https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Letos v Pomurju obravnavanih več kot 400 nesreč, v njih udeleženih 7 otrok

28.08.2020 ob 12:30  

Policijska Uprava Murska Sobota sporoča podatke o prometnih nesrečah, ki so se zgodile od 1. 1. 2020 do 27. 8. 2020 (primerjalno z 2019), na območju Pomurja. Letos je na območju Pomurja manj nesreč kot pa lani v istem času.


Do 27. avgusta, so policisti na območju Pomurja obravnavali 414 prometnih nesreč, v enakem obdobju lanskega leta pa 516. V prometnih nesrečah je 5(1) oseb izgubilo življenje, 26(22) jih je bilo hudo in 136(172) lahko telesno poškodovanih.

Neprilagojena hitrost je še vedno eden od najpogostejših vzrokov za nastanek prometnih nesreč na cestah v Pomurju. V povprečju (obdobje šestih let) se vsaka 6 prometna nesreča na pomurskih cestah zgodi zaradi neprilagojene  hitrosti. To pomeni, da je še vedno veliko voznikov, ki ne upoštevajo omejitve hitrosti, omejene s prometno signalizacijo ali prometnimi pravili in da je delež neprilagojene hitrosti v prometnih nesrečah izredno visok. Neprilagojena hitrost pa je velikokrat determinirana tudi v vzrokih, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje pravil o prednosti.

V obdobju od leta 2015 do 27.avgusta je bilo v prometnih nesrečah na območju Policijske Uprave Murska Sobota udeleženih 124 otrok od katerih sta 2 umrla, 9 jih je bilo hudo in 75 lahko telesno poškodovanih. V obdobju 1.1.2020 do 27.8.2020 je bilo v prometnih nesrečah udeleženih 7 otrok. Eden je bil hudo telesno poškodovan in 5 lahko.

*V oklepajih so podatki za lansko leto

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.