SO? ALI ŠE SPLOH OBSTAJAJO? Jaz sem bil 23 let pomožni policist,ko pa je prišel čas,da so morali plačati rezervo,so nas pa vse razdužili.Zdaj pa nimajo ljudi,ki bi popolnili rezervo.Sramota!

      24 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.04.2020 ob 10:01 Ne laži gost

      Zdaj se vijdi keri majo migrante radi, proklejta banda zdaj je nej migrantski val, ja naj malo počakajo, či v Grčiji popistijo de pa val pa de že itak kesno.Tej mesec pa njegova lenuharska banda samo zdrahe delajo. Včasik so bile na meji karavle, vojska je nadzorovala mejo pa nišče od cuvilnoga prebivalstva neje biu ogroženi od strani vojske, nasprotno. Pa ne mislite ka san ge za SDS pa bilo kero stranko, samo tou ka zdaj delajo tej bivši koalicijski partneri pa je rejsan veleizdaja.

      18 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.04.2020 ob 10:02 guns&mask gost

      tak je ščistak prav!!! ka je sveta desnica ka se ta vižigate? vaši komentari so sramota!!!! slepci in ovce, ki vrvlete samo vašemu ideologi JJ, šteri drujgo ne dela kak saga ljudi; zdaj pa navalite z minusi in žaljivimi komentarji (kak je desnica vajena)

      25 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 11:56 gost

        TAKO ALI DRUGAČE DE ENKRAT TEH LEVAKOV IN KOMUNISTOV KONEC TAK NORČASTI LJUDJE KI NE SPOŠTUJEJO SVOJEGA NARODA NIMAJO OBSTOJA.

        11 21 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.04.2020 ob 10:11 gost gost

      Dragi Prekmurci in ostali prijatelji Slovenci prido volitve pokazimo njim kje jim je mesto gospod Zidan sramota OSTANITE ZDRAVI

      18 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.04.2020 ob 10:23 gost

      Za vse desničarje, ki tukaj nabijate v tri dni: najprej si preberite 37.a člen tega zakona in razmislite kaj sploh pomeni. Vojska je že dalj časa na meji, ne vem kako tega ne veste in ne vidite. Število bguncev se zaradi virusa zmanjšuje. Vojska ima že zdaj pooblastila, da lahko pomaga ljudem na bilo kakšnem področju. Torej v čem je problem? Problem je v vas samih, ki ste polni sovraštva do tistih, ki niso vaši, da v 30 - tih letih niste spoznali kakšen pokvarjen človek je vaš Janša in mu neomano sledite. Kot čreda ovc tudi v prepad.

      24 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 15:43 ZA LEVIČARJA gost

        Poslušaj levičar PA VI STE KAPITULIRALI - DEZERTIRALI puško vrgli v koruzo, sedaj v teh časih bi vodili vlado če bi imeli jajca, najlepše je gofljo odpirati in podjebavati SRAM NAJ VAS BO.

        15 14 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      02.04.2020 ob 10:34 general GLANTZKOPF gost

      Na čelu vojske bom JAZ GLANTZKOPF krenili bomo v odločilni spopad!!!!

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      02.04.2020 ob 10:39 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Pa vi nekateri res ne razumete nič. Zakaj je Janša najprej hotel vojsko na meji znotraj 2 km pasu, zdaj naenkrat pa 5 km pas. Zakaj? Če vojska, in policija seveda tudi, ni sposobna preprečiti prehoda beguncev v notranjost države v pasu 2 km, potem ne rabimo na meni nobenega. Ne policije, ne vojske. Zakaj povsod ali bolje v večini po Evropi vojska pomaga v notranjosti države, pri nas pa bi morala biti na meji. Naj bo policija na meji in opravlja svoje delo. V notranjosti pa lahko vojska pomaga civilni zaščiti, mestnim redarjem..... Ampak to Janši de diši, ker ni po vzoru njegovega idejnega vodje Orbana.

      23 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      02.04.2020 ob 10:56 Čudo gost

      Militaristi umirite se malo, pa kašno možgansko celico vklopite. Najbolj žgoča fronta trenutno je v domovih za starejše. Tja naj gre vojska pomagat. Tam se zdaj bilje odločilna bitka.

      21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      02.04.2020 ob 11:53 Okostnjak gost

      Preživel sem Dachau kaj se pa zdaj dogaja sploh ne razumem??? Neki Karči se sprehaja naokrog in mi pravijo, da so mi dnevi šteti. Pa naj bo, saj res imam vonj po cipresah. Torej srečno in vidimo se na onem svetu!!!!

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 12:02 gost

        Preživo si ti veško gostilno in šank vsaki dan...konj blesavi ...jebale te tvoja jetra otečena od alkohola...spizdi med ciprese

        4 17 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 12:05 Okostnjak gost

        No pa da še ne pozabim: Bog z vami, mir z menoj!!!! V miru se bom poslovil in odšel na oni svet, baje je tam lepše!!!! Bom vam javil.

        14 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 12:06 Okostnjak gost

        Ti pa si že cel razpadel, drek imaš v možganih in še povrh vsega smrdiš. Sramota, ker ti je v hlače vsekalo, marš govedo!!!

        13 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 16:34 gost

        Okostnjak...budalo eno grintavo ...če bi pred dvajset let crkno ne bi bilo škoda ...debil debilni

        1 8 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      02.04.2020 ob 12:58 tarzan gost

      Če bi že vojsko premestili na mejo, kjer že sicer obstaja, samo desna opcija je slepa, bi moj predlog bil, da si naj policisti malo spočijejo, da bodo kos kasnejšim nalogam, Bumbar Janči bi jih pa kar premestil v notranjost na ulice kontrolirat gibanje ljudi do trgovin, lekarn, bank službe itd. To je cilj idejnega vodje, ne vem kaj je s Toninom, ministrom, ki ga že dolgo nisem slišal.Ne vem tudi, kaj se je zalomilo Jančiju, da ga niti koalicija ni podprla v tem členu zakona, so ga pa postavili na vladavino slovenskega naroda. Čakamo še 2-3 mesece, da se korona karči imakne, da potem vidimo, kako so nas preveslali, kaj so nam zlagali, kaj bomo morali vrniti in kar bomo 2x več dolžni. Zato bi Jančiju, Kacinu in Fojsu bilo boljše, da koronavirus umetno gor držijo čimdlje, tako imajo tudi službo garantirano čimdlje, ker na volitvah so pogoreli ko grčka skupščina davnega leta.

      17 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 15:14 čondraš gost

        Mamila, paranoja, bipolarna motnja, shizofrenija, aktivna propaganda...skupni imenovalec, slovenska levica.

        8 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 16:47 diskriminacija gost

        Bi si odpočili ja ka bi na vsakem ovinki stal policaj ge maš pamet tak nega nindri v evropi telko inkasantof policajskij kak prinas

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      02.04.2020 ob 13:35 Ha , ha , ha gost

      Slovensko vojsko ne bomo uporabili na slovenskih mejah , ne , ne , slovensko vojsko bomo pošiljali v Afganistan , Kosovo in podobne vukojebine , da pa bi zaščitili lasten narod , to pa ne . Le kje so sedaj tovariši iz levice , ala Kordiš in podobni mesečarji .

      13 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      02.04.2020 ob 16:26 gost

      Revež ŠAREC že mesec dni išče puško ki jo je vrgel v koruzo. Zdaj pa je naenkrat spet pameten. Kaj za ZAGANJAČA so mu pa dali,da je naenkrat spet pameten in sposoben.

      9 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      02.04.2020 ob 17:19 ....... gost

      Revež Šarec ni predal države tebi budala ob 16:26 in tvojemu princu teme. Temu so vladavino potrdile 3 propadle stranke, Desus, SMC in crkvenjaki. In princ nas je res pripeljal v temo, za mesec, dva pa v drugo temo, polom gospodarstva, ekonimije, tako da nas več ni bog ne reši. In takrat se ti bo prikazoval Serpetinšek, vendar prepozno.

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 17:40 čondraš gost

        Od zunaj je čisto sonce, nobene teme ni na vidiku, pa še v denarnicah se bo vsem pozitivno poznalo, komunajzerji ne bi nikoli toliko denarja namenili ljudem ki so zaradi trenutnih razmer, ostali brez dela, oni so podpirali samo tiste ki niso nikoli hoteli delat.

        8 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 20:33 gost

        VSEM ŽE NE. SAMO BUDALE SE DAJO KUPITI ZA 130 EVROV. KDO JE ŽE NAPRAVIL ZUJF IN 57 % PENZIJE??????????

        11 7 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      02.04.2020 ob 18:08 gost

      Ve pa levo sredinske opcije so nastale po naši osamosvojitvi. tile gobezdači niso bili v vojski pa zato pojma nimajo kaj je vojska in kaj lahko ona naredi no nekateri od teh so morda bili v vojski pri privatnikih da so tam paradajz pazili kak se pa te naj tile telebajski odločajo !!!???

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 20:31 gost

        Zdaj poglej kako ste desničarji butasti. ŽAN MAHNIČ, MATEJ TONIN, ........... STA BILA STRAŠNA VOJAKA????!!!!!!!! Sploh se ne zavedate kakšne budale ste.

        11 6 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      02.04.2020 ob 21:17 gost

      Debeli sam tala vsem minuse, ki pišejo resnico in podpirajo, da bi vojska mogla na mejo. Jaz pa komentare od debelega sploh več ne berem, ko vidim stavek, ko omeni zabiti desničari in Janša enostavno preskočim njegov komentar in mu dam minus. Spuščat se v debato z duševno prizadetim levičarjem, ki podpira Meseca in njegove bolne ideje, to mi je res izpred časti, ne vem kak se vam še da debatirat z tem debilom, naredite isto kot jaz, pa bo mel debeli sam z sabo govore pod 100 različnimi nicki.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2020 ob 10:49 Lendavski nadvojvoda gost

        Gost,pa že enkrat povej kdo je ta "debeli levičar",Ivan Janez ni,čeprav po duši je,smo ga nastavili,da vas na daljši rok obvladuje,da ne bo preveč plevela od vas.Poglej Slovenijo,desni ste na lanci,nemrete nič,niti cerkev.Pa poglej noure Lajbeke,Poloneze...Mi ,levi,vas mamo po komando,seveda prek Ivana.Ljubemu narodu sem končno povedal kak stvari stojijo.In kdo je zdaj tu preci nouri?

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      02.04.2020 ob 22:10 gost

      ZDAJ SE VE.Vedeli pa smo že prej kdo so peto kolonaši od političnih strank. Do obračuna bo prišlo slej ko prej.Zdaj bomo postali migrantski ŽEP.Pizda vam materina levičarska. Nimate pojma kdo so musliči.U pam da vam levakom vse posilijo najdražje pa da vas takrat vidimo.Bojite se lastne SLO vojske,banda smrdljiva ,nisre vredni da sije sonce na vas.Bojite se lastne sence.Katastrofa od ljudi ,ma kakšni ljudje ,to niti slučajno NISTE.V parlamentu jočete da noben amandma levakov ni sprejet.Ja isto tak je bilo zdaj 500 dni..Spremljam kar dosti tega kar se je dogajalo v parlamentu zadnje leto dni.Paraziti so prizadeti ja BUMERANG se je začel vračat.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 22:17 Lendavski nadvojvoda gost

        Gost,petokolonaši so bili vedno desni,recimo,domači fašisti,cerkev,Rožman,Rupnik,domobranci...pa vsi današnji črno desni.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2020 ob 10:54 Lendavski nadvojvoda gost

        Gost,zdaj je konec,Ivan mora izvesti udar na demokracijo,drugače ne gre,mali debeloglavi sosed bo prišel pomagat,v zameno dobi Prekmurje in Koper.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      02.04.2020 ob 22:18 gost

      ANARHISTI SMRDLJIVI LEVČARSKI.Kordiš Mesec Tomička itd itd odgovarjali boste na sodišču za delovanje proti lastni domovini. Nedaj bože da jaz dobim kerega v roke

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      02.04.2020 ob 22:19 gost

      Tele Vogrsko čisto imaš pojme zmešane.tudi tebe bomo našli.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 22:36 Lendavski nadvojvoda gost

        Gost, nažgani, niti poscanjügu svoju nemreš najti,najdi me,boš doubu vugrski or-boks,idiot zasrani veški,nouri primitivec prekmurski,écek.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      02.04.2020 ob 23:47 Bucka gost

      Žana Mahniča in njegove "pajdašr" takojv strogo KARANTENO!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      03.04.2020 ob 7:11 Gajdar gost

      Brez vojske južne meje ne bomo zatesnili. Hrvatom se fučka, saj vejo da so svojimi postopke prisilili migrante da v "enem dihu" zapustijo hrvaško. Razlika med Šarčevo in Janševo vlado je da so sedaj Avstrijci hermetično zaprli svojo mejo, sprejeli zakon, da se zaradi korona virusa vsak migrante zavrne, pričakovati je da bodo migrantska taborišča zaradi slabih higienske razmere postala žarišča korona virusa. Opoziciji pri zavrnitvi pooblastil na južni meji gre za politikanstvo ne glede na škodo ki bi jim s tem naredili Slovencem posebej s strani okužbe s krona virusom.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2020 ob 8:42 Kekec gost

        Po tvoje so torej Avstrijci zaprli mejo zaradi Janše? Imajo tudi oni panični strah pred njim? Ali tudi njih moti, da se je pri nas menjala vlada? Ki bo na dolgi rok sicer tudi mrtva - kot mi vsi - vendar ne skače v prazen bazen, ampak dela. Za razliko od prejšnje.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      03.04.2020 ob 9:37 gost

      Ko človek bere te slaboumne in sovražne komentarje desnih ovc, se več ne čudi temu, da je Prekmurje najbolj zaostali kraj v Sloveniji. TIKVI, KUPICA,JANŠA te se pa svejt za njih enja. Se opravičujem izjemam.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      03.04.2020 ob 11:41 gost gost

      Ja, res, Janša je dosti napravo za Prekmurje, treba ga častiti, pa njegove slike razobesiti. Butasto betežen narod. Kelko sranja je v ton meseci pa pol napravo je nej nihče pedeset let nazaj. Če de vas se zakleno v kuče, pa van ednouk na teden odkleno te ga tudi meli radi- tudi to vas čaka, te te srečni. Sicer pa vojska na mejo -nikakor. Koga se bojite, kda so pa samo žico devali pa so se desnaki m alo nej okozili, ka to nej trbej, zaj bi pa vojsko. Oh, boga Slovenija zalužila si si kaj boljšega, kak je zdaj. Upajmo, da ne dolgo. Vij, keri ste pa zarukani pa tak nete nikdar k sebi prišli. Tu nega pomoči. Zato te primitivne desne komentare več ne brati, samo ugotovi se lahko, kak je del naroda betežen v glavi.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2020 ob 11:55 Risto Kubura gost

        Točno tako!!! Pa Jajotu dol visi Prekmurje, bo to kar z največjim veseljem prepustil svojemu prijatelju Orban Bacsiju.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.04.2020 ob 7:51 kuku gost

        V meseci pa pol? Je nej 13.3. nastoupila nouva vlada. Zdaj smo pa 4.4. Trgej kedni. Prlej kak je natoupo je že se naroube napravo? Ka? Ka je grato predsednik? Če je pa šarec z aviona skočo, pa med kapanjon ugotouvo, ka nema padala. Ka je pa za Prekmurje napravo tov.Kučan? Pa je nej Dolenjec. V Muro se je odo oblačit! Zašenki! Pa k Rajhi se basat! Nej za svoje pejneze! Ali ga je Naci často ali pa proračun. Srmačeka!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.