https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

Julie - kot otrok se je drla, zdaj je v glasbi strast zazrla

11.8.2011  

Julie smo lahko spoznali že lani preko spletnega Slovenija ima talent, ko je v soboškem parku zaigrala na kitaro ter zapela, letos pa nas je presenetila s svojim prvim videospotom.

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na pota glasbenih karier.

 

Kako in kdaj se je začela tvoja glasbena pot?

Moja glasbena pot se je začela, ko sem začela v drugem razredu osnovne šole obiskovati glasbeno šolo, kjer sem se učila igranja klarineta. Sicer sem tudi že kot otrok doma vedno pela (ali mogoče bolje rečeno "drla"). Takrat se mi še ni niti malo sanjalo, da bom kdaj zaplavala v glasbene vode.

Moč te je bilo opaziti s kitaro v roki, za klavirjem in pa navsezadnje še za mikrofonom. Katero od tega trojega ima trenutno največjo prioriteto na tvoji glasbeni poti?

Trenutno mi je na prvem mestu petje. Mogoče bi lahko rekla, da sem že precej zanemarila kitaro, saj se trenutno res bolj osredotočam na petje in klavir. Obiskujem tudi solopetje v glasbeni šoli in si želim, da bi se res naučila prave tehnike petja in da bi mi to pomagalo na moji glasbeni poti. Najtežje sem se lotila petja, saj si nikoli nisem predstavljala, da pri petju moraš misliti na toliko stvari. Marsikdo si tega ne more predstavljati, ampak enkrat je treba začeti in poskusiti. 

Posnela si tudi že svoj prvi videospot za pesem I wanna see. Kako je potekalo snemanje, kako si izbrala sodelujoče?

Snemanje videospota je potekalo dokaj tekoče. Posneli smo ga v dveh dneh, kasneje pa malo dalj časa montirali. Sodelujoče mi ni bilo težko izbrati. Najlažje je bilo z bendom, saj so igrali člani našega benda Sugarfree. Moram pa izpostaviti basistko, ki je v času snemanja ni bilo v domačem kraju in smo morali zbrati nadomestno dekle, ki je igrala basistko.

Za ostale sodelujoče sem izbrala svoje prijatelje, sestro in fanta. Ko smo snemali, se nam je dogajalo marsikaj smešnega. Ko bi jaz mogla biti najbolj žalostna, sem se sredi snemanja začela smejati, ker so me vsi tako zatopljeno gledali. Tudi ko smo snemali v pšenici, je bilo zabavno, saj je močno pihal veter in sem cel čas imela lase v ustih. Imeli smo tudi težave na travniku, kjer se mi je obleka malo preveč dvigovala. Snemanja pa sigurno ne bomo nikoli pozabili.

I wanna see - nam lahko poveš kaj več o tej pesmi?

Pesem je nastajala kar eno leto, z določenimi postanki. Vedno, ko sem dobila kakšno inspiracijo, sem pesem popravljala in tako jo na koncu tudi posnela. Pesem bi uvrstila predvsem med balade. Ozadje pesmi sicer ni resnična zgodba iz mojega življenja, gre pa za ljubezensko zgodbo dveh oseb.

VIDEO: Julie - I wanna see

Sloveniji si se sicer predstavila že lani preko spletnega talenta Slovenije s pesmijo Torn. Kako to, da ravno ta pesem in kdo te je najbolj podpiral pri tem?

Ja, kot lansko leto in tudi letos, sem se preko spletnega talenta Slovenije predstavila množici. Ko sem pesem poslala in začela dobivati prve komentarje, sem bila še kar zadovoljna. Našli so se pa tudi primerki, za katere bi lahko rekla, da mi ne privoščijo. Družina in prijatelji so me zelo podpirali, večina sošolcev pa za to sploh ni vedela, saj tega nisem hotela postavljati na velik zvon.

Za pesem Torn sem se odločila s pomočjo prijateljice. Lega pesmi je ustrezala mojemu vokalu in takrat sem bila prepričana o izbiri pesmi. Z mojo izvedbo priredbe nisem popolnoma zadovoljna, saj sem sedaj zaradi izkušenj to sposobna zapeti veliko bolje.

Igrala si tudi v nekaterih glasbenih skupinah. Kaj je glaven razlog, da z njimi več ne sodeluješ?

Če bi me kdo vprašal, v katerih glasbenih skupinah sem pela ali igrala, se verjetno vseh ne bi mogla spomniti. Večino skupin sem zapustila kar sama, ker mi čas ni dopuščal, da bi tam lahko sodelovala. Nekatere skupine so razpadle, ker se člani skupine nismo razumeli, nismo imeli enakih ciljev in smo poslušali drugačne zvrsti glasbe. To so najpogostejši vzroki za razpad skupin. Sedaj pa igram in pojem v skupini Sugarfree, ki je pred kratkim spremenila zasedbo, drugače pa skupina obstaja že kakšna tri leta.

Opaziti je bilo tudi to, da je poleg tebe v skupini še eno dekle. Na sceni ni ravno veliko deklet, ki bi igrale bass kitaro. Kako ste jo našli?

Ta zasedba benda je nastala pred nekaj meseci. Precej časa smo imeli težave z basisti, brez njih pa seveda ne gre. Takrat sem predlagala za basistko mojo prijateljico. Kitarist in bobnar sta se s tem seveda strinjala in potem smo bili v novi zasedbi. Takšna zasedba je za nas neka posebnost. Le redko v katerem bendu igrajo kitaristke in basistke. Kot glasbena skupina upamo, da bo to publiki všeč in da bomo imeli čim več koncertov, kjer bomo lahko svojo pozitivno energijo delili z drugimi.

Kakšni pa so tvoji cilji za prihodnost glede šolanja in glasbene kariere?

Ko bom končala gimnazijo, želim svoje šolanje nadaljevati v glasbeni smeri. Moj namen je, da bi se vpisala na glasbeno pedagogiko in se potem čez nekaj let specializirala še v kakšno določeno glasbeno smer. Letos me prav zato čaka veliko dela, saj se moram pripraviti za sprejemni izpit na fakulteti. Glede koncertov še trenutno nimam veliko ponudb, če pa so, pa jih z veseljem sprejemam. Lahko pa spremljate koncerte skupine Sugarfree, s katero kar precej nastopamo. V naslednjih mescih je moj namen izdati še dva komada, za katera upam, da bosta všeč javnosti.

PRIPOROČAMO:

Rubrika POM-MUZIKA na Pomurec.com

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.