https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Zaradi zaposlenih v karanteni za državno pomoč zaprosilo preko 300 delodajalcev

16.4.2020  

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je od dneva, ko je stopil v veljavo zakon o interventnih ukrepih, to je od 29. marca do vključno torka 14. aprila, na področju plač in prispevkov, prejel 303 vloge delodajalcev za povračilo nadomestila plače zaposlenim, ki ne morejo opravljati dela zaradi odrejene karantene po odločbi ministra za zdravje.

Delavcem v karanteni pripada 80-odstotno nadomestilo plače, ki ga v celoti krije država. Na podlagi zakona lahko za povračilo nadomestila plače za zaposlene, ki ne morejo opravljati dela zaradi odrejene karantene po odločbi ministra za zdravje, zaprosijo tisti delodajalci, ki tem delavcem iz objektivnih razlogov ne morejo omogočiti dela na domu.

Delodajalci z zaposlenimi v karanteni morajo vlogo na zavod predložiti v osmih dneh od začetka trajanja karantene, pri tem pa upoštevati datum, s katerim je bila zaposlenemu odrejena obvezna karantena.

Povračilo nadomestila plače lahko sicer podjetje uveljavlja le za obdobje, za katerega je bila zaposlenemu odrejena karantena. Zavod povračila s tega naslova izplačuje za obdobje od 29. marca do 30. septembra, interventni ukrep subvencioniranja karantene pa naj bi državo stal 520.000 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.04.2020 ob 12:03 jaoj gost

      Za leto dni se bo videlo, koliko kredita bodo morali vrniti delodajalci, ker ni logike, da boš delal dobro - ŠE BOLJŠE KOT SI LETOS ZAČEL IN TAKO AVTOMATSKO VRNEŠ DANAŠNJI PREJETI KREDIT OD PRINCA TEME JJ. Ali PA DRUGA VARIANTA, ne prikažeš dobrega rezultata in ti ne bo trebalo kredita vrniti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! S tem pa ponovno najebejo delavci, ki bodo delali po 16 zr dnevno, ob sobotah, PLAČE JIM BODO PA ISTE. Kajti ne bo si delodajalec privoščil drugo leto, da ima boljše rezultate -KER BO MORAL VRNITI KREDIT, KI GA JE PODAL PRINC TEME, hkrati pa i za boljše rezultate moral tudi nagraditi delavce. IN KJE HUDIČU VZAME DELODAJALEC TA DENAR. tRETJA NAJBOLJŠA VARIANTA za delodajalca pa je, da pobere današnji denar, nato nekaj mesecev pri naši kontroli ne plača prispevkov v državno blagajno in enostavno odide v stečaj. Boli pa njega kurac za zgradbe, ki itak niso jegove. Gospod z vami:

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.