https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

V Stročji vasi na regionalni cesti padel 76-letni kolesar in na kraju umrl

01.09.2011 ob 8:22  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče. V eni je ena oseba umrla, ostali dve sta se končali samo z materialno škodo.  Obravnavani so bili še trije primeri povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih deset kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda, štiri nesreče pri delu in poškodba na bazenu.

Ob 12.15 uri je v Stročji vasi na regionalni cesti padel 76-letni kolesar in na kraju umrl. Odrejena je bila medicinska obdukcija, ki bo pokazala točen vzrok smrti.

S področja kriminalitete sta bila obravnavana dva vloma in pet tatvin. Poleg tega so radgonski policisti obravnavali še poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini. Ljutomerski policisti pa kaznivo dejanje goljufije. Ponoči so neznanci vlomili v kiosk na Lendavski ulici v Murski soboti.  Višina škode bo ugotovljena naknadno. V Bodoncih je neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Z vlomom je povzročil za 50 evrov škode. V Banovcih je neznanec iz mopeda ukradel registrsko tablico MS A1-994.

Iz murskosoboške bolnišnice so policisti bili obveščeni o štirih nesrečah pri delu in o nesreči na bazenu. Vsi dogodki so se zgodili že pred dnevi zato policisti o njih zbirajo obvestila.

Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnem prostoru in 2-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola sta bila pridržana voznik osebnega avtomobila in kolesar. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so radgonski policisti kršitelju zasegli osebni avtomobil.

Danes je prvi šolski dan, zato vse voznike opozarjamo, da so še posebej previdni v okolici šol saj so lahko otroci na cesti nepredvidljivi.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo  danes čez dan na območju policijske uprave.    

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.