https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kolesarska pot okusov in kulture kot inovativni turistični produkt območja LAS Goričko 2020

10.11.2020 ob 17:52  

Da gresta kolesarjenje in turizem z roko v roki, lepo dokazuje operacija Trajnostna mobilnost in turizem na kolesih, kjer je LAS Goričko 2020 – kot vodilni partner, v sodelovanju z občinami Murska Sobota, Moravske Toplice in Puconci, izvedel vrsto aktivnosti z namenom izboljšanja promocije turistične ponudbe ter trajnostne mobilnosti v sodelujočih občinah.


Vzpostavljena so bila tri nova postajališča za t.i. »Soboški biciklin« (eno dodatno v Murski Soboti, eno v Moravskih Toplicah ter eno v Puconcih), kupljenih je bilo skupaj 17 novih koles (električnih in navadnih) za izposojo, izvedena so bila izobraževanja za promotorje trajnostne mobilnosti, z namenom, da tako turiste kot lokalno prebivalstvo spodbudijo k trajnostni mobilnosti in večji uporabi koles.

Kolesarsko pot okusov in kulture so oblikovali z namenom, da vzpostavljeni sistemi izposoje koles čim bolje zaživijo v praksi ter pripomorejo k  izboljšanju kvalitete življenja na območju LAS Goričko 2020. Vzporedno je kot inovativni turistični produkt in eden končnih rezultatov operacije nastala tudi brošura, s katero želijo tako lokalno prebivalstvo kot druge obiskovalce in turiste, pritegniti h kolesarjenju po Kolesarski poti okusov in kulture, ogledu znamenitosti in okušanju dobrot, ki se nahajajo ob poti. Doživite vse kar se ponuja, doživite Pomurje!

Kolesarska pot okusov in kulture spada med manj zahtevne in je primerna za vse, ki radi raziskujejo kulturno in zgodovinsko dediščino Prekmurja, odkrivajo lepote narave, spoznavajo pridne in prijazne domačine ter uživajo v okušanju tradicionalnih jedi in vrhunskih vin Prekmurja. Pot poteka od Moravskih Toplic, skozi Tešanovce, Mlajtince, Noršince, k Dvorcu Rakičan ter nato naprej v Mursko Soboto, skozi Markišavce v Puconce ter nazaj mimo Rimske čarde, skozi Martjance, v Moravske Toplice.

Operacija Trajnostna mobilnost in turizem na kolesih se zaključuje, a zavedanje o pomenu atraktivne turistične ponudbe ter vplivu trajnostne mobilnosti na dvig kakovosti življenja prebivalcev območja LAS Goričko 2020 se krepi! Bodimo promotorji kolesarjenja - kolesarimo in h kolesarjenju spodbujajmo tudi druge!

    Fotogalerija