https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Andrej Horvat v POM-KLEPETU: Rabimo odbite podjetnike, ki vidijo svet, ne zgolj svojega dvorišča

 

V POM-KLEPETU v živo smo v sklopu projekta EVROPA 2020 gostili dr. Andreja Horvata, državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade.

Potrebujemo odbite podjetnike!

Dr. Horvat je odgovarjal na zanimiva vprašanja glede prihodnosti Evrope, brezposelnosti in delovnih mest. Na vprašanje, "zakaj še naj ljudje vedno verjamemo v prihodnost združene Evrope, če se vse to dogaja (brezposelnost, kriza itn.)?", je dr. Horvat odgovoril:  

"No, smo pač v demokraciji; obstajamo tudi taki, ki verjamemo v združeno Evropo. Vendar ob zagotovitvi lastne narodne identitete. Za to, da bomo "igralec" (ali "igralka") na tem podiju pa potrebujemo iznajdljivo in finančno močno gospodarstvo, odbite podjetnike, ki vidijo svet in ne zgolj svojega dvorišča."

Nujno bi morali uvesti učenje dveh tujih jezikov ter obvezno prakso v tujini

Državni sekreterar v kabinetu predsednika vlade je v klepetu med drugim odprl tudi idejo o obvezni praksi v tujini in obveznih dveh tujih predmetih v šolah: "Vsekakor pa je prihodnost v odpiranju Slovenije, še bolj pa v odpiranju Pomurja - za to pa potrebujemo odpiranje naših glav. Kako to narediti? Uvesti obvezno učenje dveh tujih jezikov ter preživljanje vsaj treh mesecev zadnjega letnika srednje šole v tujini ter obvezno leto potovanja po svetu; nekaj podobnega, kot to imajo v anglosaksonskem svetu."

Kako bi to uresničil in kaj meni o prihodnosti delovnih mest in Evrope, si lahko preberete v CELOTNEM KLEPETU TUKAJ.

--------------------------------------------------------

Klepet je sestavni del finančne podpore programa, s katerim želi slovenska vlada prispevati k obveščenosti, razumevanju in javni razpravi o članstvu v EU ter o vseh posledicah članstva za življenje slovenskih državljanov in državljank.

Program obveščanja izvaja Urad vlade RS za komuniciranje.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.