https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Območje zahodne obale Turčije in grških otokov stresel močan potres

30.10.2020 ob 13:00  

Danes je območje zahodne obale Turčije in grških otokov v Egejskem morju stresel močan potres. Silovit potres je terjal najmanj štiri smrtne žrtve, ranjenih je 120 ljudi, poroča turška agencija za naravne katastrofe. 

 

"Območje zahodne obale Turčije in grških otokov v Egejskem morju je danes okoli 11.50 stresel močnejši potres z magnitudo 7, je razvidno iz podatkov Evropsko-mediteranskega seizmološkega centra.  

Sledilo je še več popotresnih sunkov z magnitudami med 4 in 4,7. Poročil o škodi ali žrtvah še ni," poroča STA. 

Epicenter potresa je bil na globini desetih kilometrov, okoli 15 kilometrov severno od otoka Samos. Potres je na Samosu poškodoval stavbe.

Glede na posnetke so v bližnjem turškem mestu Izmir porušene stavbe. Potres so med drugim čutili tudi v grški prestolnici Atene, na otoku Kreta in turškem Istanbulu. 

 

Foto: TRT World Now

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.