https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Janša: Dilema, ali za krajši čas zaustaviti javno življenje

1.3.2021  

Janša: Zaradi novih različic virusa dilema, ali ukrepati glede na predviden načrt ali za krajši čas zaustaviti javno življenje.

Na današnji izredni seji na poslanska vprašanja odgovarja premier Janez Janša, ki pravi, da je zaradi novih različic virusa nastala dilema, ali ukrepati glede na predviden načrt ali pa za krajši čas zaustaviti javno življenje, kot se je to zgodilo v Veliki Britaniji in na Češkem.

Pojasnil je, da tu ne gre samo za strokovno, ampak tudi politično odločitev.

Tretji val epidemije

"Zagotovo je pred nami še tretji val epidemije. Vprašanje je, kako hud bo. Prepričan sem, da bomo padec BDP nadoknadili," pove Janša.

Odpiranje gostinskih lokalov?

Poslanec Zmago Jelinčič je opozoril, da je gostinstvo ena najbolj prizadetih panog v epidemiji, medtem pa se ljudje, željni druženja, zbirajo po garažah brez mask in drugih zaščitnih ukrepov. Vprašal je, kdaj se bodo odprli gostinski lokali in predlagal, naj se najprej odprejo terase gostinskih lokalov, prepoved gibanja v nočnem času pa zamakne na 22. uro.

"Le od nas je odvisno, kako hitro bodo terase odprte," je odgovoril Janša in dodal, da niso odprte gostilne v nobeni državi, kjer je povprečno število okužb podobno kot pri nas. Vlada je sicer razmišljala, da bodo v regijah z boljšo epidemiološko sliko lahko postopoma sproščali omejitve na področju gostinstva in obalno-kraška regija, ki je bila v prvem valu najboljša, bi morala biti prva.

Na izhodu iz drugega vala

Janša ocenjuje, da smo nekje v stagnaciji na izhodu iz drugega vala. "Britanski sev je praktično povsod po Evropi, "uspešno" smo uvozili južnoafriško različico virusa. Tveganja v smeri prehitrega odpiranja pač niso na mestu," je dodal.

V Sloveniji imamo sicer zaenkrat le en potrjen primer okužbe z južnoafriško različico virusa. Je pa Sanja Vuzem, dr. med, iz območne enote NIJZ Maribor na današnji novinarski konferenci ob tem izpostavila, da je možno, da v državi obstajajo tudi drugi primeri, kjer bi potencialno lahko sekvencirali južnoafriški sev, pa za njih ne vemo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.03.2021 ob 13:31 Obveščeni gost

      Seveda prihaja tretji val, ker mora priti in potem bo prišlo še nešteto valov. Janšo in prisklednike je strah, da bi se lahko sprostilo tudi druženje in ukinitev policijske ure. Protesti bodo sigurno takoj, ko bo možno in odnesli bodo to skorumpirano vlado za vse večne čase. Že sedaj je prepozno za odhod vlade. Škodo, ki so jo povzročili, bodo odpravljali in odplačevali še otroci, ki se še niso rodili!

      54 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.03.2021 ob 14:50 gost gost

        čas je ka njega zaprejo nekam kje njemi mesto. Si pa moren še gnjes aktivejrati tviter, ka mo na tekočem kaj ta JJ vsakodnevno bluzi.

        35 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.03.2021 ob 15:06 gost

        14:56 ........... komentar primeren Janševemu verniku. Kaj res ne zmoreš napisati pet normalnih stavkov?

        27 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2021 ob 3:38 Nemski val gost

        bild.de/news/ausland/news-ausland/gran-canaria-corona-ausbruch-auf-deutschem-tui-kreuzfahrtschiff-

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.03.2021 ob 13:44 gost

      Čelavi kaplar ti si zakon. Kot obramboslovec si bolj pameten kot vsi svetovni epidemiologi, več Nobelovih nagrajencev. Srečni smo lahko, da te imamo in, da skrbiš za naše zdravje, dobro počutje in lepo življenje. Kot je dejal doktor bradati Crack bi brez tebe bilo v Sloveniji v enem letu mrtvih 90.000 prebivalcev. Bogu hvala, da imamo tebe. Zapreti vse, ki ne mislijo tako kot ti in te ne častijo kot Boga. Ti si naša sreča in naše upanje. S tabo in za tabo tudi v prepad, če bo potrebno.

      36 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.03.2021 ob 14:03 gost

      Politiki, zdravniki in tisti, ki služijo milijone in milijarde evrov na račun korone, bodo napravili še 20. val.

      45 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.03.2021 ob 14:49 gost

      tak smo kak vkonunizme

      6 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.03.2021 ob 15:32 123 gost

        Sosedi počasi sproščajo mi pa v popolno zaprtje, zapreti je potrebno tiste keri so bili na dopustu pa so not prinesli, ge se pa CIGLER okužil če se tak drži ukrepov kak nam razlaga, da bi se cela vlada okužila ker oni največ kršitev napravijo

        26 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.03.2021 ob 18:23 porkamotorka gost

        če komunizma dosedaj ni bilo, ga imamo trenutno prav gotovo ... vsaj kar se partije na oblasti tiče in katastrofalnega gospodarskega stanja

        19 5 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.03.2021 ob 14:52 gost

      Janša ne popuščaj ka ovak opet najebemo

      9 36 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.03.2021 ob 15:03 gost

      Kaj je Ivanovi verniki? Še niste dobili navodil o tem kaj morate pisati?

      31 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.03.2021 ob 15:24 gost

      Kilonja boš kaj napisal v bran svojemu psihotiku?

      20 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.03.2021 ob 16:07 cinkec gost

      Janša največje zlo.Levaki zakaj ste ga spustili na oblast.Vse ste imeli v rokah.Šarec ni niti toliko pameten da ne dojame da je on tisti ki je janezu omogočil oblast.Mene bi bilo sram da sem v parlamentu in blatim oblast jaz pa sem se usral. (šarec )

      12 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.03.2021 ob 16:17 gost

        Vprašaj tiste zavedene in plačane ljudi, ki so leta 1988 šli v Ljubljano na demonstracije, da so rešili Ivana Janeza Janšo dolgoletnega zapora. Marsikdo od teh se danes zaradi svoje naivnosti tolče po glavi. Če bi ga takrat pustili v zaporu, bi bil danes mir. Zamislite koliko zapora, če ne usmrtitev bi nekdo v ZDA dobil, če bi ukradel vojaške dokumente.

        25 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.03.2021 ob 16:20 gost

        Ni kriv Šarec. Krivi so Počivalšek, naduta kmetica Pivčeva in poslanec, ki dvajset besed bere z lističa , Jurša.

        28 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.03.2021 ob 17:54 Karel K. gost

        Človek, ti si v zgodovinski temi in ne veš, kaj se je dejansko dogajalo leta 1998 in pozneje v Sloveniji. Janšo je Kučan zaprl in ga potem reševal. Si videl tisto sliko, ko se je v zaporu Janša smejal in lizal sladoled. Kučanovi so takrat demonstrirali z Bavčarjem na čelu kot partijskim kolegom Janše in Kučana. Seveda so bili poleg tudi tisti kateri so hoteli, da se zruši titoizem, ker pač niso vedeli kaj se dejansko dogaja, kakšna prevara slovenskega naroda se pripravlja. Jugoslavija je razpadla že leta 1988, saj ni bilo več možno dosečti pomiritve v tej državi, ni bilo tisto demonstriranje v Ljubljani ključno. To je bila le zahrbtna igra Janševih in Kučanovih titoistov. In danes se Janševi in Kučanovi spet medsebojno kregajo vendar če bo prišlo do poizkusa, da bi jim umsko uravnovešeni in zares sposobni in izobraženi poizkušali vzeti oblast, bodo stopili spet skupaj kot leta 1988 in 1991. Se spomniš kaj se govori o Romih, da se medsebojno kregajo, če pa jih hoče tretji pomiriti pa nejvečkrat ta tretji nastrada.

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.03.2021 ob 22:05 2021 gost

        Šarec je takši, kak STRAH. Na sredijni je VAUTEL, .....okrog pa ga nič ni. On je politično truplo, kakor Erjavec in oba počasi trohnita tako, da parlamenta več nebosta videla. Kako ga še ni sram, da si upa postavljati vprašanje predsedniku vlade, saj je pa hotel opravljati isto funkcijo, pa je vrgel puško v koruzo. Tega razvita Evropa ne pozna in z takšimi politiki je konec, v Sloveniji pa ga še malo ohranjajo pri življenju maistral mediji in nazadnje bi še in še radi nekoga podučevali in se norčevali.

        12 5 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.03.2021 ob 16:19 gost

      JANŠA IN NJEGOVI MINISTRI ZAVAJAJO,LAŽEJO, KRADEJO ITD. SRAMOTA JE DA MINISTER HOJS NE ZNA ODGOVORITI NA NOBENO VPRAŠANJE POSLANCEV IN TUDI POČIVALŠEK BERE KAJ MU SDS NAPIŠE. BAHŽIBERTOVA , KI JO JE JANŠA NATEGOVAL PA ZAGOVARJA VELIKEGA DIKTATORJA JANEZA JANŠO NAJVEČJEGA KOMUNISTA, DEBILA............

      23 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.03.2021 ob 17:13 gost

      Debil nesposoben za vodenje države bi še bolj zaprl državo. Nicpa ni naredil da bi imeli razmere primerne kot naši vsi sosedi kina veliko vse odpirajo. Z nas glopaga naroda se pa smejijo da imamo v vladi največjega svetovnega debila tirana diktatura.

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.03.2021 ob 18:01 Karel K. gost

      Saj ni res, da vsi naši sosedje odpirajo, saj Avstrijci ne odpirajo pa tudi Nemci ne ampak na nekaterih področjih še zaostrujejo mnoge Evropske države. Vendar tam imajo neko strategijo in teh zapor in omejitev ne izkoriščajo za obv ladovanje nasprotnikov vlade in opozicija ne izkorišča bolezni za rušenje vlade ampak se oboji dogovarjajo kako zajeziti bolezen in zmanjšati število okuženih in umrlih. Problem je tudi v cepljenju in dobavi ter uporabi cepiva, saj nihče ne ve kdo se cepi ali samo privilegirani ali velja strategija za vse državljane enako.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2021 ob 7:05 gost gost

        Avstrijci se nič ne dogovarjajo, ampak ima opozicija enake težave s Kurtzem kot mi z JJ. Edina razlika je ta , da je Kurtz gor prišel da zaprtje države ne pride več v poštev , ker prinaša več slabega kot dobrega in tudi ljudstvo več to ne upošteva kot v začetku.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2021 ob 8:45 Karel K. gost

        Ne vem ali ai slabo obveščen ali pa se delaš nevednega. Avstrijci bodo počasi odpirali po velikonočnih praznikih, v Voralbergu 15.3. za poizkušnjo. Avstrijska predsednica SPO je opozicijska poslanka in je rekla, da je to kar počne Kurz z odpiranjem prehitro. Tako, da Kurz ne izklučuje zapiranje ampak je previden oziroma previdno odpira in bo tudi takoj zaprl, če se bo bolezen spet širila. Slovenska opozicija pa v celoti nasprotuje Janševim ukrepom, samo da bi bilo stanje čimhujše, da bi potem lahko rekli, da ne zna pravilno ukrepati. Seveda pa je res in me ne razumite narobe, da jaz odobravam vse Janševe poteze, katere gredo čez normalnega. On tudi tako kot opozicija izkorišča to bolezen za politične boje, Kurz pa jih ne.

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.03.2021 ob 18:21 gost

      Koji kurac si ti debil misli ka je Slovenija njegova. Gnoj zabiti nesposoben. Kaj je vlada naredila da bi izboljšala razmere nič, ziro, nula. Glavnu ka su vse s pokradli in si položaje razdelili. Glupe ljudi pa zaprli samo da ne bodo videli kako se krade, laže in nastavlja ljudi. Mladino pa bodo tožili ker so samo svojo pravico uveljavljali. Banda prekleta lažniva tiranska.

      18 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.03.2021 ob 19:49 Karel K. gost

        Zdravstveni sistem je materilno na nule in samo zdravnikom se lahko zahvalimo, da iz tega nič toliko naredijo. Da pa je to zdravstvo na ničli ni kriv samo Janša ampak vsi predsedniki vlad in drža ve vse od Peterleta prek Drnovška do Šarca in Janše od Kučana do Pahorja. Pod njihovim vodstvom je Slovenija enakomerno pospešeno razvojno zaostajala od 1990 do danes kot je to od 1945 do 1990. Krade se v Sloveniji že 30 let na 45 let podlage, saj velja pregovor, kar se Janezek nauči to Janez zna. Niso se ti tolvaji naučili krasti takoj leta 1990, ko so začeli krasti in so največ pokradli, ampak so se te obrti naučili pred letom 1990, ko so to veščino študirali in se izpopolnjevali zanjo v praksi.

        10 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2021 ob 9:04 gost

        Karel, v Jugoslaviji smo imeli enega najboljših zdravstvenih sistemov, pa ti to priznaš ali ne. Napredne države so se hodile učite k nam. Slovenski zdravstvni sistem je vrag vzel takrat, ko so se pojavili koncesionarji in privatniki. Poglej si primer mariborskega zdravnika, ki se je okužil z afriškim virusom. Človek dela vsaj pri desetih privatnikih, v bolnišnici UKC Maribor pa ima eno najdaljših čakalnih dob za svoje bolnike. Na stotine in stotine je takšnih zdravnikov. Tudi Bojana Beović in Mateja Logar opravljata delo na treh delovnih mestih. Takšen zdravstveni sistem pač ne more dobro delovati za bolnike. Potem pa še ogromno posrednikov pri raznih nabavah. V Sloveniji žal ni človeka, ki bi to lahko prekinil in vrnil zdravstvo tja kjer je nekoč bilo. Če boš kdaj bolan in ne boš imel denarja za privatnike, boš na svoji koži občutil to zavoženo slovensko zdravstvo. In zavozili smo ga v samostojni državi Sloveniji.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2021 ob 10:50 Karel K. gost

        Tudi jaz sem aktivno živel v te3j tvoji titovi Jugoslaviji in vem kakšno je bilo vsewplošno stanje, tudi v zdravstvu. Takrat so ljudje umirali in se nihče ni smel pritožiti na delo zdravnika, danes pa je le malo bolj odprto in ljudje vsaj lahko kritizirajo. Takrat je bila tudi na pohodu korupcija, le morda ne z visokimi denarnimi znaski ampak v materialni obliki, prehrana, obrtniške storitve, politična aktivnost, privilegirani uradniki. Tudi na zahodu imajo koncesionarje in privatno zdravstvo kar tam to funkcionira v Sloveniji pa ne more zaradi politične in upravne neurejenosti države ter osebnostnih lastnosti ljudi kateri odločajo o življenju in smrti državljanov, to pa so politiki in zdravniki, pa tudi držabni institucionalni funkcionarji in uradniki. Torej tisto, kar se je negativno dogajalo v titovi Jugoslaviji se je z osamosvojitvijo preneslo v samostojno državo in pod zaveso demokracije razmahnilo do amena v smeri kot to to trdiš. Zato ne govori, da je vse to posledica razpada Jugoslavije in samostojne Slovenije ampak zaradi tega, da se je isti politični, državnoupravni sodni, zdravstveni šolski kader prenesel v samostojno slovenijo in se zaradi tega ni nič spremenilo, vse je ostalo kot v titovi Jugoslaviji.

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2021 ob 11:19 gost

        Karel, prosim te, da ne pišeš o temah o katerih nimaš pojma. Ne more zdravnik delati v državni bolnišnici, opravljati operacije in druge posege pri desetih privatnikih, medtem, ko njegovi bolniki v bolnišnici čakajo na operacije in druge posege nedopustno dolgo. Ali delaš v državni bolnišnici ali si privatnik. Oboje skupaj nikakor ne bi smelo biti dopustno. Mogoče boš kdaj zbolel, potreboval kakšno operacijo in boš sam ugotovil, da boš mogoče pri istem zdravniku prišel takoj na vrsto, če boš dal keš. Če keša ne boš imel, boš pa v bolnišnici čakal in čakal nepredstavljivo dolgo. Daj poglej na internet kakšne grozno dolge čakalne dobe imamo. Marsikdo prej umre kot pride na vrsto. In zato ni kriv Tito pač pa nekdo drug. Kapitalizem, denar, politiki in vodilni v zdravstvu. V JUGOSLAVIJI NI BILO ČAKALNIH VRST kljub temu, da nas je bilo 25 milijonov. Zdaj pa naše zdravstvo ni sposobno poskrbeti za 2 milijona ljudi. Žalost od žalosti. Ko boš resno zbolel, boš na svoji koži občutil to zbrko v našem zdravstvu. In verjemi, da za to zbrko ni kriv Tito, ki je že več kot 40 let v grobu.

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2021 ob 12:30 Karel K. gost

        Najprej bi še dodal predhodnemu komentarju, da so v Jugoslaviji hodili na prakso tisti iz tretjih držav pretežno Afriških kateri so se učili osnove zdravstvene stroke. Kar se tiče koncesij in privatstva je to vseeno, saj je takšen sistem tudi v drugih poklicih, ko ljudje delajo v firmi in so samostojni podjetniki. Pač ljudje delajo koliko hočejo, tudi 20 ur na dan, da več zaslužijo. Tako je tudi z zdravniki, ko na ta način lahko opravijo svoje ozko specializirane dejavnosti po celi Sloveniji in morda tudi v tujini. Kljub tem koncesijam, slovenski zdravniki opravijo svojo dolžnost do pacienta odlično in to v sklopu zdravstvenega zavarovanja oziroma javnega zdravstvenega sistema. To vem iz lastnih izkušenj, ko sem pred nekaj tedni bil deležen vrhunskega zelo zahtevnega in uspešnega posega. Nikomur nisem plačal niti centa za to, da sem prišel pravočasno na vrsto. Čakalne vrste pa so posledica organizacije v bolnišnicah in v politiki in red v družbi, kjer se ne kaznujejo prestopniki ampak tisti kateri opozarjajo na težave in krivice. Kar se tiče Tita in njegove krivde pa ti moram povedati, da je kriv kljub temu, da je že 40 let mrtev. Ker se politična struktura in s tem tudi državnoupravna leta 1990 ni spremenila, vsi delajo po istem kopitu kot se je delalo za časa Tita in na temelju njegovega koncepta totalitarnega režima. Tako se dela tudi ves čas v Sloveniji, tudi sedaj pod Janšo, ki je otrok Titove vzgoje in izobrazbe.. Janša, Pahor, Kučan, ki so glavni nosilci vodenja samostojne Slovenije, so vsi otroci titoizma in se v teh letih ne bodo osebnostno spremenili. Zato še enkrat, Kriv je Tito! Zaenkrat bi te prosil, da mi ne pripisuješ, da se na nekaj ne spoznam, saj mi ti ne segaš niti do gležnjev, to pa zaradi tega, ker si titoistični fanatik in imaš nadete plčanice na oči. Zato ne pripenjaj meni, da ne vem kaj pišem. Seveda to je tvoj obrambni sistem proti lastnemu nepoznavanju zadeve ali pa si titoistični populist in se je za tebe življenje z razpadom titoistične Jugoslavije življenje zaustavilo. Ne poznaš drugega in tega ne moreš preboleti.

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2021 ob 13:01 gost

        Karel res nimaš pojma o našem zdravstvu. Si pa toliko trmast, da na internetu nočeš pogledati čakalnih dob. Kar se zdravnikov tiče, so prihajali v Jugoslavijo tudi zdravniki iz Švice, Nemčije, Kanade, ........................ Sovražiš Jugoslavijo in Tita do obisti, zato nočeš priznati tistega dobrega kar je takrat bilo. Če ti misliš, da je to dobro, da neki zdravnik, ki je zaposlen v državnem zdravstvu dela operacije pri več privatnkih medtem, ko njegovi bolniki v bolnišnici čakajo nepredstavljivo dolgo na operacijo, si navaden bedak. Zaenkrat imamo v Ustavi še vedno zapisano, da smo socialna država in, da imamo javno zdravstvo in ne privatno. Bodi tako prijazen in povej kakšen poseg si imel, kje in kako si tako hitro prišel na vrsto. In ne laži. Da pa ti enačiš pridobitne dejavnosti z javnim zdravstvom pove vse o tvojem nerazumevanju zdravstva. Vidim, da bi ti rad iml ameriški način zdravstva, kjer tisti, ki nimajo denarja, umirajo na cestah in ulicah. Kar se pa izobrazbe tiče sem samo en naveden diplomirani inženir strojništva. V času življenja in dela sem pridobil en malenkosten magisterij. Karel ostani zdrav in lepo se imej. Uživaj v penziji. Naj ti vsak dan posije rumeno sonce.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2021 ob 13:39 Karel K. gost

        Naj ti razkrijem vse podrobnosti o mojem posegu in zdravju? Si zares tupasti in si spet začel s svjim stqampedom, koponavljaš iste floskule o tvojem titoizmu in Titovi Jugoslaviji. Zatakni si ti svojo inženirsko diplomo za klobuk, ko pa nimaš razširjenega znanja, pa kot izgleda tudi v gradbeništvu kot si rekel, nisi, nek znanstvenik, saj so zaradi tvojega neznanja morali soboto desetkrat prekopavati za polaganje kanalizacije in kablov katere bi lahko vstavili z enim ali dvema posegoma. Imamo javno zdravstvo in sem ti na svojem primeru dokazal, da funkcionira. Kdo pa operira in kako je plačan in kakšen status pa ima ta zdravnik pa ni pomembno. Še enkrat, čakalne dobe so posledica neorganizacije in politike iz preteklosti, da zdravniki bežijo iz tvoje titoistično urejene Slovenije in zato primanjkuje zdravnikov. Enačim sa mo statusni sistem, ne pa strokovnega, ko primerjam koncesionarje in samostojne podjetnike. Moraš pa vedeti, da ja tudi inženirski poklic pomemben in odgovoren, saj zaraddi napak pri gradnji, objektov ko si ti to delal in gradnji strojev, naprav prevoznih sredstev, mostov in tako naprej , lahko tudi umre nešteto ljudi, če ni pravilno zgrajeno, konstruirano in se zaradi tega poruši. Nisem jaz za ekonomsko donosni sistem zudravstva, sem pa za to, da zdravniki specialisti lahko delajo koliko želijo, da več zaslužijo, v okviru javnega zdravstva in tudi privatno, za tistega kateri ima denar. Ta potem ne obremenjuje zaradi svojega zdravljenja javnega zdravstva. Problem nastane, ko se zlorablja javno zdravstvo in se ista storitev še plača privatno, to pa ni v skaldu z mojo filozofijo. Prosil bi te, da se ne spuščaš v debato okoli tem, katere ne razumeš in nimaš pojma o življenju, saj si vedno na strani privilegiranih. Imeti diplomo zaradi papirja ali zaradi znanja pa je dvoje, ti jih imaš zaradi papirja, saj je v Titovi Jugoslaviji bilo plačilo na osnovi diplome, ne pa usešnosti in znanja.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2021 ob 13:43 Karel K. gost

        Morda še to, zdaj tu pišeš komentarje, ne upaš pa si pisati, ko je tema aktualna, saj se bojiš posledic, da te bodo brali tisti kateri te poznajo in se bodo smejali tvojim norostim katere pišeš. Piši tedaj, ko je tema odprta, seveda pa ti ni treba mene obremenjevati in se ukvarjati z mano ampak napiši nekaj koristnega kar ima smisel in koliko toliko življenjski namen, ne pa da pišeš, kot da bi še vedno bil v gozdu.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2021 ob 14:06 gost

        Karel, ali se nor delaš ali si pa v resnici nor. Napišeš na primer operacija noge tam in tam. To ni nobeno poseganje v osebne podatke. Poglej za bolnišnico Rakičan čakalne dobe za kardiologa, operacijo tega in tega, gastroskopijo, ............................ in za ostale bolnišnice. Morda ti bo kliknilo, da to ne valja. Kar se tiče zdravikov, zaposlenih v državnih bolnišnicah, naj najprej opravijo pet dni ( najmanju 40 ur ) dela v svoji bolnišnici kjer so zaposleni, potem pa naj delajo privat, če želijo. A ti tega tako ne razumeš. Priznal si pa, da je bilo v Jugoslaviji zdravstvo urejeno, ker ni bilo čakalnih dob. Kaj praviš, bi bilo lepo, če bi bilo v Sloveniji tako. Glej, ker si len, da bi pogledal, ti bom napisal, da je čakalna doba za KARDIOLOGA v Bolnišnici Rakičan zelo hitro 90 dni, hitro 450 dni, za KOLONOSKOPIJO zelo hitro 30 dni, hitro 860 dni, .......................... in ti temu praviš uspešno zdravstvo. Daj mir no s takimi nebulozami. Da ostale čakalne dobe ne bom našteval. Jugoslavija je bila za vas RUMENO SONCE NA MODREM NEBU FATA MORGANA. In potem vam je za neuspešno zdravstvo in državo kriv Tito. Smešnica in žalost obenem.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2021 ob 14:37 gost

        Karel, en čisto enostaven primer zate. Ker ni prezahteven, upam, da boš razumel bistvo. Prof. dr. Bojana Beović je zaposlena v UKC Ljubljana, je predsednica Zdravniške zbornice in predava na Medicinski fakulteti. Kaj misliš koliko ur dela tedensko opravi na oddelku v UKC Ljubljana? Je to dobr za njene bolnike na oddelku? In na stotine takšnih zdravnikov imamo. Hipokratova prisega? Zgleda, da so jo skoraj vsi pozabili. Nekoč so se zdravniki šolali za to, da so zdravili ljudi. Danes? Nadaljuj sam...................................

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.03.2021 ob 18:26 gost

      Hi,hi,hi , ti pa si tele , to verjetno že od rojstva, ali?

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.03.2021 ob 19:14 gost

      Glavno, ka tebi Df vsak teden dobavi karitas pomoč, da mu potem pišeš hvalospeve in svojega velikega vodjo povzdiguješ v nebesa. Kak si lahko tak obseden pa zaljubljen v Janšo. Kaj le vidiš na njem. Zakaj taki pederski nagoni do Janše, tak mu rad cuzaš za drobiž.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      01.03.2021 ob 20:39 123 gost

      Desni malo si poglejte medije kaj grozi sarkoziju, do tri leta zapora, janša pa ma že zdaj za 10 let zapora samo za čas trajanja epidemije,vse vlade skupaj niso telko škode povzročile kak on v enem letu

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      01.03.2021 ob 23:31 gost

      Ce gre Jansa v zapor gres tudi ti, saj si njegova desna roka. Sicer si pa v svoji mali kamrici zaprt in v. Hisnem priporu deset let.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      02.03.2021 ob 5:04 Hatriz gost

      Google vsako uro plača vsako osebo v spletu, ko dela od doma. V tem mesecu sem zlahka prejel 23 tisoč dolarjev in vsak teden zaslužim od 5 do 8 dolarjev na internetu. Vsaka oseba se lahko enostavno pridruži temu, tako da preprosto odpre to spletno mesto in sledi navodilom ... >>> https://bit.ly/3r7B775

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      02.03.2021 ob 5:50 gost gost

      sedaj pa je res dosta o teh glupih ukrepih vse so pozaprli ta gnila nesposobna država še hitler in stalin sta nej delala takšen teror nad narodon govnari prekleti jebeni male kafiče pa trgovinice ste pozaprli govnaši nesposobni veliki trgovski centri pa odprti ge se vali masa ljudi iz vseh koncev in krajev zadnji petek na expanoji v najmanj tisoč ljudi deset procentov je nej melo maske pa ka nemo naštevo ka mi ide ta budalaščina na vrh kurca taka narod stopimo skupaj pa naženimo to gamad od lejvih in desnih iz slovenije če pa nedo bežali pa pa na vlak z njimi pa za budimpešto polni kurac man vsega v toj jebenoj sloveniji če se pa što bogi korone pa naj ostane doma v pevnici saj ga nišče ne sili ka ide ven med narod tan se lejko drogera od zida do zida mogoče pride k pameti.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      02.03.2021 ob 7:42 Hg gost

      Gost za expano zadnji petek je bil poln mladina nabijala muziko žurerali tablice od lj do kr pa res vsi brez maske sprehajalcev je bilo polno tudi v smeri Kamešnice kak se ide za gezera vse polno saj pa so mogli ljudje malo da se sprostijo od tega budalastega Jančiča ki bo nas spet dol zapro

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      02.03.2021 ob 8:31 gost

      Debeli smrdljivi kilonja je v Ljubljani in nima časa za pisanje komentarjev, da bi hvalil edinega. Kot poslanka SDS Alenka Jeraj, ki je pisala pod imenom Kopriva in se na koncu sama izdala. Sramota od ljudi, ki kot poslanci pišejo pod raznimi vzdevki kot navadni ljudje in hvalijo svojo stranko in svojega kaplara. Ljudje odprite oči in ne volite več takih človeških izmečkov. V nasprotnem bomo hitro Madžarska.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2021 ob 9:43 gost

        Minusarji, vaši predniki so bili Madžari in verjamem vam, da bi tudi vi radi postali Madžari. Vsak k svojim koreninam. Ali slabše vam bo tam.

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      02.03.2021 ob 11:39 gost gost

      Ti zadnji si budalo na kubik. Tvoji predniki so pa bile amebe, če znaš, ka je to. Še opice so pametnejše, tak, ka jih je škoda primerjati z budalami.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2021 ob 11:52 gost

        Poglej si priimke po Prekmurju in, če nisi čisto trde buče, bo ti marsikaj jasno. Pa zgodovino si malo preberi. Prekmurje je bilo del Madžarske. Tega pač ne moreš zanikati. Sicer meni to ni pomembno ali včasih je Janševe vernike potrebno malo umiriti.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      02.03.2021 ob 18:34 AJAJAJAJ gost

      MI MORAMO ZAUSTAVITI IVANA JANUZAJA JANSHO-ORBAN, NE JAVNEGA ŽIVLJENJA.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      02.03.2021 ob 19:53 gost

      JANŠA JE TOTALNI IDIOT, DEBIL, DIKTATOR, KOMUNIST---------------GREMO NA ULICE DA TEGA IDIOTA NAŽENEMO IZ SLOVENIJE NA MADŽARSKO PRIJATELJU ORBANU KAKOR TUDI SDS---SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2021 ob 22:18 gost

        koga buš pa tij kama tiral,pajacek en ka se pa sliniš nekaj si pa se masten da dobijš paket z karitasa pa z rdičoga krijža,ka se ti prdec stavla ka de ti janša pomali pipico zapro,paš mogel iti delat,nej več se pederišit tu z socialno ka jo dobijš,pa tijš glij na vulco šao haha voluhar en

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      02.03.2021 ob 20:18 gost

      mnj

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      02.03.2021 ob 22:14 gost

      zaustaviti javno živlenje in levuharje ter kvazi rogoumetnike poslat čistit obcestne jarke kot počnejo z kaznjenci v Texsasu.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      03.03.2021 ob 12:52 gost

      GOST OB 22,18 JAZ SEM DOKTOR ZNANOSTI IMAM ZELO DOBRO PLAČO . JANŠA JE KOMUNIST IN KOMUNIST BO OSTAL----------ŠOLA V KUMROVCU-----------A TI SI NJEGOV RITOLIZEC IN BOŠ TUDI RITOLIZEC OSTAL. JANŠA JE VEDNO USTVARIL DOLGOVE IN LJUDJE BODO TO VRAČALI RAZEN TEBE IDIOTA. TI BOŠ PROSILI, DA TE BODO HRANILI V SOCIALNIH DOMOVIH------------NE OGLAŠAJ SE VEČ, KER SI SIROMAH, DEBIL, IDIOT, ITD.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      03.03.2021 ob 12:55 963 gost

      Kakšen pacient je ta Janša, ne moreš verjeti.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      03.03.2021 ob 13:10 gost

      JAVNO se izpostavi( MAJMUN ) z imenom in priimkom ,če si takši frajar ,kak se tem tvojim prostakom kažeš!!! Povej pička ti je materna što si ,ge si , in kda si da te jaz prijmem v roke ,pa boš te videl ,ge ima bijk pijzdo!!!!!! sicer pa te najdemo nič se ne boj pa bomo vidli kak si močen!!! najdemo te to si zapomni !!!!!!!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.