https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Od ponedeljka dovoljene vse trgovinske dejavnosti brez omejitev

11.2.2021  

Od ponedeljka dovoljene vse trgovinske dejavnosti brez omejitev. Potrošnikom od ponedeljka ne bo več treba predložiti negativnega testa na novi koronavirus za koriščenje storitev. 

Dovoljeno opravljanje trgovinske dejavnosti, ne glede na vrsto blaga in prodajno površino

Izjeme se širijo na opravljanje trgovinske dejavnosti, kot jo ureja zakon, ki ureja trgovino, ne glede na vrsto blaga in prodajno površino. To pomeni, da so z odlokom dovoljene vse trgovinske dejavnosti brez omejitev.

Izjema prodaje kmetijskih pridelkov na kmetiji se od sedaj naprej ureja v okviru izjeme o osebnem prevzemu blaga in hrane na prevzemnih mestih, pri kateri ni pogoja testiranja zaposlenih.

Najpomembnejša sprememba je, da nov Odlok od potrošnika oziroma stranke ne zahteva več predložitve negativnega testa testiranja za koriščenje storitev.

Pri izvajanju storitev ostajajo enake omejitve kot doslej o dovoljenem številu potrošnikov na m2, torej ena stranka na 30 m2 oz. ena stranka na prostor, če je prostor manjši od 30 m2, ter ena stranka na 10 m2 v primeru odprte tržnice. 

Druga kategorija, s pogojem testa za izvajalca oz. zaposlenega vsebuje delno spremembo pri dejavnostih higienske nege. Vse storitve higienske nege (vključno s frizerskimi storitvami in pedikuro) so vključene med izjeme s pogojem testa za izvajalca. 

S številom okužb in stanjem epidemiološke slike je tudi v prihodnje pogojeno odpiranje dejavnosti, ki so zaradi epidemije že dalj časa zaprte, je na današnji novinarski konferenci povedala Ajda Cuderman. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.02.2021 ob 17:32 gost

      Sam bog ka bun si lejku kupu spodnje gate. To ka man zdaj duma Nej več za nikan niti duma Nej. Vse su Jude luknja na luknji vej pa Fala Bogi ka me Nej koronek obiskal. Ka bi mogel v bolnici te bi mi mogla moja pusoditi edne najine tangice.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.02.2021 ob 23:17 gost

      Upam da bomo se držali ukrepov, katere še vedno veljajo.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.02.2021 ob 6:55 gost

      Zaj pa maske, razkuževanje, razdalja, testiranje... drugače bo veselje kratkega veka. Pod črto, pamet v glavo.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.02.2021 ob 13:55 in zdaj gost

      mi vsi pristaši Janeza Grozniga povejte, kaj manjka Švedom, Belorusom itd, ki sploh niso koroneka jebali. Živeli so in živijo kot pred leti, kdor je umrl, je umrl, kot bi tudi brez nadutosti epidemije, JE PA ČUDNA ZADEVA, ZELO ČUDNA, STAROSTNIKI SO BILI CEPLJENI POSEBEJ TISTI V DOMOVIH, KAK ZA VRAŽJU MATER LAHKO DANES UMIRAJO?????????????????????????????. Torej kot bi, če ne bi bili cepljeni, to je poanta, miljonarji pa so postali miljarderji, vlade držav pa razen izjem vse podkupljene s strani tistega, ki je mutiral virus, Amen, trgovine z vami.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.02.2021 ob 21:26 gost

      Vse lepo in prav, da greš kupit stvari, ki jih res potrebuješ in jih do zdaj nisi mogel kupiti v fizični trgovini, samo to ko pa vidiš potem te koklje, ki se sredi trgovin pogovarjajo in delajo gužvo, pa po možonsti še malo masko odmaknejo, da se jih bolj razločno sliši...... ob takih dejanjih bo hitro spet vse zaprto.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.