https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Ministrstvo spodbuja h kupovanju slovenskega mleka in mlečnih izdelkov

08.05.2020 ob 6:05  

Slovenske mlekarne in trgovci potrošnike vabijo, da v trgovini izberejo slovenske izdelke in s tem pomagajo slovenskemu kmetu in slovenski mlečni industriji.

Največje slovenske mlekarne v sodelovanju s trgovci v maju, ko poteka mesec slovenskega mleka, potrošnike spodbujajo h kupovanju slovenskega mleka in mlečnih izdelkov, njihove aktivnosti pa je podprlo tudi ministrstvo za kmetijstvo. Kot so dejali, epidemija negativno vpliva na mlekarsko verigo, kar se odraža predvsem v viških mleka.

V mlekarnah po državi, tudi v Pomurskih, opozarjajo, da je mlečna kriza zaradi pandemije povzročila, da se z viški mleka srečujejo vse mlekarne v Evropi, ne glede na državo, so sporočili z ministrstva za kmetijstvo.

foto: arhiv Pomurec

Slovenija je pri mleku visoko samooskrbna in ima vse člene verige doma, v preskrbno verigo z mlekom in mlečnimi izdelki pa niso vpeti le kmetje, mlekarska industrija, šole, vrtci, bolnišnice in druge organizacije, ampak tudi potrošniki. V tako zahtevnih in nepredvidljivih časih je po njihovi oceni pomembno, da vsi deležniki v verigi preskrbe s hrano stopijo skupaj.

"Namen pobude ob mesecu slovenskega mleka je zato ozaveščanje potrošnikov o njihovi vlogi pri zagotavljanju stabilnosti slovenske mlekarske verige. Mlekarne in trgovci se pobudi pridružujejo tako, da bodo nabor priljubljenih izdelkov ponujali po znižanih cenah, hkrati pa si bodo prizadevali za dvig ozaveščenosti prebivalstva," so zapisali.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2020 ob 9:54 gost

      Štos je v tem, da je slovensko mleko dražje od tujega. Zakaj že. Pa večina mlekarn je v tuji lasti. HLAPCI NA SVOJI ZEMLJI. Za svoj denar bom kupil to, kar bom sam želel.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2020 ob 16:51 fešta gost

        Povejte še koliko surovega mleka se dnevno uvozi, ne le da se predela v Sloveniji, prenehajte nas že enkrat "nategovati" !?

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2020 ob 18:18 1234 gost

      Ja kupujmo slovensko. Sem za, samo naj naše icike papajo travo, seno in se druge dobrote, ne pa to nagravzno silazo, ka mleko sploh nima okusa po mleku. Uboge živali.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.