https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO in VIDEO: Točka Mure 05 z Domžalami, poraz Nafte v Novi Gorici

28.8.2011  

Končal se je sedmi krog PrveLige.si, prekmurska kluba pa nista bila najbolj uspešna. Mura 05 je na domačem terenu remizirala 1:1 z Domžalami, medtem ko je Nafta na gostovanju pri Hit Gorici izgubila 1:2.

Mura 05 : Domžale 1:1 (1:0)

Strelca: 1:0 Fajić (26.), 1:1 Teinović (52.) 

Današnja tekma je bila za novega trenerja Mure 05 Anteja Šimundžo debi v vlogi prvega trenerja v članski prvoligaški konkurenci. Šimundža ni mogel računati na Ošlaja in Lotriča, na drugi strani pa njegov stanovski kolega Darko Birjukov ni imel na razpolago kar deset poškodovanih in kaznovanih igralcev. Boljše so začeli črno-beli, ki so v 26. minuti tudi povedli. Po kotu, ki ga je izvedel Eterović, je Maruško na kratko podal Fajiću, ki je z glavo dosegel svoj prvi zadetek. Obenem je bil to prvi zadetek Mure 05 po 360 minutah igre. Pred koncem polčasa bi gostje skoraj izenačili, nenaden strel Zatkoviča z velike oddaljenosti je že premagal Luka, vendar pa je njegov strel zaustavila vratnica.

Video: 

 

Gregor Grgurič in Matej Korošec

Na začetku drugega polčasa je imela Mura idealno priložnost za povišanje vodstva, toda po lepi podaji Fajića okrepitev iz Maribora Rep ni zadel vrat. Kazen je sledila štiri minute kasneje, ko se je Teinović odločil za strel od daleč in ugnal Luka. V 63. minuti še druga zaključna žoga za zmago murskosoboških nogomtašev, toda Bohar je ustrelil preslabo za vratarja Balažiča. V zadnji minuti tekme je v kazenskem prostoru gostov padel Leon Sreš, sodnik Matej Jug pa ni zapiskal in ostalo je pri delitvi točk. To je bila prva točka Murašev po štirih zaporednih porazih, niz brez zmage pa se je podaljšal na šest. Tudi na drugi strani Domžale po uvodnih treh zmagah brez prejetega zadetka niso več tako prepričljive, to je bilo četrtič zapored, da niso zmagale.

Mura 05: Luk, Cipot, Bohar (od 67. Sreš), Le. Horvat, Fajić, Janža, Eterović (od 90. Sprečo), Rep, Dodlek, Maruško, Kous (od 81. Kouter).

Domžale:
Balažič, Grbić (od 36. Kavčič (od 53. Vrhunc)), Diallo, Hanžič, Balkovec, Teinović, Drevenšek, Lu. Horvat, Zatkovič, Krcić, Zadnikar (od 46. Pekič).

Sporna situacija na koncu tekme, po mnenju sodnikov enajstmetrovke ni bilo ...

 

Hit Gorica : Nafta 2:1 (1:0)

Strelca: 1:0 Plut (27.), 2:0 Plut (52.), 2:1 Vaš (63.) 

Po eni priložnosti na vsaki strani so Goričani v 27. minuti povedli. Potem ko je Vicente v kazenskem prostoru ušel Levačiču in ga je slednji podrl, je iz enajstmetrovke zadel Plut. Tudi v nadaljevanju je bil pri Goričanih še enkrat uspešen Plut, ki je trenutno tudi prvi strelec lige, častni zadetek za Lendavčane pa je dosegel Vaš v 64. minuti po natančnem strelu z dvanajstih metrov. S tem je bil goriški vratar Simčič premagan prvič po 352 minutah ali nekaj manj kot po štirih tekmah. Do konca tekme je Gorica imela še nekaj priložnosti, vendar je ostalo pri izidu 2:1.

HiT Gorica: Simčič, Širok, Zarifović, N. Mevlja, A. Jogan, M. Mevlja, Kovačević, Galešić, Vicente, Plut (od 79. K. Jogan), Žigon (od 79. Arčon).

Nafta: Ajlec, Korošec, Caban, Levačič, Matjašec, Lesjak, Tomažič-Šeruga, Vaš, Sreš (od 67. Raduha), Polareczki, Zelko (od 58. Jovanovič).

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.