https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Tim Gajser je svetovni prvak

8.11.2020  

Slovenski dirkač Tim Gajser, svetovni prvak v motokrosu v elitnem razredu MXGP, je sezono 2020 končal z zmago. Na zadnji dirki v italijanski Pietramurati je zmagal, potem ko je bil drugi v prvi vožnji in najhitrejši v drugi.


"Gajser je že v sredo na drugi od treh dirk na tem prizorišču potrdil naslov prvaka in ubranil lansko lovoriko. Danes je tako lahko nastopil sproščeno, v prvi vožnji pa je moral priznati premoč le Francozu Romainu Febvreju.

V drugi pa se je po dveh krogih s tretjega mesta že prebil v vodstvo in nato brez težav zadržal vodstvo, to pa je pomenilo tudi zmago v seštevku dirke, peto v tej sezoni, s katero je na najlepši način zaokrožil tretji naslov prvaka v najmočnejšem razredu. Na drugem mestu je s precej velikim zaostankom končal Febvre, tako da je o zmagi na dirki odločala boljša druga vožnja Gajserja.

Gajser in Febvre sta imela po 47 točk, tretji je bil danes Francoz Gautier Paulin (38)," poroča STA.

Gajser na prvem mestu seštevka sezone ni bil ogrožen, danes pa sta o drugem v SP odločala Švicar Jeremy Seewer in Italijan Antonio Caroli, boljši je bil Švicar, ki je na koncu zbral 618 točk, Italijan - drugo vožnjo je po padcu zaradi tehničnih težav končal predčasno - pa je tretji v sezoni s 599. Novi in stari prvak Gajser je sezono končal s 720 točkami.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.11.2020 ob 20:49 Cross gost

      Sliko ste pa dali gor od staroga gajsera....

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.